مبارزه با تنبلی در آستانه نوروز

در حالی که تنها دو روز به تحویل سال ۱۳۹۹ مانده، خیلی از ما بدلیل خانه نشینی، با تنبلی و خمودگی درگیر شده ایم! این در حالی است که همیشه به ما توصیه شده است سال نو را با شادابی و سرزندگی آغاز کنیم. به همین دلیل ما قصد داریم در ادامه این مقاله، راهکارهایی برای مبارزه با تنبلی در آستانه نوروز را به شما تقدیم کنیم.
بخوانید و بپزید: سبزی پلو با ماهی شب عید
همهی ما گاهی تنبل میشویم و بعضی روزها دوست نداریم هیچ کاری انجام دهیم. در روزهای تنبلی شروع به بهانه گیری میکنیم. سعی میکنیم تنبلی خود را توجیه کنیم. اما اگر در شرایط فعلی که از کارهای روتین زندگی، دور شدهاید، بیشتر روزهایتان با احساس تنبلی و خستگی میگذرد و به سختی کارهایتان را انجام میدهید یا شاید اصلا انجام نمیدهید، پس احتمالا مشکلی وجود دارد که نباید آن را نادیده بگیرید.شما باید شروع به مبارزه با تنبلی کنید.
دلایل تنبلی
تنبلی میتواند دلایل زیادی داشته باشید که بعضی از آنها شخصی است و با توجه به شرایط زندگیتان پیش آمده است. اما برخی از این دلایل در مبان اکثر افرادی که احساس تنبلی دارند، مشترک است. دلایلی مثل:
- بیانگیزگی
- آشفتگی و سردرگمی
- خستگی
- آزردگی
- ترسیدن از شکست
در حالت کلی دلایل تنبلی را میتوان به دو دسته دلایل فردی و دلایل اجتماعی تقسیم بندی کرد. برخی از بیماریها نیز میتوانند به تنبلی و خستگی مفرط شما دامن بزنند، بیماریهایی مثل کم کاری تیروئید یا افسردگی.
میپرسید چگونه باید از شر انرژی منفی و بیانگیزگی ناشی از آن خلاص شویم؟ مقاله زیر پاسخی به این سوال شماست:
مبارزه با تنبلی
برای مبارزه با تنبلی، راهکار هایی وجود دارد که با دنبال کردن آنها در آستانه بهار و سال نو،میتوانید شادابی و حال خوب خود را بازیابید. نوروز و بهار، بهانه های خوبی برای ایجاد عادات خوب در روال زندگی روزمره هستند.
اگر تنها زندگی میکنید و برای بیدار شدن در صبح یا فعالیتهای روزمره انگیزه کافی ندارید، مطمئن باشید یک حیوان خانگی شرایط شما را تغییر خواهد داد. برای کسب طلاعات بیشتر در مورد مزایا و معایبب نگهداری از یک حیوان خانگی، مطالعه مقاله زیر را به شما توصیه می کنیم:
تاثیرات نگهداری از حیوان خانگی
تمرکز روی علت اصلی تنبلی
اصلیترین علت تنبلی، خستگی و سستی را پیدا کنید. بعد از پیدا کردن علل اصلی تنبلی، وقت آن است که برای مبارزه با آن اقدام کنید. اگر بیانگیزگی گریبان شما را گرفته است، پس باید روند زندگی روزمره را تغییر دهید. اگر احساس پریشانی میکنید، باید لیست کارها و الویتهایتان را بنویسید. سعی کنید برنامه ریزی روزانه داشته باشید و کارهایی که باید انجام دهید را به قسمتهای کوچکتر تقسیم کنید.

اگر خستهاید، که این روزها کمتر پیش میآید، کمی به خودتان استراحت دهید و از پرداختن به کارهای غیرضروری پرهیز کنید. اگر از دست خودتان یا دیگران آزردهاید، به سرعت و پیش از تحویل سال جدید، راهی برای رفع دلخوریتان پیدا کنید. رفع کدورتها پیش از شروع سال جدید هم باعث ایجاد احساس خوب در شما میشود و هم آسودگی خیال بیشتری برای شما به ارمغان میآورد. یا در آخر اگر از شکست میترسید، باید لیستی از ترسهایتان و علل آنها تهیه کنید. سپس بررسی کنید و ببینید منطقی هستند یا غیرمنطقی.
قدمهای کوچک بردارید
در ضرب المثلها هم آمده است که «سنگ بزرگ علامت نزدن است»، برای مبارزه با تنبلی و خلاص شدن از آن، فقط با یک قدم کوچک به سمت جلو شروع کنید. چرا که همیشه سختترین قسمت کار، شروع کردن آن است. یعنی برداشتن اولین قدم!
باید اولین قدم را تا حد ممکن، ساده و کوچک بردارید تا مقاومتتان کاهش بیابد. برداشتن قدمهای سخت و بزرگ شما را از ادامه مسیر بازمیدارد. با شروع راحتگیرانه مسیر مبارزه با تنبلی، به احتمال زیاد میتوانید از تنبلی فاصله بگیرید و واقعا آن را ترک کنید. اقدامات راحت و کوچکی مثل توصیههای زیر در اغلب اوقات میتواند موثر باشد:
- حالا که امکان بیرون رفتن از خانه وجود ندارد، در خانه و با امکانات موجود، ۱۰ دقیقه در روز را به نرمش بپردازید.
- حتی اگر ماشین ظرفشویی دارید، یا شستن ظرفها وظیفه شما نیست، برای پنج دقیقه در روز ظرفها را بشویید.
- فعالیتی که روزهاست پشت گوش میاندازید، مثلا خواندن ۱۰ کلمه انگلیسی در روز، را همین امروز شروع کنید.
روزانه کردن برخی فعالیتها و مقید کردن خودتان به انجام آنها میتواند کمک بزرگی به شما در راه مبارزه با تنبلی باشد. مثلا برنامه روزانه خود را، هر روز با کوچکترین و سادهترین کاری که به آن علاقه هم دارید، شروع کنید. بعد از چند روز خواهید دید که همین قدم اولتان کم کم و تدریجا بزرگتر شده است.
مهمترین قسمت کار را اول انجام دهید
همانطور که بالاتر گفتیم، در این روزهای پیش از شروع سال نو، که حجم کاری ما چند برابر میشود، بهتر است کارهای خود را به بخشهای کوچک تقسیم کنیم تا بتوانیم به همه آنها برسیم. حال حقه دیگری را برای مبارزه با تنبلی با شما در میان خواهیم گذاشت: برای خلاص شدن از تنبلی اول بخش کوچکی از کار را که از همه مهمتر است، انجام دهید.
خیلی مهم است که در ابتدای سال ۹۹ و ابتدای مسیر ترک تنبلی، هنوز هم احساس کنید میتوانید از تنبلی و استراحت خود لذت ببرید ولی در عین حال احساس گناه نپرداختن به وظایفتان را هم نداشته باشید. کاری را که از همه مهمتر است انتخاب کنید و همان را کم کم انجام دهید. کار مهم و بزرگتان را به چند قسمت تقسیم کنید و هر بار فقط برای انجام درست یک قسمت از آن انرژی گذارید.
سعی کنید کارهای کوچک را به درستی انجام دهید. این کار، انگیزهی خوبی برای باقی روزتان به شما خواهد مثلا اگر ده دقیقهی اول را به خوبی انجام دهید، انرژی و انگیزه دارید تا دقایق بعدی را نیز به خوبی پیش ببرید و مقاومت بیشتری در برابر تنبلی از خود نشان دهید.
بررسی هدف

هنگامی که تصمیم دارید، تنبلی را رها کنید و یک کار و هدف جدید برای سال نو در نظر میگیرید، برای مبارزه با تنبلی و رهایی از آن، لازم است هدف خود را از تمام زوایا مورد برررسی قرار دهید و خوبیها و بدیهای انگیزه یا هدف جدیدتان را به خوبی بسنجید.
از خودتان سوالهایی بپرسید که شما را به جوابهای خوب و آموزنده ای در مورد هدفتان برساند. شما به سوالهایی نیاز دارید که به انگیزتان جهت بدهند، مثلا:
- اگر همین مسیر را ادامه بدهم چه تفاوتی در زندگی من به وجود خواهد آمد؟ ۲ سال دیگر زندگیام چگونه خواهد بود؟ از ادامه دادن این کار به کجا خواهم رسید؟
- اگر این کار را شروع نکنم و سال جدید نیز تنبلی و خمودگی را پیش بگیرم، زندگی من و اطرافیانم چقدر بدتر میشود؟
هوش عاطفی بالا در همین لحظات به کمک شما خواهد آمد. EQ بالا به شما در شناخت نقاط قوتتان کمک میکند. اگر میخواهید دیگر نشانههای هوش عاطفی بالا را بشناسید با ما در مقاله زیر از مجله امرسان، همراه باشید:
این سوالها و چالشهای ذهنی طراحی نشدهاند تا به شما احساس گناه بدهند، بلکه یک ارزیابی معتدل از هدفی است که برای سال جدید انتخاب کردهاید. پاسخ دادن به سوالاتی از این دست، شما را آگاه میکنند که تا چه اندازه واقع گرایانه و درست پیش میروید. باید سعی کنید پیامدها و اتفاقات منفی را تا جایی که ممکن است در ذهنتان متصور شوید تا لزوم تغییرات مثبت را احساس کنید و خودتان و تنبلی موجود در خودتان را تصحیح کنید. سپس از خودتان بپرسید:
اگر همین مسیر را ادامه بدهم، زندگی خودم و اطرافیانم تا چه اندازه بهتر خواهد شد؟