سبک زندگی

تاثیرات کم خوابی بر خانم ها

در این مقاله به تاثیرات کم خوابی پرداخته ایم. به دلیل اینکه طبق تحقیقات تاثیرات کم خوابی بر خانم ها بیش از آقایان است، بنابراین خانم ها باید اهمیت بیشتری به ساعت خواب شبانه کافی خود بدهند.

خانم ها بیش از آقایان در معرض آسیب های کم خوابی

اخیرا مطالعاتی در انگلستان انجام شد، که ثابت کرد خانم ها به دلیل داشتن مغز پیچیده تر نسبت به آقایان، به خواب بیشتری نیاز دارند. این مقدار زمان بیشتر خواب، بسته به نوع بدن افراد متفاوت است اما به طور کلی، خانم ها باید 20 دقیقه بیشتر از مردان بخوابند. براساس این پژوهش همچنین خانم ها بسیار بیشتر از آقایان در معرض آسیب های کم خوابی هستند.

در شرایط کم خوابی، آقایان به اندازه و شدت خانم ها دچار پریشانی روانی، افسردگی، عصبانیت، و خشم نمی شوند.

بازسازی قشر مغز یا همان کورتِکس (cortex) که مسئول پردازش افکار، حافظه، زبان و غیره است، در خواب اتفاق می افتد. به علت پیچیدگی عملکرد مغز زنان، نسبت به مردان، جای تعجب نیست که زنان به اندکی خواب بیشتر نیاز داشته باشند.

میزان خواب مورد نیاز مغز بسته به میزان کار و پیچیدگی کار در طول روز بستگی دارد. بنابراین هر چه کار در طول روز بیشتر و سخت تر باشد، مغز به خواب بیشتری نیاز دارد. در نتیجه به دلیل توانایی انجام کارهای همزمان در مغز خانم ها، مغز آن ها بیش از مردان در روز کار انجام می دهد. به این دلایل، خانم ها به خواب بیشتری نیاز دارند.

جالب است بدانید، مردانی در طول روز، به سبب شغل یا هر دلیل دیگری مجبور به انجام کارهای سنگین فکری هستند، نسبت به هم جنسان خود به خواب بیشتری نیازمندند. این میزان خواب اما به اندازه خانم ها نیست.  

یکی از تحقیقاتی که  در سال ۲۰۱۳ انجام شد، ثابت کرد که زنان بیشتر از مردان در مقابل کم خوابی آسیب پذیرند. افزایش احتمال بروز بیماری‌های قلبی، افسردگی، اختلالات روانی و سکته از جمله پیامدهای کم‌خوابی در زنان است. در این تحقیق شاخص های التهابی نشانگر مشکلات سلامتی به دلیل بی خوابی در زنان بیشتر مشاهده شد.

میزان خواب کافی

میزان خواب کافی
میزان خواب کافی

شاید شما هم فکر کنید که میزان خواب کافی در همه افراد یکسان است. جالب است بدانید، این میزان که عموما 8 ساعت در شبانه روز گفته شده است، برای همه یکسان نیست. میزان خواب کافی، یعنی میزان خوابی که به فرد احساس سرحال و پرانرژی بودن دهد، که بسته به ژنتیک و فعالیت روزانه افراد متفاوت است. برخی افراد حتی با 4 یا 5 ساعت خواب در شبانه روز، احساس سرحالی و سلامتی می کنند. علاوه بر این، حالت عکس مورد فوق نیز وجود دارد. به این صورت که برخی افراد با وجود 8 ساعت کامل خواب در شبانه روز بعد از ساعات کاری نیاز به خواب دارند تا احساس بهتری داشته باشند.

پیامدهای کم خوابی

کم خوابی پیامدهای گوناگونی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

دردهای بی دلیل

بسیاری از خانم هایی که مشکل کم خوابی دارند، در ابتدای روز و هنگام بیدار شدن از خواب احساس دردهای بی دلیل در بدن خود دارند. این به دلیل ارتباط شاخص‌های التهابی نشانگر مشکلات سلامتی، با حس درد است.

می توانید همچنین کودکان در طول خواب تمام جزئیات اطراف را به خاطر می سپارند را مطالعه کنید.

دیابت نوع دوم

نتیجه یکی از تحقیقات در مورد یک شب بیخوابی این بود که یک شب بیخوابی سبب پایین آمدن حساسیت بدن نسبت به انسولین شده است. حساسیت بدن به انسولین تاثیری مشابه با شش ماه مصرف برنامه غذایی پرچرب دارد.

وقتی مقاومت انسولین به سبب بیخوابی یا کم خوابی ایجاد شود، بدن قادر به تولید انسولین کافی برای ثبات قندخون نخواهد بود. این روند دیابت نوع دوم را در پی خواهد داشت. در دیابت نوع دوم، واکنش انسولینی بدن ناکافی بوده و  قند خون بالا می رود.

بداخلاقی و سردرد

بداخلاقی و سردرد یکی از پیامدهای بی خوابی و کم خوابی است که احتمالا بسیاری از ما آن را تجربه کرده ایم. بر اساس تحقیقات و همچنین تجربه افراد، کسانی که خواب مناسب و کافی ندارند، بیش از دیگران واکنش های عصبی و نامناسب دارند. در این تحقیقات برای مثال با ایجاد مزاحمت برای افراد در هنگام کار، میزان تحمل و طاقت آن ها را سنجیدند. افرادی که خواب کافی نداشته اند، بسیار سریع تر از دیگران واکنش نشان دادند.

برای مطالعه بیشتر به چگونه زمان خواب آلودگی بیدار بمانیم سری بزنید.

ناتوانی در یادگیری

ناتوانی در یادگیری
ناتوانی در یادگیری

میزان خواب در میزان یادگیری به خصوص نوجوانان و جوانان موثر است. علی رقم اینکه بی خوابی در میان جوانان و نوجوانان دانش آموز شایع است، میزان خواب کافی بر عملکرد مغز آن ها در طول روز تاثیر فراوانی دارد. تحقیقات نشان داده اند که به تاخیر انداختن ساعت شروع کلاس های مدارس از 7 صبح به 8 صبح، باعث افزایش میزان یادگیری دانش آموزان شده است.

برای مطالعه بیشتر چرا نباید به پهلوی راست بخوابیم؟ را به شما پیشنهاد می کنیم.

بیماری قلبی

براساس تحقیقات اخیر، افرادی که 4 ساعت در شبانه روز می خوابند، ضربان قلب تندتری نسبت به کسانی که خواب 8 ساعته دارند، تجربه می کنند. همچنین کم خوابی بیش از 88 ساعت فشار خون را افزایش می دهد. بی خوابی، میزان غلظت پروتئین واکنشی نوع C را افزایش می دهد. غلظت بالای این پروتئین، یکی از علائم ابتلا به بیماری های قلبی است.

آسیب پذیری در مقابل بیماری

سیستم ایمنی سالم، توانایی مقابله با انواع میکروارگانیزم ها و ذرات بیماری زا را دارد. عوامل مختلفی در تضعیف سیستم ایمنی نقش دارند. به طور کلی هر عاملی که در کارکرد درست اعضای بدن خلل ایجاد کند، می تواند سیستم ایمنی را نیز تضعیف کند. بی خوابی از کارکرد درست مغز جلوگیری می کند و سیستم ایمنی را ضعیف می کند. کم خوابی مقاومت بدن در برابر میکروارگانیزم ها را کاهش می دهد. افرادی که دچار کم خوابی هستند، بیش از افراد دیگر در معرض بیماری هستند.

اگر مایل به مطالعه بیشتر هستید، روش‌های جلوگیری از احساس خواب‌آلودگی را از دست ندهید.

نتیجه گیری

پیامد های گفته شده در این مقاله تنها بخشی از عواملی است که دانشمندان در تحقیقات در مورد پیامد های کم خوابی خود یافته اند. تمامی این عوامل، اهمیت و ضرورت خواب کافی و مناسب را برای حفظ میزان طبیعی قند خون، کاهش خطر بیماری های متابولیسمی مانند چاقی و دیابت، بد خلقی و سردرد، درد های بی دلیل، یادگیری ناقص، بیماری های قلبی و … را به اثبات می رساند.

بنابراین سعی کنید برای داشتن بدنی سالم خواب به موقع و کافی، حداقل 6 تا 8 ساعت خواب شبانه داشته باشید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا