آشپزی با کودکان

آشپزی با کودکان و یا برای کودکان علاوه براینکه اوقات خوشی را برای خانواده فراهم میکند، از جنبههای دیگر نیز فوایدی دارد. در این مقاله به اتفاقات خوبی که در روند آشپزی به همراه کودکتان اتفاق میافتد میپردازیم.
درخواست همکاری به کودکان
اگر کودک خردسال دارید، حتما از اینکه به او پیشنهاد دهید تا در کار آشپزخانه به شما کمک کند، نگران میشوید. بسیاری از مادران برای جلوگیری از بهم ریختگی و عواقب این پیشنهاد، از این کار پرهیز میکنند. اگر بدانید این عمل، به یادگیری مهارتهای مختلف کودکانتان کمک شایانی میکند، چه تصمیمی میگیرید؟
کودکان در کنار شما با بکارگیری حواس 5 گانه خود مهارتهای حرکتی، هماهنگی دست ها و حتی مفاهیم علوم و ریاضی را میآموزند. همچنین مسئولیت پذیری، روحیه همکاری و پیشرفت در خلاقیت میتواند از این طریق نیز در آنها شکوفا شود.
اهمیت آشپزی با کودکان

اهمیت آشپزی با کودکان طری تحقیقات روانشناسان ثابت شده است. روانشناسان میگویند، آشپزی با کودکان به شکوفایی استعدادهای آنان کمک میکند. همچنین توانایی های آنها در یادگیری مهارتها و برخورد با مسائل مختلف را در آنها تقویت میکند.
در ادامه به برخی از فواید آشپزی با کودکان اشاره میکنیم.
میتوانید برای مطالعه بیشتر به کودکان در طول خواب تمام جزئیات اطراف را به خاطر میسپارند سری بزنید.
توسعه مهارتهای حرکتی
یکی از راه های عالی برای افزایش قدرت و کنترل مهارتهای حرکتی کودکان همکاری در آشپزی است. برای مثال مهارتهایی شامل استفاده هماهنگ دو دست برای انجام کاری، تشخیص مواد از هم و … در هنگام ورز دادن خمیر، مخلوط کردن مواد اولیه میتوانند آموزش داده شوند. این مهارتها آینده باعث توسعه مهارتهای علمی مانند نوشتن، خواهند شد.
میل به خوردن غذای سالم
کودکان در زمان همکاری با شما در آشپزی میتوانند، ارزش غذایی مواد مختلف را یاد بگیرند، تا بدانند چرا و چه غذاهایی را باید بخورند تا رشد بهتری داشته باشند. همچنین تحقیقات نشان دادهاند که وقتی با کودکتان آشپزی میکنید، میل به غذا خوردن در آنها افزایش مییابد. آن ها در طول آشپزی مواد غذایی جدید را امتحان میکنند، و ترک عادتهای بد غذایی در این شرایط بسیار محتمل خواهدبود.
این به این معنی است که وقتی از کودکتان میخواهید تا با مواد غذایی ارتباط برقرار کند و وظایفی مانند، شستن، رنده کردن، و یا له کردن ماده ای را انجام دهد، او با شناخت بهتر مواد، به خوردن مواد غذایی سالمتر متمایل میشود.
همچنین در این زمینه میتوانید آموزش مفهوم ارزشمندی اجسام به کودکان را مطالعه کنید.
آشنایی با مفاهیم علمی
در هنگام مخلوط کردن مواد غذایی، دیدن تغییرات مواد، برای کودک دلبندتان حکم یادگیری علوم شیمی و تغییر مواد را دارد. آنها یاد میگیرند که با مخلوط کردن مواد مختلف چه اتفاقی در مواد میافتد.
علاوه بر این، مفاهیم ریاضی نیز قابل یادگیری خواهدبود. برای مثال از این طریق که کودک نسبتها را یاد میگیرد، که برای دو برابر شدن حجم یک غذا باید مواد ترکیبی آن را نیز دو برابر کرد.
همچنین در هنگام برش غذا ها میتوانید اشکال مختلف مانند مربع، مثلث و مستطیل را به آن ها یاد بدهید.
مهارتهای زندگی در آشپزی
کودکان میتوانند در آشپزی مفاهیم زندگی سالم را نیز یاد بگیرند. سپردن مسئولیت بخشی از کار به کودکان را میتوانیم برای یادگیری مسئولیت پذیری در زندگی وی در نظر بگیریم. برای مثال وقتی بدانند مواد اولیه چطور باید شسته و آماده شوند، و یا زباله ها به چه صورت تفکیک میشوند، این مهارت را برای زندگی آینده خود یاد گرفته و ذخیره میکنند.
همچنین میتوانید، چگونه کودک خود را کتابخوان کنیم؟ را بخوانید.
مهارت خواندن و زبان
وقتی دستورالعمل غذایی را برای کودکتان در حین کار تکرار میکنید، در واقع به مهارت خواندن وی نیز کمک میکنید. همچنین استفاده از لغات مختلف باعث توسعه دایره واژگان کودک شما میشود.
ایجاد صمیمیت و دوستی
این همکاری به طور طبیعی منجر به ایجاد صمیمیت در خانواده و اوقات خوش میشود که حتما میتواند از بهترین خاطرات کودک عزیزتان باشد.
آنچه در مورد آشپزی به کودکان باید آموزش دهید

- هیجان زده بودن کودکتان را درک کرده و آن را کنترل کنید. این هیجان باعث فراموشکاری آن ها میشود. بنابراین آنچه باید انجام دهند را به آنها یادآوری کنید.
- فراموش نکنید که آنها کودک هستند، پس دائما بر کار آنها نظارت داشته باشید.
- رعایت نکات بهداشتی را باید به آنها آموزش دهید. برای مثال قبل از شروع کار دستهایشان را بشویند. همچنین در نظافت محیط پس از آشپزی از آنها کمک بگیرید.
اگر به مطالعه در این زمینه علاقهمندید، کودکان از چه سنی آمادگی استفاده از تلفن هوشمند را دارند؟ را از دست ندهید.
آنچه کودکان را به آشپزی علاقه مند میکند

- سعی کنید برای ایجاد انگیزه و ذوق در کودکان، تجهیزات و پیشبند آشپزی در سایز کوچک تهیه کنید. هر آنچه باعث تمایل و علاقه آنها به همکاری میشود را فراهم کنید. مانند قاشق و بشقاب و کفگیر کوچک و ….
- اجازه بدهید در تمام مراحل از خرید مواد اولیه تا کشیدن غذا شما را همراهی کنند.
- در برخی مراحل آشپزی به آنها اجازه بدهید تا استعداد و خلاقیت خود را بکا برند. برای مثال در تزیین بشقاب خودشان آنها را با علاقه و مهارت خود تنها بگذارید.
- از دستورات غذایی سخت و یا غذاهایی که مراحل زیادی برای آماده سازی دارند استفاده نکنید تا کودکان خسته نشوند. بهتر است از غذاهایی استفاده کنید که سرد باشند و نیازی به پخته شدن نداشته باشند. مانند انواع سالاد سرد.
- از کودکان کارهایی که از محدوده تواناییشان خارج است نخواهید. اینکار انگیزه آنان را از بین میبرد. سعی کنید مسئولیتهایی که به آنها میسپارید، در حد توانایی و سن آن ها باشد.
- هرگز به آنها بازخورد منفی ندهید. کودکانتان را با سرزنش از یادگیری نا امید نکنید. سعی کنید همواره با روی خوش و تشویق آنان را در بهتر انجام دادن امور راهنمایی کنید.