روانشناسیروانشناسی عمومی

5 گام برای رسیدن به مثبت اندیشی

رسیدن به مثبت اندیشی با واقع بینی آغاز می‌شود. دیدن این واقعیت که شما تنها کسی نیستید که تلاش کرده اید، خودتان را نجات داده‌اید و دوباره شروع کرده‌اید. شما تنها نیستید و همیشه در تاریکی راهی روشن وجود دارد.

می‌توانید کمک بگیرید اما در کنار آن مراقبت از خود را نیز یاد بگیرید که نگرش مثبت در درجه اول اهمیت قرار دارد. روش گفتگو با خود، ادراک و نگرشی که انتخاب می‌کنید  باعث تغییر خودتان و حتی اطرافیان‌تان می‌شود.

همه ما جاهایی که نگرش مثبت داریم به نتنایج مثبتی هم می‌رسیم. اما چه می‌شود اگر همیشه و همه جا این نگرش مثبت را داشته باشیم؟ تا همه چیز تغییر کند.

مثبت اندیشی فقط به معنای شاد بودن نیست. این درک غلطی است که بسیاری از ما از مفهوم مثبت اندیشی داریم. مثبت گرایی یعنی مقاومت و پافشاری در حال استفاده از استراتژی‌های تفکر مثبت. مثبت گرایی یعنی پذیرفتن همه چیز همانطور که هست. یعنی پیروی از چیزهایی که شادمان می‌کند. یعنی هدفی که از رنج و تلاش به دست آمده است.

روش مثبت اندیشی

و اما منطق پشت مثبت گرایی چیست؟ هر چه که می‎‎‌دهید دریافت می‌کنید. به عبارت دیگر هر چه که باور دارید دریافت می‌کنید.

در ادامه 5 گام برای رسیدن به نگرش ذهنی مثبت آورده‌ایم که به منظور مثبت گرایی باید آن‌ها را رعایت کنید.

نگرش همان چیزی که می‌توانیم تغییر دهیم

مایا آنجلو می‌گوید: “اگر چیزی را دوست ندارید تغییرش دهید. اگر قادر به تغییرش نیستید دیدگاهتان را تغییر دهید.”

وقتی که مثبت اندیشی را انتخاب می‌کنید باید تا جایی که می‌توانید رفتار انعطاف پذیری داشته باشید.

وقتی نگرش منفی داشته باشید ذهن‌تان به خودش اجازه می‌دهد الگوهای فکری منفی و در نهات احساسات منفی را گسترش دهد. تمام روز وقت خود را صرف نگرانی درباره چیزهای مشابه می‌کنید و تصورتا این است که با این روش مشکل حل می‌شود. انجام دادن این کار باعث می‌شود نتوانید به جواب هیچ سوالی برسید.

اولین کاری که باید انجام دهید این است که آرامش‌تان را حفظ کنید. شاید این کار به نظر خارج از روال معمول برسد اما در واقع به معنای رها کردن ذهنیت آشفته است. با رها کردن چیزهایی که آزارتان می‌دهد نگرش ایمن‌تری را انتخاب کرده‌اید. این کار کمک می‌کند احساسات درونی، اتفاقاتی که می افتد و این که برای نمی‌توانید برای هر اتفاقی پاسخی داشته باشید را بپذیرید.

نگرش همه چیز است. نگرش یعنی چگونگی خوددرمانی، چگونی مثبت ماندن، چگونگی ایجاد امنیت و غلبه کردن.

بدون نگرش مثبت نمی‌توانیم استقامت داشته باشیم. نگرش مثبت یعنی تقویت نیروی اراده. وقتی نگرش مثبت داشته باشید می‌توانید در طوفان هم آرامش کامل داشته باشید، محکم بایستید و زمین نخورید. حتی اگر زمین بخورید دوباره بلند می‌شوید.

یک ضرب المثل ژاپنی هست که می‌گوید. “7 بار زمین بخور و بار هشتم بلند شو” یعنی هرگز متوقف نشوید و ادامه دهید. در شرایط و موقعیت‌های سخت است که به نتایج خوبی می‌رسید.

نگرش مثبت یعنی درک این که قدرت غلبه بر مشکلات را دارید. وقتی این موضوع را درک کنید می‌توانید نگرش تان را تغییر دهید. با نگرش مثبت قادر به انجام هر کاری خواهید بود.

مثبت اندیشی نیروی منحصربه فرد شماست

وقتی چیزی را از دست می‌دهید مثبت اندیشی کمک می‌کند آن را دوباره به دست بیاورید و یا قدرت‌تان را دوباره به دست بیاورید. این بهترین راه برای زندگی کرن است و بهترین راه برای یاد گرفتن عشق و زندگی. با مثبت اندیشی شرایطی را به دست می‌آورید که هیچ کسی نمی تواند آن را از شما بگیرد.

درک و تشخیص این قدرت که می‌توانید حتی زمانی که احساس درونی‌تان نمی خواهد کاری را انجام دهید آن را به اتمام برسانید بسیار ارزشمند است.

درست است که نمی‌توانید همیشه همه چیز را داشته باشید اما می‌توانید همیشه نگرش مثبت داشته باشید. و همین باعث می شود بتوانید روی پای خودتان بایستید و بدرخشید. این نیرو کمک می‌کند همیشه در شرایط امن زندگی کنید.

به عنوان مثال وقتی فردی را از دست داده اید و علتش نوعی بیماری بوده است. اگر ذهنیت مثبتی داشته باشید به جای این که دائم به از دست دادنش فکر کنید به علت آن بیماری فکر می‌کنید. به همین دلیل است که افراد مثبت اندیش در شرایط سخت هم می‌توانند زندگی خوبی داشته باشند.

مثبت اندیشی روی سطح استرس و سلامت فرد تاثیر می‌گذارد. وقتی نسبت به شرایطی حس مثبت داشته باشید استرس کمتر و آرامش بیشتری خواهید داشت و بسیاری از مشکلات که با آن‌ها مواجه می‌شوید را حل کنید.

برای رسیدن به چنین قدرتی باید در هر شرایطی دنبال معنا و مفهوم باشید. اغلب مردم زمانی که در جستجوی معنا، هدف، مثبت اندیشی و قدرت هستند به چیزهای بزرگی فراتر از خودشان فکر می‌کنند.

همیشه قرار نیست دلیلی برای اتفاقاتی که می‌افتد داشته باشید اما می توانید از اتفاقاتی که می‌افتد برای یک دلیل بزرگ‌تر استفاده کنید.

در زمان حال زندگی کنید

همه ما این توانایی را داریم که در زمان حال زندگی کنیم. حتی اگر نتوانیم اتفاقات را کنترل کنیم.

مثبت اندیشی یعنی این که به خودمان بگوییم لحظه حال مهم است. نمی‌توان گذشته را فراموش و آینده را پیش بینی کرد. بنابراین تنها راه برای مثبت اندیشی این است که در زمان حال زندگی کنیم. چه چیزهایی هم اکنون در زندگی دارید؟ با این تفکر ناخودآگاه شکرگزاری می‌کنید.

یکی از راه‌ها برای در زمان حال بودن این است که لیستی از چیزهایی که خوشحال‌مان می‌کند بنویسیم. چه چیزهایی هم اکنون در زندگی دارید که برای خوشحال کردن خود می‌توانید استفاده کنید؟

از جمله روش هایی که می‌توانید بدین منظور به کار ببرید مراقبه و تکرار جملات مثبت است. به عنوان مثال جمله “هیچ اتفاق بدی الان نمی‌افتد.” وقتی در زمان حال زندگی کنید اتفاقات بد گذشته به ذهن تان نمی‌رسد. می‌توانید کمی هم به گذشته و آینده فکر کنید اما بیشتر تمرکزتان را روی زمان حال و اتفاقاتی که هم اکنون افتاده است بگذارید. این کار استرس و اضطراب و دیگر احساسات منفی را از شما دور می‌کند.

دوست داشتن خودتان را تمرین کنید

هسته دوست داشتن خود و مثبت اندیشی صحبت کردن با خود است. وقتی به خودتان جملات مثبت بگویید خودتان را بیشتر دوست خواهید داشت. قبل از کمک به دیگران باید بتوانیم ابتدا به خودمان کمک کنیم.

جملاتی که به خودتان می‌گویید بسیار قوی هستند و تاثیری ماندگار دارند. در ادامه چند جمله مثبت که می‌توانید به خودتان بگویید آمده است:

من کافی هستم.

من ارزشمند هستم.

من از پس این کار برمی‌آیم.

من قوی هستم.

من غیرقابل توقف هستم.

اگر این مانتراهای مثبت را بنویسید احساس شان خواهید کرد. اگر بنویسید که من نسبت به این شرایط حس مثبتی دارم ناخودآگاه حس مثبتی پیدا خواهید کرد.

دوست داشتن خود چیزی نیست که یک شبه به دست بیاید. باید آشفتگی احساسات، پشیمانی، گفتن جملات منفی به خود را کنار بگذارید تا بتوانید به قلب خودتان رسیدگی کنید. قلب شما به عشق نیاز دارد و همه ما به خاطر رسیدن به لذت های بی هدف مثل پاداش‌های بیرونی آن را نادیده گرفته و توجهی به انگیزه‌های درونی برای زندگی نشان نمی‌دهیم.

بیشتر ما برای دیگران زندگی می‌کنیم. دیگران چه فکری درباره ما می‌کنند یا چه چیزهایی درباره ما می‌گویند. گاهی اوقات فراموش کردن دیگران و رفتن در دل مشکلات به ما یاد می‌دهد آنچه که واقعا نیاز داریم خودمان هستیم.

دوست داشتن خود باید واقعی باشد نه این که وانمود کنیم. باید تمام نقص‌ها و اشتباهات خود را نیز دوست داشته باشید. برای این که نسبت به خودتان مثبت باشید باید تمام این موارد را دوست داشته باشید.

از مثبت اندیشی مسموم جلوگیری کنید

تا زمانی که کشمکش‌های خود را به خوبی درک نکرده اید از مثبت اندیشی مصنوع جلوگیری کنید. اگر در هر شرایطی فقط به خودتان بگویید “ادامه بده” به ناامیدی خواهید رسید.

احساسات بخشی از مثبت اندیشی است. باید احساسات‌تان را کشف کرده و بپذیرید. باید اجازه دهید احساسات‌تان به دستیابی موفقیت بینجامد. مثبت اندیشی به معنای ماسک زدن نیست. بلکه آزاد شدن از استراتژی‌های تفکر منفی است و کشف این واقعیت که قابلیت‌ها و توانایی‌های بیشتری دارید که می‌توانید کشفشان کنید.

مثبت اندیشی مصنوعی یعنی این که لبخند مصنوعی بزنید و به زندگی ادامه دهید. مثبت اندیشی واقعی یعنی این که بتوانید حتی زمانی که خسته هستید به زندگی ادامه دهید. بتوانید زمانی که شکست خورده اید عشق بورزید و یا زمانی که آسیب دیده‌اید التیام ببخشید.

می‌توانید هر لحظه مثبت اندیشی را شروع کنید. مثبت اندیشی نوعی تغییر ادراک است. زمانی که بتوانید خودتان از لحاظ روحی و معنوی متعالی کنید کاری نیست که از عهده انجامش برنیایید. در نتیجه در بالا بردن روحیه اطرافیان نیز تاثیرگذار خواهید بود.

مثبت اندیشی مسری است و مثب نور خورشید منتشر می‌شود. می‌توانید منبع نور باشید و تنها کاری که باید انجام دهید این است که خودتان را باور داشته باشید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا