تغذیه و سلامت

غذا خوردن استرسی و راه‌های مقابله با آن

ساعت‌ها در طول روز کار کرده‌اید. از طرف مدیرتان تحت فشار بوده‌اید. لیست بلند بالایی از کارهای انجام نشده دارید. چه کار می‌خواهید بکنید؟ کم می‌آورید، سراغ یخچال می‌روید و به هر چه غذای شیرین و پرکربوهیدرات است حمله می‌کنید. با وجود این که می‌دانید بعدا پشیمان خواهید شد. به این کار می‌گویند غذا خوردن استرسی که در میان خیلی از ما رایج است. تحقیقات نشان داده است که تاثیر استرس روی زنان و مردان متفاوت است. زنان در اثر استرس بیشتر به سمت غذاخوردن می‌روند اما مردان به سمت نوشیدنی های الکلی و سیگار. خوشبختانه روش هایی برای مقابله با این مشکل وجود دارد که در ادامه آن‌ها را به تفصیل توضیح داده ام.

غذاخوردن استرسی

سطح گرسنگی خود را بشناسید

آیا فقط به خاطر این که گرسنه هستید غذا می خورید؟ یا به خاطر عادت و احساسات؟ اولین قدم برای درست غذا خوردن این است که با احساسات بدن خود کاملا آشنا باشید. هر چه بیشتر با احساسات بدنتان آشنا باشید بهتر می‌توانید عادت‌های بد غذا خوردنتان را کنار بگذارید.

مدیتیشن را وارد برنامه روزانه خود کنید

این مورد برای کاهش میزان استرس است. مدیتیشن ابزاری برای تغییر وضعیت ذهنی. تمرین روزانه مدیتیشن حتی برای چند دقیقه در کاهش استرس، افزایش تمرکز و کاهش عادت غذاخوردن استرسی بسیار موثر است.

استراحت کنید

اگر می‌خواهید از حالت استرس بیرون بیایید همه چیز را کنار گذاشته و کمی به خودتان استراحت بدهید. از اتاق کار یا از خانه بیرون رفته و کمی قدم بزنید. ایجاد تغییرات در فیزیولوژی بدن تاثیر فوری روی افکار می‌گذارد. این تمرین ها چند دقیقه بیشتر زمان نمی‌برد و باعث می‌شود برای چند لحظه از استرس دور باشید.

غذاهای گیاهی بخورید

حتما همه شما این ضرب المثل را شنیده‌اید: از دل برود هر آن که از دیده رود. این ضرب المثل را می توان برای هله هوله‌ها هم به کار برد. همیشه سعی کنید آشپزخانه را از غذاهای سالمی مثل سبزیجات، آجیل و میوه پر کنید. تا زمانی که استرس می‌گیرید سراغ این غذاها بروید.

ورزش کنید

درست است که سطح کورتیزول به نوع و درجه سختی ورزش دارد اما در کل ورزش کردن اثرات منفی استرس را از بین می‌برد. ورزش هایی مثل یوگا هم تاثیرات مثبت ورزش را دارند و هم مدیتیشن.

مطمئن شوید که به اندازه کافی استراحت کرده اید

عادت‌های غذاخوردن تا حدودی به اختلالات خواب نیز ارتباط دارد. وقتی نمی‌توانیم به اندازه کافی استراحت کنیم غدد آدرنال نامتعادل می‌شوند، سطح کورتیزول بالا می‌رود و اشتها بالا رفته و شروع به غذا خوردن می‌کنیم. اگر روزانه هفت الی هشت ساعت بخوابید، می‌توانید غذا خوردن استرسی را مدیریت کنید.

به بدن آبرسانی کنید

آب خوردن برای بدن همیشه مفید است، مخصوصا زمانی که احساس می کنید استرس دارید. وقتی احساس گرسنگی یا خستگی می‌کنید شک نکنید که آب بدنتان کم شده است. به جای خوردن شیرینی و یا نوشیدنی‌های شیرینی که احساس می‌کنید آرامتان می‌کند، آب بخورید. یا اگر نوشیدنی گرم را ترجیح می‌دهید خودتان را به یک فنجان چای دعوت کنید.

با خود مهربان باشید

غذا خوردن استرسی برای خیلی‌ها ممکن است اتفاق بیفتد و آخر دنیا نیست. هنگامی که استرس می‌گیرید به جای این که با خوردن غذاهای ناسالم به بدنتان آسیب برسانید با خودتان مهربان باشید.

استرس هایی که به خاطر و مشکلاتی از این قبیل بوجود می آیند، باعث افزایش وزن می شود. البته این نتیجه تحقیقات روی افرادی بوده است که از ابتدا کمی اضافه وزن داشته اند. یکی از نظریه ها این است که کسانی که اضافه وزن دارند سطح انسولین بالایی نیز دارند. بنابراین اضافه وزن استرسی برای کسانی که سطح انسولین بالایی دارند بیشتر اتفاق می افتد.

هر زمان که احساس کردید به خاطر استرس سمت یخچال و خوراکی های وسوسه کننده می روید، روش هایی که در این مقاله توضیح دادم را وارد زندگی روزمره خود کنید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا