سبک زندگی

چگونه بدون شبکه های اجتماعی شاد زندگی کنیم؟

گاهی اوقات وقتی در جمع دوستان و همکاران که در رابطه با شبکه های اجتماعی گفتگو می‌کنند هستم و از من می‌پرسند: آخرین پست اینستاگرام فلان شخص رو دیدی؟ اما من اظهار بی اطلاعی کرده و می‌گویم نه ندیدم با نگاه متعجب آن‌ها مواجه می‌شوم. چون برای آن‌ها عجیب است که از خبرهای داغ اینستاگرامی اطلاعی نداشته باشم. آدم‌های زیادی هستند که علاقه چندانی به شبکه های اجتماعی ندارند و اگر بیشتر دقت کنید متوجه می‌شوید کسانی که شبکه‌ های اجتماعی را در زندگی خود محدود کرده اند زندگی شادتر و سالم‌تری نسبت به بقیه افراد دارند.

شبکه های اجتماعی

جنبه‌های مثبت زندگی بدون شبکه های اجتماعی

چیزهای زیادی در دنیا وجود دارد که تاثیرات منفی در زندگی ما می‌گذارد. این عوامل به قدری پریشان کننده است که هم در زندگی شخصی و هم در زندگی حرفه‌ای ما تاثیرات منفی و جبران ناپذیری می‌گذارد.

برای همه ما پیش آمده است که در محل کار وقتی پیامی از شبکه‌های اجتماعی دریافت می‌کنیم کار را متوقف می‌کنیم. شاید گاهی اوقات نوتیفیکیشن شبکه‌های اجتماعی را غیرفعال یا حتی گوشی را خاموش کنیم اما دائم به این فکر هستیم که نگاهی به پیام‌های اینستاگرام یا تلگرام خود بیندازیم. حتی تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان داده است که حتی زمانی که نوتیفیکیشن شبکه‌های اجتماعی را خاموش می‌کنید باز هم نگران این هستید که چیزی را از دست داده یا پیامی را چک نکرده باشید.

این نوع حواس پرتی‌ها ممکن است به نظر بی ضرر برسند اما نقش بسیار مهمی در کارایی و بهره وری ما ایفا می‌کنند.

وقتی بارها و بارها کار را برای چک کردن شبکه های اجتماعی متوقف می‌کنیم در واقع تعداد وظایف مان را بیشتر کرده‌ایم. و زیاد شدن وظایف باعث می‌شود انجام دادن‌شان بیشتر زمان برده و هر کاری را با کمترین کیفیت انجام دهید.

جامعه روانشناسان آمریکا گزارش داده است که چند وظیفه‌ای بودن مثل رفت و آمد بین شبکه های اجتماعی و وظایف کاری میزان بهره‌وری را 40 درصد کاهش می‌دهد.

گذشته از مسائل کاری، شبکه های اجتماعی باعث می‌شود از زمان حال لذت نبریم. به عنوان مثال فرض کنید در کنار خانواده مشغول خوردن شام هستید و به جای این که از بودن در کنار کسانی که دوستشان دارید لذت ببرید، تمام هوش و حواستان را به گوشی موبایل جلب کرده‌اید. این کار بدون شک هیچ تاثیری در بهبود روابط اجتماعی شما نخواهد داشت. حتی اگر شبکه‌های اجتماعی در پیشرفت کارتان لازم باشد باز هم لازم است که استراحتی به خودتان بدهید.

بیایید مثال دیگری بزنیم. همراه با دوستان‌تان به کنسرت رفته اید. به علت این که خودتان را بیش از حد درگیر شبکه های اجتماعی و پست‌های اینستاگرامی کرده‌اید هیچ لذتی از بودن در کنار دوستان و کنسرتی که رفته‌اید نمی‌برید.

گذشته از تمام این مسائل زمانی که شبکه های اجتماعی را کنار بگذارید متوجه می‌شوید که وقت آزاد بیشتری برای کارهای مهم‌تری مثل مطالعه، نوشتن و یادگیری مهارت‌های جدید دارید. در نتیجه هم از نظر شخصی و هم از نظر حرفه‌ای قوی‌تر خواهید شد.

بدون شبکه های اجتماعی هم فرد سازنده‌تری خواهید بود و هم از بودن در کنار کسانی که دوستشان دارید لذت بیشتری می‌برید. به علاوه استرس کمتر و خواب بهتری خواهید داشت. تحقیقات نشان داده است که شبکه های اجتماعی ارتباط مستقیم با کم خوابی، اضطراب، استرس و عزت نفس پایین دارد.

این عواقب ناگوار زیاد هم نباید عجیب باشد. هنگامی که روی تخت دراز کشیده‌اید و مشغول چک کردن شبکه‌های اجتماعی هستید دائم خودتان را با دیگران مقایسه می‌کنید. و از همه بدتر نور آبی موبایل باعث تشویش ذهن شده و تنظیمات خواب را به هم می‎‎‌ریزد.

چگونه حضور شبکه های اجتماعی را در زندگی کم رنگ کنیم؟

اعتراف می‌کنم که محدود کردن شبکه های اجتماعی کار آسانی نیست. زیرا منجر به احساس ترس از دست دادن می‌شود. حتی اگر معتاد شبکه های اجتماعی نباشید باز هم با حذف آن احساس می‌کنید از دنیا عقب مانده‌اید. اولین گام برای این که بتوانید شبکه‌های اجتماعی را به طور موفقیت آمیزی محدود کنید این است که درک کنید در حال از دست دادن چیزهای مهم‌تری در زندگی هستید. با این کار متوجه می‌شوید آنقدرها که فکر می‌کردید تنها نیستید. و روابط قوی‌تری را با دیگران برقرار خواهید کرد.

گذشته از تمام این‌ها افرادی که در شبکه‌های اجتماعی با آن‌ها آشنا می‌شوید آنقدرها که فکر می‌کنید نقش مهمی در زندگی شما ندارند. پس نباید از دست دادنشان اهمیت چندانی داشته باشد.

پس از تشخیص دادن این مسائل باید شبکه‌های اجتماعی را از گوشی موبایل حذف کرده و در کامپیوتر از اکانت خارج شوید. با این کار دیگر ترغیب نمی‌شوید که شبکه‌های اجتماعی را با یک کلیک چک کنید. شاید شروع این کار سخت باشد اما سرانجام از نتایج مفید و سازنده‌ای بهره‌مند خواهید شد. هر چه زودتر از آن فاصله بگیرید کمتر احساس دلتنگی خواهید کرد.

اگر بعد از این کار باز هم نتوانستید از شبکه‌های اجتماعی فاصله بگیرید باید روش‌های دیگری را امتحان کنید. به عنوان مثال یک سرگرمی تازه پیدا کنید، مراقبه کنید، ورزش کنید و یا به دوستان‌تان زنگ بزنید. با انجام این کارها روابط تان با دوستانی که هم اکنون دارید بهتر و محکم‌تر خواهد شد.

زندگی بدون شبکه‌ های اجتماعی

اگر احساس می‌کنید که برای به روز بودن باید با شبکه‌های اجتماعی در ارتباط باشید به دنبال جایگزین‌هایی مثل روزنامه باشید. اگر برای کارتان لازم است که با شبکه های اجتماعی در ارتباط باشید برای آن حد و مرز تعیین کنید. مثلا هفته‌ای یکبار آن را چک کنید. یا مسئولیت شبکه‌های اجتماعی را به فرد دیگری بسپارید.

زندگی بدون شبکه‌های اجتماعی ممکن است. شاید با این کار یکسری چیزها را از دست بدهید. مثلا دوستان مجازی فراموشتان می‌کنند. اما در عوض زندگی شادتر و متمرکزتری خواهید داشت زیرا استرس و حواس پرتی کمتری را تجربه خواهید کرد. در نتیجه زندگی موفق و سازنده‌تری خواهید داشت.

برای این که راحت‌تر بتوانید ارتباط خود را با شبکه‌های اجتماعی کمتر کنید این کار را به یکباره انجام ندهید. به مدت یک هفته اکانت خود را دی اکتیو کنید. بعدها دو هفته و به مرور زمان بیشتر و بیشتر. بعد از مدتی متوجه می‌شوید که حتی بدون شبکه های اجتماعی هم می‌توانید زندگی کنید و دنیا به آخر نمی‌رسد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا