چگونه کیفیت عملکرد شغلی خود را افزایش دهیم

امروز در این مقاله قصد داریم تا به بررسی موضوعی بپردازیم که میتواند خواسته هر فردی باشد و آن چگونگی افزایش کیفیت عملکرد شغلی است. قطعاً این مطلب میتواند توجه شما را به خود جلب کند.
شاید شما تصمیم داشته باشید تا کیفیت عملکرد شغلی و شخصیت خود را بهبود ببخشید و به بهترین کارمند ممکن تبدیل شوید یا اینکه در کار خود پیشرفت کنید تا خطر اخراج را هیچوقت حس نکنید. شاید باور نکنید ولی با یک سری از تمرینات میتوان میزان بهرهوری خود را افزایش داد و در کار خود بهتر شد. اگر شما روند پیشرفت خود را از امروز آغاز کنید میتوانید کیفیت عملکرد شغلی خود را نیز بهبود ببخشید. بهتر است که کیفیت فعالیت خود را بهصورت مستمر بررسی و نقاط ضعف پیدا کنید و با برطرف کردن آنها کیفیت عملکرد شغلی خود را نیز افزایش دهید.
روش اول : از امروز کیفیت عملکرد شغلی خود را افزایش دهید
منظم باشید. همیشه زودتر از موعد در جایی که قرار دارید ، حضور پیدا کنید و همیشه در صورت نیاز کارها را سریع تر انجام دهید. منظم بودن میتوانید به شما کمک کند تا در کار خود پیشرفت محسوسی داشته باشید.

– با استفاده از یک سیستم برنامهریز ، کارهای روزانه خود را برنامهریزی کنید. استفاده از چنین سیستمهایی همیشه توصیه میشود.
– از وسایل نظمدهنده مثل پوشه ، فولدر و … برای مرتبسازی کارهای خود استفاده کنید تا بتوانید در کوتاهترین زمان ممکن فایل موردنظر خود را پیدا کرده و کار را انجام دهید.
توانایی مدیریت زمان خود را افزایش دهید. فراموش کردن ضرب العجل کارها ، دیر رسیدن به یک قرار ملاقات یا دیر رسیدن به محل کار همگی میتوانند تأثیر منفی روی کیفیت عملکرد شغلی شما داشته باشند. پس کیفیت عملکرد شغلی خود را بهوسیله صرفهجویی در زمان افزایش دهید.
– هرروز زمان مناسبی را برای رسیدن به محل کار به خود اختصاص دهید. خودتان را برای مسائلی مانند تصادف ماشینها ، ترافیک ، بنزین زدن و دیگر مسائلی که میتواند باعث تأخیر دررسیدن به محل کار شوند ، آماده کنید.
– از ساعت و هشدار آن برای گوشزد کردن محدودیت زمانی ، ضرب العجل های کاری و دیگر مسائل مهم استفاده کنید.
– زمانی که گزارشهای کاری خود را تکمیل میکنید ، به زمان تکمیل آنها همفکر کنید. حواستان به وقفهها و دیگر مشکلات جزئی باشد.
برای خود ضرب العجل تعیین کنید. این ضرب العجل ها باعث میشوند تا شما بتوانید زمان خود را مدیریت کرده و به بهترین شکل ممکن کار خود را ارائه دهید.

– اگر کار موردنظر موعد مشخص دارد ، یک موعد دیگر قبل از ضرب العجل اصلی تعیین کنید تا بتوانید کار زودتر از زمان مشخص شده به پایان برسانید.
– این موضوع به شما کمک میکند تا زمان کافی برای تغییرات نهایی احتمالی نیز داشته باشید.
– برای این ضرب العجل ها ، یک سری علائم هشدار تعیین کنید که زمان را از دست ندهید.
به خوبی ایمیلها و پیامهای خود را مدیریت کنید. جواب دادن به پیامهای دریافتی در حین کار نهتنها باعث وقفه در کار شما میشود ، بلکه میتواند زمان حیاتی را به خود اختصاص دهد. بهجای این کار شما میتوانید با تعیین اولویت برای پیامهای دریافتی ، کیفیت کار خودتان را افزایش دهید.

– زمان مشخصی را برای رسیدگی به ایمیلها و دیگر پیامهای خود تعیین کنید. به پیامهای ضروری خود در اسرع وقت پاسخ دهید.
– برای مثال شما میتوانید پیامهای دریافتی خود را اول صبح ، یا زمان نهار یا در انتهای روز بررسی کنید و به آنها پاسخ دهید.
– شما میتوانید پیامهای ضروری را پاسخ داده و به دیگر پیامها را در زمان ناهار رسیدگی کنید.
کارمند خوبی در کارهای گروهی باشید. اگر همکاران شما بتوانند به شما اعتماد کنند و کارهایی را به شما بسپارند قائدتا باعث افزایش کیفیت عملکرد شغلی شما میشوند. آنها بهخوبی از شما حمایت میکنند و همین موضوع باعث پیشرفت در کیفیت عملکرد شغلی شما میشود.

– با همکاران خود در دیگر دپارتمانهای شرکت ارتباط داشته باشید. داشتن یک دوست در فضاهای دیگر میتواند در مواقع نیاز کمکحال شما باشد.
– با دیگر اعضای گروه و کارمندان همکاریهای خوبی داشته باشید.
گوش دادن را یاد بگیرید. به جزئیات کارها ، راهنماییها و بهروزرسانیها توجه کنید. این موضوع باعث بهبود روابط شما در محیط کار و همچنین کیفیت کار شما میشود. پس یاد بگیرید که حرفهایی که گفته میشود را بهخوبی درک کرده و تجزیهوتحلیل کنید.

– در جلسات بهسرعت روی موضوع جلسه تمرکز کنید.
– نکته برداری کرده و سؤالات خود را بپرسید تا بتوانید بهخوبی همهچیز را متوجه شوید.
– هر زمان که امکانپذیر بود ، هرگونه موضوعی که باعث حواسپرتی شما میشود را از ذهن خود پاککنید. وسایل الکترونیک خود مانند گوشی را کنار گذاشته و تمام حواس خود را روی جلسه متمرکز کنید.
طرز نشستن خود روی صندلی را اصلاح کنید. یکی از راههای بهبود در کیفیت عملکرد شغلی ، درست نشستن روی صندلی کار خود بوده و بعضی از محققان اعتقاد دارند که درست نشستن علاوه بر بهبود در کیفیت عملکرد شغلی باعث بهتر شدن خلقیات و همچنین ضربان قلب شما میشود.
– هر چند دقیقه یکبار ببینید که در حالت خمیده ننشسته باشید ، اگر به این حالت بودید ، سریعاً صاف و درست بنشینید.
– حرکات کششی را انجام دهید و سر خود را بالا بگیرید.
روش دوم : ارزیابی عملکرد شغلی
یک خودارزیابی صادقانه انجام دهید. مشخصات و مسئولیتهای شغلی خود را بازبینی کنید و به عملکرد خود در هر یک امتیاز دهید. در مورد فعالیت خود صادق باشید و همین موضوع باعث میشود تا بخشهایی که نیاز به بهبود دارد بهخوبی مشخص شود.

– شما میتوانید برای امتیازدهی در هر یک از بخشها از واژههایی مانند «فراتر از حد انتظار» ، «در حد انتظار» یا «نیاز به بهبود» استفاده کنید.
– فهرستی از نقاط قوت و ضعف خود در هر یک از بخشها آماده کنید. برای مثال شما احتمال دارد در بخش نوشتن گزارش خوب باشید اما در زمان معین آن را تحویل ندهید.
از همکاران خود بخواهید تا شما را ارزیابی کنند. یکی از روشهای مناسب برای ارزیابی عملکرد شغلی ، ارزیابی توسط همکاران است. درک مناسب آنها از کار شما باعث میشود تا بتوانند بهخوبی در مورد بخشهای متفاوت کار شما اظهارنظر کنند. مثلاً بگویند که در چه بخشی شما عملکردی خوبی دارید و در چه بخشی نیاز به پیشرفت و بهبود دارید.

– شما میتوانید از آنها درخواست کنید که نظرات خود را روی یک برگه نوشته و در پاکتی به شما تحویل دهند.
– برای مثال به آنها میتوانید بگویید « آیا این امکان برای شما وجود دارد که نظرات خود را در مورد کار من روی یک برگه نوشته و به من تحویل دهید ؟ »
– شما همچنین میتوانید یک نظرسنجی ناشناس برای آنها ارسال کنید که بتوانند نظرات خود را در آن وارد کنند.
– اگر شما با این مسئله مشکلی ندارید ، میتوانید از آنها درخواست کنید که بهصورت حضوری نظرات خود را در مورد شما بگویند.
بگذارید تا یک ارزیابی توسط سرپرست شما انجام شود. اینیکی از نقطه نظراتی است که میتواند برای شما ارزشمند و مفید باشد. این موضوع به شما کمک میکند تا بدانید که سرپرست در مورد شما چه فکری میکند و بهراحتی به نقاط ضعف و قوت خود پی خواهید برد. در ادامه شما میفهمید که سرپرست شما به دنبال چه کارمندی است.

– بیشتر شرکتها در زمان خاصی از سال به ارزیابی کارمندان خود میپردازند. زمان این ارزیابی را از سرپرست خود بپرسید.
– شما همچنین میتوانید بازخوردهای غیررسمی از سرپرست خود دریافت کنید که میتواند به بهبود عملکرد شغلی شما کمک خواهد کرد.
فهرستی از نقاط قوت خود تهیه کنید. بااینکه این کار زمانبر خواهد بود اما میتواند به بهبود عملکرد شغلی شما کمک خواهد کرد. زمانی که به نقاط قوت خود پی ببرید ، آنگاه میفهمید که با تمرکز روی چه بخشی به بهبود عملکرد شغلی خود بپردازید.
– فهرستی از نقاط قوت خود که خود ، همکاران و سرپرست شما به آن اظهار داشته است تهیه کنید.
– نقاط قوتی که چندین بار در لیست شما ، همکاران و سرپرست شما آماده است را درخشان کنید.
فهرستی از بخشهایی که نیاز به تقویت است تهیه کنید. شما خواهید فهمید که در چه بخشهایی دقیقاً نیاز به بهبود عملکرد شغلی خود خواهید داشت و همکاران و سرپرست شما در این به کمکتان خواهند آمد.
– به دنبال کلمات کلیدی مانند : بهبود ، افزایش ، تقویت ، گسترش ، توسعه در ارزیابی خود باشید.
برای خود یک سری هدف عملکردی تعیین کنید. زمانی که فهمیدید چه بخشهایی از کار خود را باید بهبود ببخشید و نقاط قوت شما چه چیزهایی هستند ، حال زمان رسیدن به اهداف فرامیرسد. این کار به شما کمک میکند تا خیلی سریعتر به ایده آل مدنظر خود برسید.
– هدفهایی مرتبط با افزایش بهرهوری خود تعیین کنید. برای مثال ، هدفی تعیین کنید که طی آن یکی از کارهای خود را زودتر از موعد تحویل دهید.
– هر زمان که به هدفی رسیدید ، حالا مقدار آن را افزایش دهید. این کار باعث میشود تا شما بتوانید بهخوبی نقاط ضعف خود را به نقطه قوت تبدیل کنید.
ورزش کنید. تحقیقات نشان داده است که ورزش میتواند باعث افزایش بهرهوری در محیط کار شود. با چند بار تمرین و ورزش در طی هفته میتوانید بهخوبی عملکرد شغلی خود را بهبود ببخشید.
دوستان عزیز، امیدواریم از مطالعۀ این مقاله لذت برده باشید. میتوانید نظرات خود را دربارۀ این مطلب در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید