نشانههای پنهان کمبود ویتامین K

امروز در این مقاله قصد داریم تا به بررسی نشانههای پنهان کمبود ویتامین K بپردازیم که میتواند برای خیلی از افراد مفید و کاربردی باشد.
ویتامین K ؛ معجزه آسا
اگر بخواهیم خیلی شفاف در این زمینه صحبت کنیم باید بگوییم که بالای 31 درصد افراد بالغ از کمبود ویتامین K رنج میبرند و این موضوع میتواند روی استخوانها ، مفاصل و قلب تأثیر بگذارد.
زمانی که صحبت از مواد مغذی میشود ، در ویتامین K صحبت زیادی نمیشنویم ولی این ویتامین نقش مهمی را در بدن ما ایفا میکند. ما دو نوع ویتامین K اساسی در بدن داریم : ویتامین K1 و ویتامین K2. ویتامین K1 نقشی اساسی در لخته سازی خون دارد ، درحالیکه ویتامین K2 بیشتر در زمینه سلامت استخوانها ، روند رشد سلولها و جلوگیری از کلسیفیکاسیون عروق به بدن ما کمک میکند.
بیش از 31 درصد از افراد بالغ جامعه احتمالاً با کمبود ویتامین K در بدن خود مواجه هستند. برای جلوگیری از کمبود ویتامین K باید غذاهایی مصرف شوند که سرشار از ویتامین K1 هستند مانند سبزیهای سبز ، بروکلی ، لوبیا سبز ، کدوحلوایی و آب انار. دراینبین باید از غذاهایی که دارای ویتامین K2 هم هستند باید استفاده شود مانند مرغ ، کبد غاز ، جگر گاو ، کره و پنیر ، زرده تخممرغ.
غذاهای ترکیبی دراینبین بهوفور یافت میشوند مانند سالاد بروکلی ، اسموتی وانیل یا میکس جگر و پیاز.
این ویتامین یک ویتامین حلال در چربی بوده که بهتر است شما این ویتامین را از طریق غذاهای چرب دریافت کنید. البته نباید فقط و فقط به یک ویتامین خاص اهمیت دهید و بهطورکلی باید به تمام ویتامینهای اساسی بدن توجه لازم را داشته باشید.
خانمهای بالای 19 سال ، روزانه به 90 میلیگرم از این ویتامین احتیاج دارند و آقایان بالای 19 سال هم به 120 میلیگرم از این ویتامین نیازمند هستند.
بیشتر افراد ویتامین K موردنیاز بدن خود را از طریق رژیم روزانه کسب میکنند ولی این امکان هم وجود دارد که رژیم غذایی افراد به صورتی باشد که این ویتامین به بدن آن کمتر برسد و به همین علت کمبود این ویتامین در بدن آنها شکل بگیرد.
حالا در ادامه قصد داریم تا نشانههای پنهان کمبود این ویتامین را به شما عزیزان معرفی کنیم:
نشانههای پنهان کمبود ویتامین K : لخته نشدن زخمها یا خونریزی بیشازحد
زمانی زخمهای شما بهسرعت لخته نشوند ، قطعاً شما حجم زیادی از خون خود را از دست میدهید و بدینصورت ریسک مرگ شما براثر جراحات به میزان زیادی افزایش پیدا میکند. نشانههای نگرانکننده کمبود این ویتامین شامل دوران قاعدگی طولانی ، خونریزی بینی ، دیده خون در ادرار و خونریزی لثهها است.
این ویتامین همکاری مستقیمی با آنزیمی دارد که برای سنتز پروترومبین استفاده میشود. این پروتئین در لخته شدن خون کاربرد دارد.
نشانههای پنهان کمبود ویتامین K : از دست رفتن قدرت استخوانها
ویتامین K نقش مهمی را در سلامتی استخوانها ایفا میکند و رابطه مستقیمی با تراکم استخوان و جلوگیری از شکستی آنها دارد. زمانی که کمبود این ویتامین در بدن شما احساس شود ، دیگر سلامت استخوانها و قلب شما به خطر میافتد.

نشانههای پنهان کمبود ویتامین K : مشکلات قلبی
زمانی که میزان ویتامین K در بدن شما پایین باشد ، استخوانها و غضروفهای بدن شما مقدار کافی از این ماده معدنی را دریافت نخواهند کرد و این موضوع میتواند منجر به بیماریهایی مانند آرتروز شود.
نشانههای پنهان کمبود ویتامین K : دچار شدن به بیماریهایی مانند سلیاک یا اختلال در سیستم گوارش
افرادی که دارای بیماریهایی در سیستم گوارش خود هستند یا با سندرم سوء جذب دستوپنجه نرم میکنند ، مشکلاتی در جذب این ویتامین دارند. اگر شما جراحی خاصی برای چاقی خود داشتهاید ، قطعاً درخطر کمبود ویتامین K در بدن خود قرار دارید.
ما به شما پیشنهاد میکنیم که در این زمینه با دکتر خود مشورت کنید و اگر نیاز بود مکملهای مربوط به ویتامین K را مصرف کنید.
نشانههای پنهان کمبود ویتامین K : مصرف آنتیبیوتیک
در حال حاضر میزان خاصی از آنتیبیوتیکها را مصرف میکنید؟ سفالوسپورین موجود در آنتیبیوتیکها میتواند باکتریهایی که در زمینه تولید ویتامین K فعالیت میکنند را نابود کنند.
اگر شما از آنتیبیوتیکی بیش از چند هفته استفاده میکنید ، بهتر است که از مکملهای مخصوص ویتامین K استفاده کنید.
نشانههای پنهان کمبود ویتامین K : استفاده از داروهای کنترل کلسترول
داروهایی که برای کاهش کلسترول استفاده میشوند از جذب دوباره اسیدها جلوگیری میکنند. در طول این فرآیند شاهد کاهش جذب ویتامینهایی مانند ویتامین K هستیم.
اگر شما چنین داروهایی مصرف میکنید به نظر ما بهتر است که با دکتر خود برای استفاده از مکملهای مخصوص ویتامین K مشاورهای داشته باشید.
نشانههای پنهان کمبود ویتامین K : عدم کیفیت مناسب آزمایش خون
سطح ویتامین K بدن شما از طریق آزمایش خون قابلاندازهگیری و بررسی است. آزمایش خون میتواند درصد ویتامین K بدن شما را مشخص کند و بهراحتی کمبود این ویتامین را نمایش دهد.
زمانی که درصد بالا رو به روی ویتامین K دیده شود یعنی بدن شما میزان کمی از این ویتامین را در خود دارا است.
نشانههای پنهان کمبود ویتامین K : نوزادان در زمان تولد با کمبود این ویتامین مواجه هستند
تحقیقات نشان داده است که نوزادان در زمان تولد میزان 0.5 تا 1 میلیگرم ویتامین K دارا هستند. این موضوع هم به این دلیل است که ویتامین K از طریق بند ناف به کودک نمیرسد و نوزادان در زمان تولد با کمبود این ویتامین مواجه هستند.
بهطورکلی باید توجه بسیاری به نوزادان در زمان تولد داشت و این ویتامین در بدن آنها نقشی اساسی را ایفا میکند.
در ادامه قصد داریم تا یک سری از ویتامینهایی که شما میتوانید به همراه غذای خود میل کنید را به شما معرفی کنیم.
ویتامین A
یکی از این ویتامینها ، ویتامین A بوده که بهخوبی حلال در چربی است و زمانی که شما آن را با یک غذای دارای چربی میل کنید بدون هیچ مشکلی جذب خواهد شد.
در تحقیقاتی که بهتازگی روی کودکان مهدکودکی انجامشده است نشان میدهد که کودکانی که همراه غذای خود اسفناج میل میکنند بهراحتی میزان ویتامین A بدن آنها تأمین میشود.

ویتامینهای پروبیوتیک
این ویتامینها جز گرانقیمتترین ویتامینها بوده و باید قبل از هر وعده غذایی میل شود تا میزان تأثیرگذاری اسید معده کاهش پیداکرده و بدن شما بتواند از پروبیوتیک ها استفاده کند.
تحقیقی نشان داده است که اگر شما 30 دقیقه قبل از وعده غذایی خود از این ویتامینها استفاده کنید ، تأثیرگذاری آن بالا خواهد بود.

ویتامین D
پوست شما این ویتامین خورشید را تولید میکند و زمانی که زیر نور آفتاب قرار میگیرید این فرآیند اتفاق میافتد اما دریافت این ویتامین از طریق غذا بسیار دشوار خواهد بود.
اگر شما تمایل دارید با استفاده از مکملهای غذایی برای افزایش سطح این ویتامین کمک بگیرید ، پیشنهاد میکنیم که این کار را همراه غذای خود انجام دهید.
گفته میشود که ویتامین D بهتر است به همراه بزرگترین وعده غذایی روزانه میل شود ، زیرا این وعده غذایی قطعاً دارای چربی بالا خواهد بود. تحقیقات نشان داده است که این طریقه مصرف باعث جذب بالای 50 درصد این ویتامین میشود.

ویتامین E
این آنتیاکسیدان میتواند از بدن شما در برابر رادیکالهای آزاد مراقبت کند. البته اگر این ویتامین را همراه غذا میل کنید قطعاً جوابگویی آن افزایش پیدا میکند.

روغن ماهی
تحقیقات نشان داده است که میل کردن مواد غذایی که دارای روغن ماهی و امگا-3 هستند تنها راه جذب این ویتامینها نیستند و شما میتوانید با استفاده از مکملهای مخصوص هم این کار را انجام دهید.
اگر در رژیم هفتگی شما ماهی وجود ندارد ، به شما پیشنهاد میکنیم که این ویتامین را از طریق مکملهای مخصوص دریافت کنید.
توصیهشده است که این ویتامین همراه غذای اول صبح میل شود.

ویتامین K
ویتامین K به بدن شما کمک میکند تا بتواند استخوانسازی و انعقاد خون را بهدرستی انجام دهد. مواردی مانند کمبود این ویتامین بهندرت در بدن اتفاق میافتد و اگر این موضوع رخ داد قطعاً شما نیاز به مکملهای مخصوص در این زمینهدارید.
تحقیقات نشان داده است که روشهای طبیعی هم برای جذب این ویتامین وجود دارد. شما میتوانید اسفناج سرخشده را با کره ترکیب کرده و میل کنید و میزان جذب این ویتامین در بدن شما بهشدت افزایش پیدا میکند.

بهطورکلی شما باید بهصورت اساسی به بدن خود توجه کنید و سعی کنید ویتامینهای موردنیاز بدن خود را به بهترین شکل ممکن تأمین کنید. این ویتامینها به کیفیت و عملکرد بهتر بدن شما کمک میکند. ویتامین قدرت و انرژی روزانه شما را هم افزایش می دهند و این قابلیت را دارا هستند که هرگونه بیماری و مشکلات بدن را به راحتی برطرف کنند.
قطعاً تمام این توصیهها برای این بوده تا شما بتوانید بهتر از هر زمانی به زندگی ادامه دهید و مسیر خود را به سلامت طی کنید. هرگونه بیتوجهی به علائم سلامتی امکان دارد هزینههای جبرانناپذیری به همراه داشته باشد.
حتماً در روزهای آینده باز هم به بررسی ویتامینهای مختلف خواهیم پرداخت و مزیتهای آنها را به شما خواهیم گفت. تا الآن ویتامینهای زیادی را به شما معرفی کردهایم و امیدواریم که آنها برای شما مفید واقعشده باشند.
دوستان عزیز، امیدواریم از مطالعۀ این مقاله لذت برده باشید. شما میتوانید نظرات خود را دربارۀ این مطلب در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.