چگونه هنگام سفر مریض نشویم؟

کوله بارتان را بسته و آماده سفر هستید. اما خیلی ناگهانی گلودرد میگیرید، شاید هم یک بیماری سختتر. اگر از آن دسته افرادی هستید که معمولا هنگام سفر مریض میشوید، این تقصیر شما نیست. مسافرت برای بدن کمی سخت است. برای آماده شدن و ترک خانه استرس میگیریم، با آدمهای جورواجور در یک فضای کوچک جمع میشویم و تمام برنامههای روزانه همیشگیمان تغییر میکند. تمام این عوامل در مریض شدن مسافر موثر است.
سفرها متفاوت است و آماده شدن نصف چالشی است که هنگام سفر با آن مواجه میشویم. اگر تمام خطرات و ریسکهای سفر را بشناسید و خودتان را برای آن آماده کنید سفر بسیار خوبی خواهید داشت.
1.آماده شدن

یادداشت کنید
قبل از این که بیرون بروید لیستی از وسایل و داروهایی که در شرایط اضطراری برای سلامتی خود نیاز دارید تهیه کنید. شرایط سلامتی، تماسهای اضطراری، داروها، آلرژی، بیمه خدمات درمانی و برنامه سفر خود را یادداشت کنید. این لیست را روی موبایل خود داشته باشید یا یک نسخه از آن چاپ کرده و همراه خود داشته باشید. اگر به کشور دیگری سفر میکنید شمارههای اضطراری آن کشور را داشته باشید.
پوشش ها را در نظر بگیرید
برخی از برنامهههای بیمه و کارتهای اعتباری به هزینههای اضطراری کمک میکند. در غیر اینصورت بیمه مسافرتی تهیه کنید که مراجعه به پزشک در کشورهای خارجی را پوشش میدهد یا کمک میکند اگر شرایط سختی داشته و به درمان فشردهتری نیاز دارید به خانه بازگردید. در انتخاب بیمه دقت کنید زیرا همه بیمهها شرایط موجود را تحت پوشش قرار نمیدهند.
آنلاین جستجو کنید
برای اطلاع از توصیههای بهداشتی توسط کشور و مراکز کنترل و پیشگیری بیماری سایت Travelers’ Health site را بررسی کنید. این اطلاعات را میتوانید از طریق سازمان بهداشت جهانی نیز به دست بیاورید. اگر به یک کشور خارجی سفر میکنید در سایت Smart Traveler Enrollment Program عضو شوید. این سایت به شما کمک میکند اطلاعاتی درباره شرایط ایمنی آن کشور به دست بیاورید و اخطارهایی در رابطه با کشوری مقصد دریافت کنید.
2.هوشمندانه سفر کنید
سروکار داشتن با میکروبها
هنگام سفر بیشتر در معرض میکروبها قرار خواهید گرفت. بنابراین احتمال این که به بیماریهای التهاب دچار شوید زیاد است. سادهترین راه برای مقابله با میکروبها این است که دستها را مرتب با صابون بشوئید و مطمئن شوید که واکسن زده اید. از جمله واکسن آنفلوانزا که شما را از ابتلا به بیماری فصلی محافظت میکند.
حرکت کنید
طی سفر ماشینی یا هوایی که بیشتر از 4 ساعت طول میکشد، به خودتان استراحت بدهید. به عنوان مثال بین راه توقف کنید، بدن را بکشید یا کمی پیاده روی کنید تا از احتمال لخته شدن خون جلوگیری کنید. افراد پیر یا زنان باردار که نیاز به مراقبت پزشکی دارند حساسیت بیشتری دارند. نشانههای لخته شدن خون را بشناسید: مثل سرخ شدن، تورم و درد در ساق پا
با دقت بیشتری بخورید و بنوشید
رایجترین بیماری مسافرتی، اسهال است و اگر مسافر آب آلوده یا غذایی که خوب پخته نشده باشد بخورد گرفتار این بیماری میشود. اگر به کشوری سفر کردهاید که از نظر بهداشتی کمی مشکوک است، غذاهای خیابانی نخورید و از شسته شدن میوهها و سبزیجات مطمئن شوید. برای مسواک زدن و شستن صورت حتما با خودتان بطری آب داشته باشید.
3.تفکیک شرایط اضطراری

علائم را جدی بگیرید
برای برخی از بیماریهای ناچیز استراحت، آب و مصرف کمی دارو کارساز است. اما اگر اسهال بیشتر از 2 روز طول بکشد، یا دمای بدنتان یبشتر از 10 درجه فارنهایت باشد یا بیشتر از 2 روز کسالت دارید حتما باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
مراقب پشهها باشید
با افزایش دمای هوا حتی اگر به یک منطقه گرمسیر هم سفر نکرده باشید با پشهها و جانوران زیادی دست و پنجه نرم خواهید کرد. اگر احساس درد مفصل، تب یا سردرد شدید، تهوع و سرگیجه کردید، مخصوصا زمانی که پشه نیشتان زده است حتما به پزشک مراجعه کنید.
4.مقصد را بشناسید
سفر خارجی
اگر به یک کشور خارجی سفر کرده اید که زبانشان را بلد نیستید، به بیمارستانی بروید که پرسنل آن به زبانهای خارجی مسلط هستند. در انجمن بین المللی کمک پزشکی به مسافران (International Association for Medical Assistance to Travellers) میتوانید لیستی از پزشکان و کلینیکهایی که به زبان انگلیسی مسلط هستند را پیدا کنید.
5.سفرتان را ایمن کنید
نگرشتان را تغییر دهید
یک بیماری ناچیز نباید سفرتان را به هم بریزد. انتظارات تان را تغییر دهید. شاید نتوانید تمام روز پیادهروی کنید اما میتوانید فعالیتهای سبکتری مثل بازی کردن با همسفرانتان داشته باشید. از سفرتان یادداشت روزانه تهیه کنید. بعد از تمام شدن سفر نگاهی به یادداشت خود میاندازید و به خاطر میآورید که در این سفر چقدر به شما خوش گذشته است. هدف سفر را فراموش نکنید. هدف با هم بودن است هدف ارتباط بیشتر با همسفران است.
یا فقط خونسرد باشید
لازم است در سفر هر اتفاقی که بیفتد خونسرد و ریلکس باشید. به عنوان مثال اگر فرزندتان دچار کسالت شد، لازم است که تا زمان بهبود همراه او در خانه بمانید. ماندن در هتل زیاد هم اتفاق بدی نیست که باعث شود خاطره خوبی از این سفر نداشته باشید.