چگونه آینده خود را عالی بسازیم؟

ساختن آینده از طریق سرمایهگذاری در زمان حاضر رخ میدهد. شما با استفاده از خلاقیت و اطلاع از شرایط به سمت وضعیت موفق گام برمیدارید. تصمیمهای حقوقی هوشمندانه باعث میشود شرایطی امن و مستحکم را برای آینده خود رقم بزنید. ایجاد اولویتهای اصلی برای خانواده، سلامتی و شادی باعث میشود از خودتان و عزیزانتان مراقبت کنید. در این راستا، میتوانید گامهایی در زمینۀ بهبود موفقیت شغلی، ثبات مالی و رضایت شخصی بردارید. ساخت آینده با ساخت زمان حال شکل میگیرد.
ساخت آینده : ساخت وضعیت شغلی
عضو سازمانی حرفهای شوید. هر رشته دارای سازمانهای حرفهای است و با یکدیگر فرق دارد. قطعاً هزینهای هم در این زمینه وجود دارد؛ ولی معمولاً برای دانشجویان، حرفهایها و جوانان این مبلغ کمتر است.
– از طریق سازمان حرفهای خود، با مشاور ارتباط برقرار کنید. آنها معمولاً برای کارکنان تازهواردشان دورههای کارآموزی برگزار میکنند.
– برای پیداکردن شغل مناسب از دیگران کمک بگیرید. اصولاً این سازمانهای حرفهای فهرستی از شغلهای آماده برای معرفی در اختیار دارند.
– دنبال توسعۀ حرفهای خود باشید. خیلی از سازمانها معمولاً سمینارها، کارگاهها و مراسم بسیاری مرتبط با رشتۀ خود برگزار میکنند.
– در مراسم سالیانۀ سازمان مدنظرتان شرکت کنید؛ این بهترین راه برای ایجاد ارتباط است. در این نشستها و مراسم، امکان پیداکردن موقعیتهای شغلی و همچنین ارتباط با افراد مهم وجود دارد.
– اگر شما بهتازگی دبیرستان یا دانشگاه را تمام کردهاید، باید دنبال کمکهزینۀ (بورسیۀ) تحصیلی باشید.
– پلههای مسیر موفقیت را یکی یکی طی کنید و فهرستی از اهداف و روشهای رسیدن به آن را تهیه نمایید. مدیر پروژه یا سردبیر رسیدن به این اهداف باشید. وضعیت شغلیتان را در راستای رسیدن به اهداف اصلی قرار دهید.

– خارج از چارچوب فکر کنید و دنبال ایدههای جدید و خلاقانه برای شرکتتان باشید. وضع موجود را بهخوبی رصد نمایید و به این موضوع فکر کنید که چگونه میتوانید آن را ارتقا دهید.
– پروژههای سخت را انتخاب کنید و مسئولیت بیشتری به عهده بگیرید تا مطالب جدیدی یاد بگیرید و وضعیت شغلیتان را ارتقا دهید.
– بهجای اینکه مسائل پیشآمده را به فرد دیگری بسپارید، خودتان آن را حل کنید. باور «من میتوانم» را به دیگران اثبات کنید.
– از مشاور بخواهید قوتها و ضعفهایتان را به شما نشان دهد تا بفهمید آیا در زمینۀ شغلی و شخصیتی خود پیشرفت کردهاید یا خیر.
– با موقعیتهای جدید سازگار شوید. وقتی تلاش میکنید تواناییهایتان را ارتقا دهید، ممکن است متوجه شوید که شاید این تواناییها به درد موقعیت شغلی جدیدتان نخورد. از مشاورتان بخواهید مهارتهای رفتاری شما را طوری بهبود ببخشد که مناسب ارتقای شغلی شما باشد.
– در کارتان جدی باشید. روی کارتان تمرکز کنید و کارها را با سرعت و پیگیری خاص خودتان انجام دهید.
– مهارتهای فکری و انتقادی خود را ارتقا دهید. متفکران تحلیلی مشکلات را پیشبینی کرده، از رخدادن آنها پیشگیری میکنند. در کارگاه یا نشستهای مرتبط با روشها و مهارتهای فکری و انتقادی شرکت کنید.
– تا حد امکان، ارتباطاتتان را گسترش دهید. ارتباطات خود را در شرکت و جامعه بیشتر کنید تا بهتر دیده شوید و با افراد بیشتری ارتباط برقرار کنید.
وقتی موقعیت اصلی فرا رسید، آمادگی حرکات جانبی را داشته باشید. انجام حرکت جانبی در شرکت یا سازمان جدید، در ارتقای موقعیت شغلی شما تأثیر دارد. این موضوع به شما امکان یادگیری توانایی و دانش بیشتر را میدهد. همچنین، از بیحوصلگی و رِخوت که ممکن است در هر کاری پیش بیاید، جلوگیری میکند. حرکت جانبی مزیتهای فراوانی دارد.

– حرکت جانبی خوب ممکن است باعث ارتباط شما با رئیس یا مشاور خوب شود و این موضوع زمانی جذاب میشود که کار شما فاقد این حرکتها باشد.
– رفتن به بخش دیگری از شرکت که جنبوجوش بیشتری بر آن حاکم است، باعث دیدهشدن شما میشود.
– وقتی شما به بخش یا سازمان جدید منتقل میشوید؛ یعنی با افراد جدید ارتباط برقرار خواهید کرد و همین موضوع دامنۀ ارتباطات شما را افزایش میدهد.
– تغییرات و رفتن به بخش جدید باعث میشود موقعیتهای تازهای برای شما شکل بگیرد که باید از آن بهخوبی استفاده کنید.
ساخت آینده : ساخت ثبات مالی

آمادهسازی بودجۀ واقعگرایانه به شما کمک میکند همیشه از آن پیروی کنید. بودجهای تعیین کنید که اتفاقهای غیرمنتظره را نیز پوشش دهد. بودجه مانند کاری است که در جریان است. وضعیت مالی شما مدام تغییر میکند و اگر بودجۀ شما انعطافپذیری لازم برای پذیرش متغیرهایی را داشته باشد که باعث پساندازکردن شود یا پرداخت بدهی را پوشش دهد، شاهد افزایش پول و سرمایهتان خواهید بود.

– مخارجتان را دنبال کنید. همۀ مخارج ماهیانۀ خود را یادداشت کنید تا بدانید پول شما کجا و خرج چه میشود. برای این کار میتوانید از اپلیکیشن یا کاغذ و قلم استفاده کنید؛ اما همهچیز را یادداشت کنید.
– 10 درصد از دریافتی خود را پسانداز کنید. بهتر است پساندازتان را به حسابی واریز کنید که در آینده برای خرجکردن آن وسوسه نشوید.
– صبور و ثابتقدم باشید. اگر ماهیانه 100 هزارتومان پس انداز کنید، پس 40 سال 48 میلیون پسانداز خواهید داشت.
– پساندازهای بلندمدت سودهای درخور توجهی دارد.
– 35 درصد از درآمدتان را به خانه و لوازم خانگی اختصاص دهید.
– 10 درصد دیگر را برای رسیدن به اهدافتان کنار بگذارید؛ این هدف ممکن است خرید خودرو یا هزینۀ دانشگاه فرزندانتان باشد.
– هزینههای اضافیتان را کاهش دهید. بهجای رفتن به سینما، فیلم را دانلود کنید و در خانه ببینید. خط تلفن خانه را قطع کنید. سرویسهای ماهانۀ تلویزیونتان را در صورتی که به آن نیاز ندارید، تمدید نکنید.
– باقیماندۀ پول و سرمایۀ خود را به کارهایی که دوست دارید اختصاص دهید؛ مثل غذا، تفریح، مسافرت و…
با سرمایهگذاری، پولتان را افزایش دهید. میتوانید از بودجۀ اضافی خود برای سرمایهگذاری استفاده کنید. بهطور منظم و در طول زمان در جاهای مختلف سرمایهگذاری کنید.
– 10 درصد از درآمدتان را به سرمایهگذاری اختصاص دهید. میتوانید نصف پولی را که قرار بوده پسانداز کنید، به سرمایهگذاری اختصاص دهید.
– با کمک یکی از شرکتهای مرتبط در بازار سهام سرمایهگذاری کنید. در 70 سال گذشته، بازار سهام سالیانه 10 درصد رشد کرده است.
– صندوق سرمایهگذاری مشترک، انتخاب خوبی برای سرمایهگذار معمولی است.
– ترجیحاً برای سرمایهگذاری، از سرویسهای خودکار استفاده کنید؛ زیرا هزینههای آن کمتر است و بهتر به سوددهی میرسید.
ساخت آینده : ساخت زندگی شخصی

زمان مشخصی را به خانوادۀ خودتان اختصاص دهید. وقتی پیر میشوید، چه خاطرهای را به یاد میآورید؛ موفقیت در پروژۀ کاری یا دوچرخهسواری فرزندتان برای اولینبار؟ سعی کنید فرقی بین کار و خانوادهتان قائل شوید و زمانی که در بین اعضای خانواده هستید، همۀ فکر و ذکرتان را به آنها اختصاص دهید.
– دربارۀ ساعت کاری و توقعهایتان با رئیستان صحبت کنید تا حریم فضای خانوادۀ شما با کار تداخل پیدا نکند.
– زمان خوبی را با همسر و فرزندانتان بگذرانید.
– قانون «وسیلۀ الکترونیکی ممنوع» را برای زمان شام اجرا کنید تا توجه همۀ اعضای خانواده به یکدیگر باشد.
– از مسافرتهای خانوادگی غافل نشوید. این موضوع باعث میشود استرس کار کاهش پیدا کند و تمرکز کافی روی خانوادهتان داشته باشید.
– دایرۀ دوستان خوب تشکیل دهید. دوستیهای طولانیمدت در زندگی شما هم تأثیر خواهد داشت. دوستیها به روابط شما ارزش میبخشد؛ زیرا شما تجربهها، اوقات خوش و خیلی مسائل دیگر را با یکدیگر به اشتراک میگذارید.
– فهرستی از افرادی که به آنها احساس نزدیکی میکنید، تهیه کنید. آنها را برای شام یا حتی چای یا دیدن فیلم به خانهتان دعوت کنید. فضای خانۀ شما باعث میشود گفتوگوهای ناخودآگاه نداشته باشید.
– به بدنتان رسیدگی کنید. وضعیت جسمی شما در آینده، حاصل سرمایهگذاری منطقی شماست. به خودتان برسید تا در آینده از آن استفاده کنید.
– از رژیم سالم پیروی کنید که عبارتاند از: محصولات تازه، پروتئینهای قوی، محصولات لبنی و غلات.
– روزی سه وعدۀ کامل غذا بخورید. این کار به سلامتی آینده شما کمک چشمگیری میکند.
– مرتب با دکترتان در ارتباط باشید. بررسی وضعیت شما بهصورت ماهانه از بروز بیماریهای جدی و خطرناک جلوگیری میکند و باعث میشود آیندۀ شما به خطر نیفتد.
– بهصورت مرتب تمرین کنید. ورزش و تمرینکردن از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری میکند و باعث افزایش طول عمرتان میشود. تمرینکردن به تناسب اندامتان کمک میکند. ورزش به تنظیم بدن و قویترشدن عضلهها و استخوانها کمک میکند و باعث بهبود خُلق و خواب شما میشود.

دوستان عزیز، امیدواریم از مطالعۀ این مقاله لذت برده باشید. میتوانید نظرات خود را دربارۀ این مطلب در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
– حدود 150 دقیقه در هفته تمرین متوسط کنید.
– کارتان را با 15 دقیقه پیادهروی آغاز کنید و با افزایش سرعت و تحرک خود، این زمان را به 30 دقیقه برسانید.
– تمرینهای ایروبیک را بهصورت مرتب دنبال کنید. به نظر ما، سه روز تمرین در هفته کمک شایانی به تناسب اندام شما میکند.
– بدنسازی و رشد عضلهها با تمرینهای مداوم و مستمر شکل میگیرد. میتوانید عضو باشگاهی شوید یا در خانه با وزنه تمرین کنید.
– به ذهنتان رسیدگی کنید. وقتی حال روحی خوبی داشته باشید، تصمیمهای بهتری میگیرد و تأثیر آن را در زندگیتان مشاهده میکنید و دربارۀ زندگی خود، حس بهتری خواهید داشت.

– خواب کافی داشته باشید. قبل از خواب، فعالیتهایی را برای آرامش ذهنتان انجام دهید. تلفن همراهتان را در زمان خواب از خودتان دور کنید؛ زیرا باعث بدخوابی، خواب نامطلوب و افزایش سطح استرس میشود.
– از الکل و موادمخدر پرهیز کنید تا همیشه هوشیار و سرحال باشید.
نکتهها
– اهداف هوشمندانه دقیق، قابل اندازهگیری، در دسترس و مرتبط است.
– زمانتان را بهخوبی مدیریت کنید. به تماسهای کاری بهسرعت پاسخ دهید. پروژهها را سر وقت شروع کنید و به پایان برسانید. استراحتهای کوتاه داشته باشید. سروقت در محل کارتان حاضر شوید.