نکات نظافتی برای کسانی که آلرژی دارند

اگر از آن دسته افرادی هستید که آلرژی فصلی یا آسم دارید، برای از بین بردن عوامل حساسیت زا باید در نظافت خانه دقت لازم را به خرج دهید. عوامل حساسیت زا هر نوع مادهای است که منجر به واکنش حساسیت زا شود. آلرژنهای خانگی شامل ذرات گردوغبار، گرده افشانی، شوره حیوانات خانگی و قارچ گیاهان میباشد.
یکی از راههای مبارزه با آلرژی نظافت ماهیانه منزل است. البته ناگفته نماند که حتی هنگام نظافت نیز ممکن است علائم حساسیت بدتر شود. اگر به مدت چند هفته است که خانه را نظافت و گردگیری نکردهاید حتما باید از ماسک استفاده کنید. هنگام نظافت از وسائل و محصولات مناسب استفاده کنید و خودتان را در معرض مواد شیمیایی که منجر به واکنش آلرژیک میشود قرار ندهید.

بهترین ابزارهای نظافتی برای کاهش واکنش آلرژیک
جاروبرقی: اگر جاروبرقی با فیلتر هپا ندارید، برای این که همه ذرات ریز هم کشیده شود از کیسه دوبل استفاده کنید. در جاروبرقی بدون کیسه دائم مخزن آن را تمیز کرده و بشوئید.
جاروبرقی ضدآلرژی: در این نوع جاروبرقی برای از بین بردن باکتریهای موجود در گردوغبار به نور ماوراءبنفش مجهز بوده و با سیستم فیلتر دولایه حدود 99 درصد میکروبهای سطوح پارچهای را از بین میبرد.
طی و دستمال میکروفایبر قابل شستشو: پارچههای میکروفایبر گردوغبار را راحتتر از دستمال کاغذی یا پارچه نخی جذب میکند. از طی و وسایلی استفاده کنید که سر آن برای تمیز کردن قابل جدا کردن باشد. قبل از استفاده دستمال یا طی را مرطوب کنید تا گردوغبار بیشتری را جذب کند.
دستمال گردگیری یک بارمصرف: معمولا گردوغبار به پارچههای گردگیری میچسبد و تنها راه برای خلاص شدن از آنها این است که آن را دور بیندازید.
دستکش و ماسک: ماسک یک بار مصرف یا قابل شستشو استفاده کنید. به جای دستکش لاتکس از دستکشهایی که آستر کتان دارند استفاده کنید؛ زیرا از التهاب پوست جلوگیری میکند.
شویندههی لباس: از مواد شوینده و سفید کنندهای استفاده کنید که بدون رنگ و عطر هستند. تحقیقات نشان داده است که رنگ باعث التهاب پوست میشود.
بهترین محصولات نظافتی برای جلوگیری از آلرژی
متاسفانه بعضی از محصولات نظافتی تحریک کننده بوده و عوارضی مشابه آلرژنها دارند. از محصولاتی استفاده کنید که تا جای ممکن مواد شیمیایی کمتری در آن به کار برده شده باشد. تا جایی که میتوانید خودتان را در معرض محصولاتی که حاوی آمونیاک، لیمونن، فرمالدئید، سدیم هیپوکلریت و سدیم لوریل سولفات هستند قرار ندهید.
قبل از خرید هر محصولی حتما لیبل روی آن را کامل مطالعه کنید؛ زیرا این مواد نوعی آلرژن بوده و منجر به التهاب پوست میشوند. میتوانید از مواد طبیعی مثل ترکیب سرکه سفید، جوش شیرین و آب لیمو استفاده کنید.
عوامل آلرژی زا را در کل خانه از بین ببرید
6 توصیه برای کاهش آلرژنها
رطوبت و دمای داخل خانه را کنترل کنید. باکتریها و میکروبهای خاکی دما و رطوبت را دوست دارند. پس دمای خانه را بین 68 الی 72 درجه فارنهایت نگهدارید و سطح رطوبت نیز نباید بیشتر از 50 درصد باشد.
در سیستمهای گرمایشی و سرمایشی مرکزی خانه از فیلتر ریزدانه استفاده کرده و ماهی یکبار فیلترها را تمیز کنید.
آفاتی مثل حشرات و موشها را کنترل کنید. از تله یا دافع حشرات برای از بین بردن آنها استفاده کنید
سیگار کشیدن را در خانه ممنوع کنید.
تا جایی که میتوانید حیوانات خانکی را بیرون از خانه نگهدارید. حداقل هفتهای یک بار حیوانات را حمام کنید و تختخواب آنها را هفتهای یک بار تمیز کنید.
اتاق خواب
از آنجا که زمان زیادی را در اتاق خواب میگذرانیم، باید تمام ملحفهها و دیگر وسایل اتاق خواب را هفتهای یک بار تمیز کرد.
ابتدا از تختخواب شروع کنید. ملحفهها، روبالشی و پتو باید حداقل هفتهای یک بار با آب گرم شسته شود. اگر آلرژی دارید ملحفهها را بیرون از خانه خشک نکنید؛ زیرا گرده افشانیها همراه با ملحفهها به داخل خانه وارد میشوند. روتختی و روبالشی ها باید قابل شستشو باشد و بالشها مرتب تمیز شوند.
هفتهای یک بار اتاق خواب را تمیز کنیدو ابتدا از قسمت بالای اتاق یعنی سقف و دیوار و لوستر شروع کنید. پردهها را گردگیری کرده و بشوئید. مبلمان را گردگیری کرده و در نهایت کف اتاق را جاروبرقی بکشید. برای کاهش عوامل آلرژی زا کف اتاق را کامل فرش نکنید و از کفپوش چوبی یا قالیچههای کوچک استفاده کنید.
درب کمد را ببندید تا از انتقال آلرژنها به داخل اتاق جلوگیری کنید. لباسهای غیرکاربردی را داخل کاور پلاستیکی نگه دارید.
حمام
خطرناکترین آلرژنهای موجود در حمام کپک و سفیدک هستند. میتوانید برای جلوگیری از رشد سفیدکها از شوینده حاوی کلر یا هیدروژن پراکسید استفاده کنید. همیشه راهنمای استفاده از مواد شوینده را با دقت بخوانید و هرگز چند ماده شوینده را با هم ترکیب نکنید.
روش دیگر برای جلوگیری از رشد کپک و سفیدک این است که حتما هنگام دوش گرفتن هواکش را روشن کنید و بعد از حمام داخل وان را شسته و کاملا خشک کنید.
اتاق نشیمن
تمیز کردن این اتاق را درست مثل اتاق خواب از قسمت های بالا شروع کنید. ابتدا سقف و لوستر و پنکه را تمیز کنید. سپس پنجرهها را گردگیری کرده و شیشه ها را تمیز کنید. در مرحله آخر مبلمان و کفپوش اتاق را جاروبرقی بکشید.
اتاق نشیمن باید حداقل هفتهای یکبار تمیز شود و فرش کف اتاق هر روز جاروبرقی کشیده شود تا آلرژنها کاملا از بین بروند.
اگر در اتاق گل و گیاه دارید روی خاک آن را با سنگ تزئینی بپوشانید؛ زیرا کپکهای قارچی در خاک مرطوب رشد میکنند. گلهای مصنوعی را هر هفته گردگیری کنید.
به جای استفاده از خوشبوکننده های مصنوعی از پوست مرکبات یا دارچین برای خوشبو کردن هوای اتاق استفاده کنید.
آشپزخانه
آشپزخانه بهترین مکان برای رشد کپک و قارچ است که برای جلوگیری از این مشکل باید از هواکش استفاده کرده و دائم سینک و یحچال فریزر را چک کنیم که نشتی نداشته باشد.
یخچال را هفته ای یک بار تمیز کرده و غذاهای مانده را دور بریزید. کف آشپزخانه را دائم با طی تمیز کرده و خشک کنید یا قالیچه کف اتاق را زود به زود بشوئید.
حداقل چهار بار در سال داخل کابینتها را خالی کرده و کاملا تمیز کنید.
ورودی خانه
بهترین راه برای کاهش آلرژنها این است که مانع از ورود آنها به داخل خانه شویم. پشت درب ورودی خانه را همیشه تمیز کنید و کفشها را قبل از این که وارد خانه شوید دربیاورید. لباسهای بیرونی را در قسمت راهروی ورودی خانه دربیاورید تا دانههای گرده افشانی به داخل خانه راه پیدا نکند.