اصول تعادل در دکوراسیون

تعادل در دکوراسیون و یا عدم تعادل در آن میتواند احساس آرامش و یا بالعکس، احساس نا آرامی در ما ایجاد کند. در این مقاله به اصول تعادل در دکوراسیون میپردازیم.
حتما شما هم تجربه کردهاید که در یک اتاق احساس آرامش دارید، یا در یک فضا راحت تر به مطالعه و کار میتوانید مشغول شوید. به نظرتان چه چیزی در دکوراسیون آن مکان چنین حسی را در شما ایجاد کردهاست؟
انواع تعادل در دکوراسیون
برای ایجاد تعادل در دکوراسیون فضا، نکاتی وجود دارند:
رنگهای تیره وزن دیداری بیشتری نسبت به رنگ های روشن دارند.
الگوها و طرحهای شلوغ بزرگتر به چشم می آیند.
برجستگیها و دکوراتیوهای حجیم و بزرگ، بسیار بزرگتر از وسایل صاف به نظر میآیند.
برای طراحی متعادل، فضای خود را به چهار بخش تقسیم کنید. اگر همه وسایل و اثاثیه منزل به طور برابر در هر قسمت اتاق قرار گیرند، ظاهری بسیار دلنشین تری در نتیجه حاصل خواهد شد.
اگر تمام لوازم فضا به یک سمت برده شوند، مانند یک قایق که با جمع شده مسافران در یک سمت کج میشود، اتاق نیز نامتوازن به نظر میرسد.
بنابراین در چیدمان فضای خود تعادل و تقارن را برای ایجاد فضایی آرام رعایت کنید. وزن و حجم اجسام و تجمع وسایل در هر بخش، بر میزان تعادل و تقارن فضا موثر است.
به طور کلی دکوراسیون فضا به 3 صورت، متقارن، نا متقارن و شعاعی میتواند باشد. ترکیب این روش ها در بخش های مختلف خانه نیز با توجه به کاربرد هر اتاق، زیبا و چشم نواز است.
چیدمان متقارن

انسانهایی که به اصول و نظم خاص پایبندند، معمولا این دکوراسیون را برای منزل خود انتخاب میکنند. وجود استحکام و ثبات در چیدمان متقارن باعث شده تا انسان به طور ناخودآگاه تمایل داشته باشد تا همه چیز را در حالت تقارن ببیند.
چیدن وسایل به حالت متقارن ساده ترین شکل دکوراسیون است. دکوراسیون متقارن نتیجه قرار دادن تعداد زوج وسایل منزل در بخش های روبهروی هم است. برای مثال به راحتی میتوانید با قرار دادن دو مبل در اطراف یک میز و یا قرار دادن دو مبل رو بهروی هم، به طراحی متقارن برسید.
هدف از چیدمان متقارن
هدف از این نوع چیدمان، هماهنگ سازی وسایل و مبلمان در هر سمت از اتاق در طول یک محور خطی فرضی است، که دقیقا از وسط اتاق میگذرد. محور خطی فرضی از آنچه وسایل در اطراف آن چیده میشوند، میگذرد. به این وسیله که محور خطی از آن میگذرد، عنصر مرکزی نیز میگوییم.
البته همیشه رسیدن به تعادل در دکوراسیون متقارن ساده نیست و رعایت نکاتی الزامی است. به عنوان مثال باید به عناصر موجود در اتاق دقت کنید. به عنوان مثال در صورت وجود شومینه در اتاق، از آن به عنوان عنصر مرکز تقارن استفاده کنید. برای چیدن بقیه وسایل از عنصر مرکزی استفاده کنید. وسایل منزل را در اطراف آن قرار دهید تا هم به طراحی متقارن برسید و هم از عنصر مهمی مثل شومینه در جایگاه درستی استفاده کنید.
در صورت نبود شومینه سعی کنید تا نقطه مرکزی تقارن را به وسایل دیگر مشخص کنید. از میزهای جلو مبلی کمک بگیرید. میز جلومبلی را در وسط قرار داده و باقی وسایل را با توجه به آن با ترکیب مناسب، بچینید.
این نوع چیدمان مبلمان به شما این امکان را میدهد که مانور بیشتری روی دیگر وسایلتان بدهید. باید سعی کنید از خلاقیت خود کمک بگیرید تا برای مثال مبلمان شما جدا از فضا و عنصری مجزا به نظر نرسد. این هدف با ترکیب مناسب وسایل و تلفیق هماهنگ آن ها به دست میآید.
رنگها و وسایل دکوراتیو
برای جلوگیری از یکنواختی چیدمان متقارن و ایجاد تعادل در دکوراسیون سعی کنید از رنگها استفاده کنید. وسایل متقارن را با رنگهای نامتقارن بچینید تا جلوه بصری جذاب تری به فضای خود بدهید. رنگ از مهمترین عناصر در طراحی داخلی به شمار میرود.
همچنین میتوانید از المان های جذاب برای از بین بردن یکنواختی و تکرار کمک بگیرید. از وسایل دکوراتیو حجیم و با اشکال عجیب استفاده کنید و توجه بیننده را به آن جلب کنید. از این طریق محیطی متقارن و جذاب و هیجان انگیز بسازید.
بنابراین نقش رنگها و وسایل دکوراتیو حجیم را به خاطر بسپارید.
اگر مایلید در مورد دکوراسیون خانه های ایرانی کوچک بیشتر بدانید، میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
چیدمان نامتقارن

افرادی که چیدمان پرانرژی و پر از خلاقیت را میپسندند، عموما طرفدار چیدمان نامتقارن هستند. چیدمان نامتقارن به شما این اجازه را میدهد که به جای چیدن اشیاء یکسان و متقارن به دور عنصر مرکزی، وسایل متفاوتی را در اطراف آن قرار دهید. این وسایل متقاوت اما با وزن بصری متناسب باید باشند. عدم تقارن جذابیت و هیجان خاصی به فضا میدهد، اما باید بدانید در این چیدمان چالش های خاص خود را دارد. برای مثال برای چیدن متعادل مبلمان در اطراف شومینه، باید از مبلمان ناهمسان از لحاظ شکل، رنگ و اندازه استفاده کنید.
ایجاد تعادل در دکوراسیون غیر متقارن با تجهیزات و مبلمان غیر مشابه و متفاوت کمی دشوار به نظر میرسد اما بسیار جالب است.
چیدمان نامتقارن از دشوارترین ترکیب های دکوراسیون است. ایجاد توازن با استفاده از چیدمان نامتقارن کاری مشکل و جذاب است. شما باید بتوانید با استفاده از عناصری مثل رنگ، سنگینی و وزن لازمه را در هر نقطهای از فضای خود ایجاد کنید.
اگر مایلید ایدههای ارزان در سبک دکوراسیون وینتیج برای سال 2020 را بدانید، مطالعه مقاله را پیشنهاد میکنیم.
چیدمان شعاعی

چیدمان شعاعی بیشتر در فضاهایی که گرد هستند امکان پذیر است. احساس وجود تعادل در دکوراسیون، استحکام و صمیمیت از ویژگیهای این نوع چیدمان است.
در این نوع چیدمان برای مثال هر ست مبلمان مانند یک دایره چیده می شود و باعث می شود تا فرد پس از ورود محل نشستن خود را به سادگی تشخیص دهد.
بعد از صحبت درباره رنگها، مطالعه بهترین رنگ دیوار برای هر اتاق خالی از لطف نیست.