6 کلید طلایی برای بهبود رابطه عاطفی با همسرتان

همه زوجها نیاز دارند که اهمیت رابطه عاطفی سالم را در ازدواج خود درک کنند. صمیمیت در میزان دوام زندگی زناشویی نقش مهمی دارد. اما این نکته را در نظر داشته باشید که حفظ صمیمیت در زندگی مشترک، نیاز به توجه دارد. نگران نباشید اگر چند وقتی است که بین شما و همسرتان از نظر عاطفی مشکلاتی ایجاد شده است. چراکه میتوانید با رعایت 6 کلید طلایی برای بهبود روابط عاطفی با همسرتان تلاش کنید. البته بازگرداندن صمیمیت عاطفی کار بسیار سختی است و نیاز به گذر زمان دارد.
در ادامه این مطلب میخواهیم در مورد این موضوع صحبت کنیم؛ که رابطه عاطفی چیست و چگونه میتوانید روابط عاطفی را در زندگی زناشویی تقویت کنید.
تعریف رابطه عاطفی
صمیمیت احساسی یا همان رابطه عاطفی به طور کلی به عنوان نزدیک بودن تعریف میشود. در این نزدیکی هر دو طرف احساس امنیت و دوست داشته شدن میکنند. در روابطی که صمیمیت در آنها حکم فرماست، اعتماد و ارتباطات زیاد است. هنگامی که شما با همسرتان رابطه عاطفی دارید؛ احساس میکنید که روح او را بیشتر از سایرین درک کرده و به طور کامل رویاها و ترسهایش را میشناسید. روابطی که صمیمیت عاطفی ندارند، اغلب با فقدان اعتماد، ارتباطات ضعیف و پنهان کاری مواجه هستند.

تشخیص فقدان صمیمیت
گاهی اوقات، زوجها در اوایل ازدواج خود صمیمیت احساسی ایجاد نمیکنند یا اگر صمیمت دارند کمکم این حس دچار افول میشود. در یک رابطه زناشویی هر دو نفر باید برای حفظ و ایجاد صمیمیت تلاش کنند.
از طرفی اغلب زوجها علائم کمبود روابط عاطفی را تشخیص نمیدهند. به همین دلیل است که درخواست طلاق از سوی یکی از زوجین به دلیل کمبود روابط احساسی و عاطفی، گاها طرف مقابل را غافلگیر میکند. این غافلگیری به این دلیل رخ میدهد که علائم کمبود صمیمیت، تا کنون تشخیص داده نشده است. اما اگر به صورت دقیقتر به زندگی این زوجها نگاه کنید متوجه خواهید شد که فاصله عاطفی عمیقی بین آنها وجود داشته است.
چگونه میتوان رابطه عاطفی را تقویت کرد؟
اگر احساس میکنید در زندگی زناشوییتان صمیمیت وجود ندارد؛ برای تقویت روحیه احساسی همسرتان میتوانید از 6 کلید طلایی برای بهبود روابط عاطفی با همسرتان استفاده کنید.
1- سکوت الکترونیکی
روابط عاطفی عمیق و معنادار در زندگی زناشویی، بستگی به کیفیت تعاملات طرفین دارد. ارسال پیام کوتاه و ایمیل فقط زمانی توصیه میشود که دسترسی به زوج یا زوجه امکانپذیر نیست. مثلا به خانمهای خانهدار توصیه میشود که در ساعات کاری و هر چند روز یک بار، یک پیام کوتاه عاشقانه برای همسر خود ارسال کنند. اما ارتباطات الکترونیکی برای حفظ صمیمیت عاطفی کافی نیست. ایمیلهای کاری، رسانههای اجتماعی و سرگرمیهای مختلف میتوانند این عادت را منحرف کرده و مانع از تعامل یکپارچه شوند.
علاوه بر این توصیه میشود در زمانی که با هم هستید، کامپیوتر، تلویزیون، کنسول بازی، تلفن همراه و تبلت را خاموش کنید؛ و زمان خود را صرف صحبت کردن، به اشتراک گذاری و تماس چشمی با یکدیگر کنید. یکی از ابزارهایی که بسیاری از زوجهای موفق از آن استفاده میکنند این است که به محض رسیدن به خانه، تلفنهای همراه خود را خاموش میکنند؛ و آنها را درون سبد یا جعبه کوچکی میگذارند. درست است که امروزه برای ما کنار گذاشتن گوشی دشوار شده است؛ اما سعی کنید حداقل 2 الی 3 بار در هفته، به محض رسیدن به خانه گوشی را از دسترس خود دور نگه دارید.
2- وقت صرف کردن با یکدیگر
هماهنگ شدن زوجین با یکدیگر بهخصوص اگر پای یک بچه نیز در میان باشد، بسیار سخت است. اما متخصصین روانشناسی میگویند که والدین باید هر شب 30 دقیقه بعد از به خواب رفتن بچهها بیدار بمانند و با یکدیگر صحبت کنند. سعی کنید وظایف روزانه خود را سریعتر انجام دهید، تا آخر شب وقت کافی داشته باشید.
در هفته دو روز چند دقیقه با هم قدم بزنید و صحبت کنید. تمرکز کردن بر روی یکدیگر بدون حواس پرتی، برای حفظ صمیمیت روابط عاطفی حیاتی است.
3- توجه به احساس امنیت در طرفین
پس از سالها زندگی، زوجها به ناچار یاد میگیرند که چه چیزی ممکن است به همسرشان آسیب برساند. زوجهایی که روابط عاطفی سالم دارند سعی میکنند که از آسیب رساندن به یکدیگر اجتناب کنند و احساس امنیت و ارزشمند بودن به یکدیگر بدهند. زمانی که چنین محیطی را برای همسر خود محیا میکنید؛ بهصورت خودکار روابط عاطفیتان نیز بهتر میشود.
متأسفانه بسیاری از زوجها تصور میکنند که طرف مقابل دشمن است و باید با او برای رسیدن به هر چیزی بجنگند. اگر این عادت را تکرار کنید، میزان صمیمیت شما با همسرتان به شدت کم میشود. بنابراین به این موضوع فکر کنید که همسرتان، دشمن نیست و نباید با او بجنگید.
4- کتابخوانی
خواندن کتاب و بحث در مورد آن میتواند وسیلهای مناسب برای افزایش صمیمیت عاطفی در روابط زناشویی باشد. کتابهای عالی زیادی در مورد تقویت روابط عاطفی زناشویی وجود دارد؛ که میتوانید آنها را با هم بخوانید. البته اگر به خواندن این کتابها علاقه ندارید، خواندن زندگینامه را به شما توصیه میکنیم. کتاب خواندن و صحبت کردن در مورد آنچه که خواندهاید میتواند اعتماد و ارتباطات را تقویت کرده و فرصتی برای به اشتراک گذاشتن احساسات باشد.
5- تهیه لیستی از سرگرمیها
برای تقویت روابط عاطفی خود با همسرتان یک لیست از سرگرمیهای مورد علاقه هر دو طرف تهیه کنید. سپس برای انجام این سرگرمیها وقت بگذارید. صرف زمان برای پرداختن به سرگرمیهایی که با یکدیگر از آنها لذت میبرید؛ میتواند منجر به خاطرات و تجربههای مشترک شده و صمیمیت احساسی را تقویت کند. سعی کنید در این لیست کارهایی را که همیشه دوست داشتهاید انجام دهید اما فرصتش پیدا نشده است را نیز بگنجانید.
6- شرکت در جلسات مشاوره یا گروه درمانیها
امروزه حتی در شهرهای کمتر توسعهیافته، مراکزی تاسیس شدهاند که در زمینه بهبود روابط عاطفی خدماتی را به شهروندان ارائه میدهند. در این شیوه مشاوره که زوج درمانی نیز نام دارد؛ زوجین در کلاسهای گروهی شرکت کرده و به کمک یک رهبر در مورد مسائل مختلف تبادل نظر میکنند. رهبر یا همان مشاور متخصص، بحث را هدایت کرده و از گمراه شدنش جلوگیری میکند. به این شیوه شما میتوانید از تجربیات و نکات کلیدی ذکر شده در این جلسات استفاده کرده و روابط عاطفی خود را تقویت کنید.

7- نتیجه حاصل از برقراری رابطه عاطفی سالم
پیوند عاطفی قوی، در یک رابطه زناشویی بسیار مهم و ارزشمند است. انجام بعضی از کارها برای تقویت رابطه عاطفی در ازدواج موضوعی بسیار حیاتی است؛ و نشاندهنده تعهد شما نسبت به ازدواجی طولانیتر، قویتر و شادتر است. این ازدواج قوی به شما کمک میکند که همسر و والد بهتری باشید؛ و خودتان نیز از نظر روحی و احساسی تقویت شوید.
یادتان نرود که ازدواج مسیری برای رشد و تعالی است. پس هر چقدر این مسیر سالمتر باشد؛ ما بهتر و بیشتر پیشرفت میکنیم.