عمومیفرهنگ و هنر

پرطرفدار ترین کتاب های ایرانی

در دهه های اخیر همواره برخی کتاب های ایرانی طرفداران بیشتری را به خود اختصاص داده است. نوسینده ها در هر زمان متناسب با جامعه و شرایطی که در آن زندگی می کردند، داستان هایی را خلق کرده اند که برخی از آنها در میان ایرانیان بسیار مورد پسند قرار گرفته اند. در این مقاله سعی کردیم، چند نمونه از پر طرفدارین ترین کتاب های ایرانی را به شما معرفی کنیم. امیدواریم انگیزه ای برای افزایش روحیه کتابخوانی در مخاطبان این مقاله شود.

بامداد خمار

بامداد خمار
بامداد خمار

از میان رمان‌های ایرانی «بامداد خمار» فتانه حاج‌سید‌جوادی توانست یکی از پرطرفدارترین کتاب های ایرانی شود.

«بامداد خمار» رمانی است که فتانه حاج‌سید‌جوادی(پروین) در سال ۱۳۷۴ نوشته شده است. این کتاب در ۱۰ سال ۳۰۰ هزار نسخه فروش داشته است. برخی از نوبت‌های چاپ آن با شمارگان ۱۰ تا ۱۸ هزار نسخه در‌ خور توجه است.

این کتاب، داستان سوزناک عشق نافرجام دختری از اعیان دوره قدیم تهران به جوانی نجار از طبقه پایین جامعه است. «بامداد خمار» یکی از پرفروش‌ترین رمان‌های معاصر ایران است.

این رمان با بحث‌های داغ و نقدهای بسیار روبه‌رو شد. موافقان، آن را برای مقوله روابط میان زنان و مردان جوان مفید دانسته یا درس عبرتی دانستند برای جوانان بی‌تجربه. مخالفان نیز آن را دفاع از اصالت و شرافت طبقات بالادست جامعه و تحقیر فرودستان دانستند.

اثر بعدی نویسنده

این نویسنده همچنین چند سال بعد از بامداد خمار، شروع به نوشتن «شب سراب» می نماید که گویا برگرفته از این بیت شعر سعدی است:

«به راحت نفسی، رنج پایدار مجوی

شب شراب نیرزد به بامداد خمار»

وی در سال 75، طی 27 روز کتابش را در رشت می نویسد و انگیزه اش را از این کار، مظلوم نمایی بیش از حد شخصیت زن «بامداد خمار» اعلام می کند. شب سراب نیز از همین نویسنده از پرطرفدارترین کتاب های ایرانی می باشد.

در این قسمت شما را به مطالعه برای پیدا کردن شغل مورد علاقه خود این کتاب‌ها را بخوانید دعوت می کنیم.

کافه پیانو

کافه پیانو
کافه پیانو

کتابی است از فرهاد جعفری که نشر چشمه آن را منتشر کرده است. این رمان اولین بار در سال ۸۶ منتشر شد. تا تابستان ۸۸ به چاپ ۲۵ رسید و یکی از پرطرفدارترین کتاب های ایرانی است.

«کافه پیانو» داستانی با بیان عقاید نویسنده درباره لباس و کفش خوب و تاثیر آن بر انجام کار بزرگ آغاز می‌شود. این کتاب تا بحال به چاپ 40 ام خود رسیده است. نویسنده، شخصیت اصلی است و داستان، برشی از زندگی او و دخترش گل‌گیسو است. داستان «کافه پیانو» به صورت اول شخص روایت می‌شود.

در این رمان بیشتر شخصیت‌ها واقعی هستند، مانند راوی که خود نویسنده است. گل‌گیسو، دختر نویسنده و همایون دوست نویسنده است. همچنین بیشتر اتفاقاتی که در کتاب می‌افتد منشأ حقیقی دارند.

کافه پیانو از جذاب ترین رمان های ایرانی است که پتانسیل این را دارد تا به همراه داستان شما را به یک دنیای کوچک و دوست داشتنی ببرد. از آن دست رمان هایی که می تواند نظر مخاطب به داستان های ایرانی را بسیار بهتر کند.

رهش

رهش
رهش

یکی از پرطرفدارترین کتاب های ایرانی، نوشته های آقای رضا امیرخانی است. در رمان «رهش» که برعکس شده کلمه شهر هم می‌تواند باشد. موضوع توسعه شهری را دستمایه قرار داده است. تاثیرات آن را بر عرصه‌های زندگی انسان معاصر در قالب داستان زوجی معمار در تهران امروز به تصویر می‌کشد.

این اثر یک رمان معمارانه است. مولف در آن بیشتر به سراغ واکاوی این مساله می‌رود. چه اتفاقی برای شهر در حال رخ دادن است. به نظر مولف در دنیا، شهرهای بزرگ، الگوهای توسعه متفاوتی دارند.

از توسعه شهرهای بزرگ معمولا به‌عنوان عبرت بزرگ یا عبرت منفی یاد می‌کنند. مثلا در آمریکا شهری مانند لس‌آنجلس توسعه بزرگی داشته اما همه آن را شهر از دست‌رفته معرفی می‌کنند.

همه شهردارهای آمریکا هم می‌دانند که نباید شهرشان مانند لس‌آنجلس شود. در ایران مساله برعکس است. شهری مثل تهران تا این اندازه که می‌بینیم بزرگ می‌شود، آلودگی هوا پیدا می‌کند اما از طرفی دیگر همه شهرهای دیگر کشور سعی دارند مثل تهران شوند.

تاکنون ۴۲ هزار نسخه از این کتاب در نشر افق به چاپ رسیده است.

برای مطالعه بیشتر به  معرفی کتاب های خودآموزی که ارزش خواندن دارند مراجعه کنید.

من او

من او
من او

خیلی‌ها در اواخر دهه ۷۰ این کتاب را به هم هدیه می‌دادند. کتابی دیگری از امیرخانی که یکی از پرطرفدارترین کتاب های ایرانی شد.

رضا امیرخانی در این کتاب داستان مربوط به زندگی فردی به نام علی فتاح (از خانواده‌های قدیمی ‌تهران) را روایت می‌کند. علی فرزند یک تاجر معتبر است که در جنوب شهر زندگی می‌کنند. در نوجوانی عاشق مهتاب خواهر عزیزترین رفیقش کریم که نوکرشان هم بود می‌شود. ولی این علاقه در طول عمر مهتاب به ازدواج نمی‌انجامد.

چاپ اول این کتاب در سال ۷۸ بود و تاکنون ۴۵ چاپ از آن منتشر شده است.

قیدار

قیدار
قیدار

یکی از پرطرفدارترین کتاب های ایرانی دیگر از  رضا امیرخانی، قیدار است. امیرخانی از دهه ۷۰ تا کنون جزء نویسندگانی بوده که کتاب‌هایش پرفروش شده‌اند. کتاب «قیدار» او که از سوی نشر افق به چاپ رسیده و ۵۴ هزار نسخه از آن به فروش رفته است.

نظر نویسنده

او خودش درباره این کتاب می‌گوید: «قیدار حتی در عرصه داستانی ضعف‌های بی‌شماری – که خودم هم آنها را می‌دانم – دارد و خودم می‌گویم «قیدار» اصلا رمان نیست. واقعیت این است که طرح «قیدار» از تصویر استقبال تختی و همراهی او با یکی از بستگان که در سال ۱۳۴۵ قصد سفر حج را داشته بود، شکل گرفت و اگر در داستان شخصیت قیدار با تختی ارتباط پیدا می‌کند، به خاطر وجود بن‌مایه‌های این تصویر در شکل‌گیری قیدار است. من نیز خود یک وقت‌هایی راجع به تختی رگ‌گردنی می‌شوم و این به خاطر این است که از تختی غیرمعقول استفاده می‌کنیم. تختی ابتدا به شاپور سلام کرد چون در فضای استبدادی آن دوره تختی هیچ‌وقت نمی‌توانست توی گوش شاپور بزند، حتی کسی نمی‌توانست به یک مأمور و استوار محله نیز در گوشی بزند. قصدم این بود که «قیدار» را به دهه ۸۰ بیاورم ولی منصرف شدم و آن را به دهه ۵۰ بردم. در نگارش متن سعی کرده‌ام از هیچ متن نوستالژیکی استفاده نکنم و در تمام لحظات راوی شیفته «قیدار» را روایت کند. اما شاید اگر یکی از شخصیت‌ها یا افراد گاراژ راوی می‌شد، قصه متفاوت از آنچه امروز هست، می‌شد و این‌گونه به معنی داستانی نزدیک‌تر می‌شد؛ اما من تعمد داشتم که قصه را یک راوی شیفته روایت کند.»

اگر به مطالعه علاقه دارید، تابستان امسال را با این کتاب ها بگذرانید را به شما پیشنهاد می کنیم.

طریق بسمل شدن

طریق بسمل شدن
طریق بسمل شدن

محمود دولت‌آبادی برای همه کتابخوان‌ها چهره جذابی است. یکی از پرطرفدارترین کتاب های ایرانی طریق بسمل شدن از محمود دولت آبادی است. این کتاب که بعد از سال‌ها مجوز نشر گرفت، توسط نشر چشمه به چاپ رسید و تاکنون ۴۰۰۰ نسخه از آن خریداری شده است.

این رمان تنها در ۱۳۴ صفحه، همزمان ما را با پلشتی‌های جنگ و همین‌طور پرسش‌هایی اساسی که پیرامون جنگ پیش‌ می‌آید، روبه‌رو می‌سازد. دولت‌آبادی به شیوه سیال همیشگی خود خواننده را در زمان جاری می‌کند و او را با مفاهیم اساسی زندگی همچون انسانیت آن هم در شرایط خاصی مثل جنگ روبه‌رو می‌سازد.

همچنین می توانید به  فلسفه موفقیت سری بزنید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا