غذاهایی که نباید در یخچال نگهداری شود

معمولا برای این که غذاها در مدت زمان طولانی تازه بماند، آنها را در یخچال نگهداری میکنیم. اما حقیقت این است که همه غذاها برای تازه ماندن نباید در درجه دمای پایین نگهداری شوند. بعضی از غذاها در یخچال فقط جاگیر بوده و طعم و عطر و خاصیت خود را از دست میدهند.
در ادامه با تحقیقات کمی که در این زمینه انجام شده به شما خواهیم گفت که چه غذاهایی با نگهداری در یخچال طعم و خاصیت خود را از دست میدهند.
سبزیجات

سیب زمینی: نشاسته سیب زمینی در دمای پایین به شکر تبدیل میشود. به همین دلیل است که سیبزمینی سرد طعم خود را از دست داده و کمی هم شیرین است. آب داخل سیب زمینی در دمای پایین گسترش یافته و کریستالهایی را تشکیل میدهد که منجر به فاسد شدن آن میشود.
سیر و پیاز: در مکانهایی که گردش هوا به اندازه کافی وجود ندارد و رطوبت زیاد است خراب میشود.
هویج و ریشه چغندر: زمانی که در یخچال نگهداری میشوند پلاسیده و فاسد میشوند.
گوجه فرنگی: طعم خود را از دست داده و آبکی میشود.
بادمجان: اگر در هوای بیش از حد سرد نگهداری شود آبکی میشود و اگر در هوای بیش از حد گرم نگهداری شوند خشک میشوند.
کدو: اگر در یخچال نگهداری شود، نرم شده وو روی آن ار باکتری میپوشاند.
خیار: در دمای پایین نرم و پرمنفذ میشود. باغبانها میدانند که این میوه هوای گرم را دوست دارد و باید در همین دما نیز نگهداری شود. اگر روی خیار با لکههای سیاه پوشانده شود به معنای فاسد شدن است.
روش درست نگهداری؟ سبزیجات فضاهای تاریکی که گردش هوا در آن وجود داشته باشد دوست دارند و وقتی دور از نور نگهداری میشوند بهتر میمانند. بهترین جا برای نگهداری آنها جعبههای چوبی است. سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل بهتر است جدا از هم نگهداری شوند. زیرا گازی تولید میکنند به نام اتیلن که سرعت فاسد شدن میوهها و سبزیجات دیگر را افزایش میدهد. برای نگهداری سیر و پیاز از روش مادربزرگها استفاده کرده و آنها را داخل پارچههای توری نگهداری کنید.
میوه

موز: این میوه در دمای 59 الی 68 درجه فارنهایت میرسد. اگر این میوه هنوز سبز رنگ است آن را بیرون یخچال نگهداری کنید تا برسد. موز رسیده را نباید در یخچال نگهداری کنید زیرا در دمای پایین پوست آن تیره میشود.
هلو، کیوی، زردآلو، انبه، انار، خرمالو: این میوهها اگر سفت هستند در دمای پایین نمیرسند. میوههای نرمی مثل خرمالو هم در یخچال آبکی میشوند.
مرکبات: بهتر است مرکبات در دمای بالای 32 درجه فارنهایت نگهداری شوند. دمای سرد یخچال به آنها آسیب خواهد رساند. رطوبت بالا میوهها را فاسد میکند. لیموترش و لیموشیرین بوها را به راحتی به خود جذب میکنند. برای این که فرآیند رسیده شدن آنها را آهستهتر کنید میتوانید آنها را در یخچال نگهداری کنید.
روش درست نگهداری؟ مرکبات را در دمای اتاق نگهداری کنید. میتوانید آنها را در کیسههای پلاستیکی نگهداری کنید زیرا میوههای نرسیده میرسند و میوههای رسیده هم خراب نمیشود. نکته مهمی که باید در نظر بگیرید جریان مناسب هواست. موز، گلابی، زردآلو، کیوی، انبه، هلو و آلو گاز اتیلن تولید میکنند، بنابراین باید جداگانه نگهداری شوند.
غذاهای شیرین
شکلات: برای شکلات سرما به اندازه گرما مضر است. در دمای پایین روی شکلات با لایه سفیدرنگی پوشیده میشود. از طرفی شکلات به سرعت بوها را به خود جذب میکند، پس احتمال این که شکلات با طعم سوپ بخورید خیلی زیاد است.
عسل: دمای پایین عسل را کریستالی و سفت میکند. این غذای شیرین اگر درست نگهداری شود همیشه سالم میماند.
کره بادام زمینی: تنها مشکلی که دمای پایین برای این غذا دارد این است که آن را سفت کرده و مالیدن آن روی نان کمی سخت میشود. هنگام خرید بادام زمینی باید به روش نگهداری آن روی بسته بندی دقت کنید.
روش درست نگهداری؟ عسل باید در یک بطری شیشهای در فضای تاریک و در دمای اتاق نگهداری شود. کره بادام زمینی باید در قفسه آشپزخانه نگهداری شود و بهترین مکان برای نگهداری شکلات فضای سرد و تاریکی است که از تلخ و ذوب شدن آن جلوگیری کند.
سس

سس تند: از آنجا که سس تند حاوی مقدار زیادی سرکه است در بیرون از یخچال هم خراب نمیشود.
سس کچاپ: این سس هم چه در اتاق و چه در قفسههای آشپزخانه تازه میماند.
سس سویا: برخی از سسها بیشتر از 3 سال تازه میمانند. زیرا به قدری در آنها نمک به کار برده شده که حتی بعد از باز شدن هم نیازی نیست در یخچال نگهداری شود.
چاشنی سالاد: چاشنیهایی که با روغن و سرکه درست میشوند، نیازی به نگهداری در یخچال ندارند و همینطور سالادهایی که با روغن زیتون و سرکه درست شدهاند.
روش درست نگهداری؟ اگر روی بسته بندی روش نگهداری خاصی ذکر نشده باشد، میتوانید سسها را در قفسههای آشپزخانه نگهداری کنید. فقط باید آنها را دور از اجاق گاز یا فر قرار دهید.
محصولات آردی

نان: اگر میخواهید نان را چند روز نگهداری کنید، آن را در یخچال قرار ندهید. دمای پایین ساختار نان را تغییر داده و طعم آن را نیز از بین میبرد و از طرفی رطوبت باعث کپک زدن نان میشود.
کیک: در دمای پایین رطوبت منجر به تغییر طعم کیک میشود.
روش درست نگهداری؟ کیک باید داخل کیسههای کاغذی در دمای اتاق نگهداری شود و نان نیز باید داخل جعبههای نان از جنس پلاستیک یا فلز نگهداری شود.
مربا و خیارشور

خیارشور: به علت داشتن مواد نگهدارنده خراب نمیشوند؛ زیرا حاوی نمک، سرکه و فلفل هستند.
مربا: اگر مربا با مواد استاندارد درست شده باشد و داخل شیشههای استریلیزه نگهداری شود به مدت 2 سال سالم میماند و یخچال مکان خوبی برای نگهداری آن نیست. مربا در یخچال ممکن است کپک بزند، زیرا هر بار که درب یخچال باز میشود گرما داخل یخچال رفته و وارد بطری مربا میشود. از طرفی رطوبت مکان مناسبی برای رشد باکتریها ایجاد میکند.
روش درست نگهداری؟ هرگز بطریهای درباز مربا را در یخچال نگهداری نکنید. درب مربا حتما باید کاملا بسته باشد.
توت فرنگی، آجیل و میوههای خشک

توت فرنگی: خانواد توت بیرون از یخچال تازهتر میمانند. رطوبت داخل یخچال آنها را خراب میکند.
آجیل: از یک طرف دمای پایین روغن طبیعی آجیل را حفظ میکند و از طرف دیگر امکان این که آجیل بوی غذاهای داخل یخچال را بگیرد زیاد است.
میوه خشک: رطوبت داخل یخچال میوه خشک را مرطوب میکند.
روش درست نگهداری؟ اگر میخواهید میوه خشک را در عرض چند روز مصرف کنید، داخل ظرف دربسته در قفسههای آَشپزخانه قرار دهید. اما اگر میخواهید چند ماه آن را ذخیره کنید، داخل ظرف دربسته در فریزر قرار دهید. دمای مناسب برای نگهداری میوه خشک 32 الی 50 درجه فارنهایت است. اگر تصمیم دارید توت فرنگی را در عرض چند روز مصرف کنید آن را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید؛ اما اگر میخواهید در مدت زمان طولانیتری مصرف کنید آن را در یخچال قرار دهید.

دمای داخل قسمتهای مختلف هر یخچالی متفاوت است. به عنوان مثال قفسههای روی درب یخچال گرمترین دما را دارند. برخی غذاها باید در دمای خاصی نگهداری شوند؛ بنابراین بهتر است توصیههایی که در عکس زیر آمده است را به کار ببرید.