تسلیم بهانه ها نشوید

همه ما وقتی قرار است کار جدیدی را شروع کنیم، بهانه هایی برای به تعویق انداختن آن داریم. بهانه هایی که مغزمان به خوبی می داند که کاملا درست و منطقی نیستند اما باز هم تسلیم آن ها می شود. این بهانه ها چیستند و چگونه باید در برابر آن ها مقاومت کنیم؟ اگر به پاسخ این سوال علاقمندید با ما همراه باشید.
ذهن ما دائما سعی دارد ما را گول برند. او با اینکه به خوبی می داند که هیچ یک از این بهانه ها واقعی نیست، اما تسلیم آن ها می شود. این نوع برخورد ذهن، مانع بزرگی در در برابر فرصت های جدید و متفاوت زندگی ما است. این تغییرات رفتاری گاها ضروری هستند، اما ذهن که نمی خواهد از منطقه امن هادات خود بیرون بیاید، با بهانه های ظاهرا منطقی سعی می کند شما را منصرف کند. تصمیماتی مثل: رژیم گرفتن، ورزش کردن، خواب به موقع، بیشتر درس خواندن، رفتن به سراغ کارهایی که هر روز به فردا می اندازید و ….
«اطلاعات کافی ندارم»، «پس انداز کافی برای شروع این کار ندارم»، «کسی به من اعتماد نمی کند»، «این کار به تجربه نیاز دارد»، «تخصص و تحصیلات لازم را ندارم»، «این کار برای من خیلی سخت است»، «بعدا آن را انجام می دهم»، «اگر اشتباه کنم چه؟»، «حوصلهاش را ندارم» و …
این ها تنها چند بهانه، از صدها بهانهای است که قصد دارند شما را متوقف کنند. بهانه هایی که باید جلوی آن ها بایستید.
بهانه ها را بشناسید
برای غلبه بر بهانه هایتان، باید به خوبی آن ها را بشناسید. درمورد چرایی آن ها فکر کنید. و در نهایت پاسخ خوبی برای آن ها پیدا کنید. شما باید بدانید که چگونه می شود در برابر این بهانه ها ایستاد، بر آن ها غلبه کرد و تسلیمشان نشد. تا زمانی که به این مهارت دست پیدا نکنید، همواره در آرزوی رخ دادن اتفاقات جدید، مفید و جذاب خواهید ماند.
همان طور که بالاتر گفتیم، ذهن تمایل ندارد که از منطقه امن خود خارج شود. او به عادات خود خو گرفته است و تغییر برایش فشار، سختی و ناراحتی به ارمغان می آورد. پس ذهن سعی می کند با بهانه و بهانه تراشی شما را از ترک یا گسترش این منطقه امن منصرف کند. او با اینکه بخشی از شما است اما به دلیل قدرت زیادش، مانع شما می شود.
ما در ادامه این مقاله شما را با برخی از رایج ترین بهانه های مغز آشنا خواهیم کرد. بهانه های مخربی ک هر یک بارها ما را از شروع یا ادامه دادن یک مسیر باز داشته اند.
شرایط فعلی و آب و هوای بهار خیلی از ما را خموده و تنبل کرده است. اما راهکار مبارزه با این تنبلی چیست؟
نمی توانم

ذهن برای توانستن ساخته شده است. پس اگر او فریاد بزند که نمی توانم، قطعا کلکی در کار است. قبول دارم که شروع هرکاری سخت است اما مطمئن باشید هیچ کاری نیست که با تلاش، پشتکار و ثابت قدمی به نتیجه مطلوب نرسد. به ذهن و توانایی های خود ایمان داشته باشید تا ادامه دادن مسیر آسان شود.
برای پاسخ به فریاد نمی توانم مغز، کافی است به اطراف خود نگاه کنید. انسان های زیادی که هیچ برتری خاصی نسبت به شما ندارند از پس این کار برآمده اند. پس بهانه ها را رها کنید. شما هم میتوانید!
زندگی برای لذت بردن است
اینکه در این زندگی کوتاه و محدود خوشی های جهان را به خوبی کشف نکنید، اصلا اتفاق خوبی نیست. شما باید برای یک زندگی راحت اقداماتی انجام دهید. بسیاری از اهداف و خواسته های شما هم برای رسیدن به همین امنیت، آسایش و راحتی است. پس با این بهانه که زندگی برای لذت بردن است، نه سختی کشیدن متوقف نشوید. احتمالا توقف شما، لذت بردن از زندگی را برایتان سخت تر خواهد کرد.
زندگی هرگز شبیه جشنی که از ابتدا تا انتها به شادی بگذرد، نیست. زندگی همیشه راحت و بی دردسر رویایی است که با تنبلی، نشستن و هیچ کاری نکردن محقق نمی شود. شما باید انواع خوشی ها را کشف کنید. شاید اگر تا همیشه تنبلی را پیش بگیرید هرگز لذت هایی مثل ورزش کردن در هوای بهاری، لذت موفقیت تحصیلی، کتاب خواندن، کوه نوردی در اوایل پاییز، کار کردن و تفریح با دستمزدتان و …. را تجربه نکنید. زحمت کشیدن و تلاش برای شروع، ادامه و به پایان رساندن مسیر معمولا لذتبخش است. پس تسلیم این بهانه هم نشوید.
بعد از این مقاله بخوانید: فلسفه موفقیت
عجله ای نیست

عجله ای نیست. بعدا هم می توانید فلان کار را انجام دهید. اما یک سوال؟ بعدا چه فرقی با الآن دارد؟
هیچ فرقی. حتی ممکن است بعدا کار برای شما سخت تر هم شود. چرا که شما به تنبلی و پشت گوش انداختن عادت کرده اید و هرچه بیشتر بگذرد ترک این عادات سخت تر است. ضمن اینکه هیچ کس از فردا خود اطلاعی ندارد. ممکن است فردایی که می آید برای انجام آن کار دیر باشد یا شما دیگر امکان انجام آن را نداشته باشید. پس هرگز دست دست نکنید. این هم تنها یک بهانه دیگر است که ذهن شما دوست دارد تسلیمش شوید.
این بار که برای به تعویق انداختن کاری گفتید: عجله ای نیست! در جواب خود بپرسید پس کی می خواهم این کار را انجام دهم وآن روز چه تفاوتی با امروز دارد؟ سعی کنید دلایلی که به شما میگویند همین امروز باید انجامش دهید را مرور کنید و انجامش دهید!
به یاد داشته باشید که موفقیت هیچ وقت اتفاقی نیست.افراد موفق همیشه برنامه ریزی های دقیقی برای حرکت در این مسیر داشته اند. آن ها از رویاها و اهداف خود برای غلبه بر بهانه ها استفاده می کردند. دست دست کردن و تعلل در حرکت، از بزرگ ترین دشمنان شما هستند.
این بار هم ایرادی ندارد
این بهانه در اصل از جمله یک بار ایرادی ندارد شروع می شود. طی گذر زمان که این یک بار ها چند بار اتفاق می افتد، به خود می گویید این بار هم ایرادی ندارد. اما آیا واقعا اینطور است؟
درست است یک بار تعلل کردن و پشت گوش انداختن کار ها واقعا هم ایرادی ندارد. اما ممکن است گفتن این جمله تبدیل به عادت شود و شما بار ها آن را تکرار کنید. سعی کنید هرگز از روی تنبلی این جمله را باور نکنید. حتی یک بار رها کردن فعالیت هایی مثل ورزش، درس خواندن، حفظ رژیم و …. به ذهن شما این پیام را می رساند که بعدا هم امکان تکرار آن را دارد. پس هرگز تسلیم این وسوسه نشوید. یک بار خود را برای مواقع اورژانسی کنار بگذارید و مطمئن باشید که اگر به آن فعالیت عادت کنید، احتمالا آن موقعیت اورژانسی هیچ وقت پیش نخواهد آمد. شما همیشه آماده رفتن به کلاس ورزش، درس خواندن، خوردن غذاهای سالم و … هستید.
برای رسیدن به موفقیت و آرامش باید روح خود را از انرژی منفی خلاص کنید. در مقاله زیر راه های خلاص شدن از انرژی منفی، تخلیه این انرژی و ایجاد احساس مثبت را توضیح داده ایم.
من مشکلاتی دارم که مانع ادامه مسیر می شوند

خیلی وقت ها خودمان را با مقایسه کردن با دیگران قانع می کنیم. بهانه ای در سرمان می گوید که ایرادی ندارد. تو مشکلاتی داری که سایرین ندارند و اگر نمی توانی مسیر را ادامه دهی، تقصیر تو نیست. اما آیا این تعابیر درست هستند؟ آیا می توان گفت سایر افراد در زندگی هیچ مشکلی ندارند؟
نه! شما هرگز نباید باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی دیگران مقایسه کنید. همه افراد در زندگی مشکلاتی را تجربه می کنند. این مشملات همیشه برای افراد سخت هستند و مقایسه آن ها با هم کار درستی نیست. زیرا شرایط زندگی همه ما با هم متفاوت است.اگر به اطرافیان خود نگاه کنید حتما افرادی را می بینید که با وجود موانع بسیار موفق شده اند. آن ها را سرلوحه خود قرار دهید و باور کنید که شما هم می توانید. خواندن کتاب های انگیزشی یا مشورت گرفتن از این افراد می تواند به شما در ادامه مسیر کمک کند.
دیگر فرصتی ندارم
ممکن است انقدر دیر شروع به کاری کنید که به خود بگویید: دیگر فرصتی برای به سرانجام ذساندن این کار ندارم. این حرف شما هرگز درست نیست. این تنها بهانه دیگری است که مغز دوست دارد باورش کند اما شما باید مانع این اتفاق شوید. هیچ وقت برای رشد، پیشرفت و برداشتن قدم های خوب دیر نیست. تصمیم بگیرید مسیر درست را شروع کنید تا شاهد تغییرات خوب حال و زندگیتان باشید. شما تا آخرین نفس برای برداشتن گام های مفید فرصت دارید. حتی سن و سال بالا هم نباید مانع شما برای انجام کارهایی که دوست دارید، شود.
داستان زیر در مجله اینترنتی امرسان به شما ثابت میکند که سن واقعا یک عدد است و نباید زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
نتیجه گیری
دیدید که بهانه ها ممکن است چه بر سر زندگی شما بیاورند. ما هرگز به شما نخواهیم گفت که رسیدن به موفقیت راحت و بدون دردسر است. اما مطمئن باشید که اگر بخواهید به مقصد برسید و برای آن تلاش کنید، پیمودن فراز و نشیب های این راه اصلا سخت نیست. نا امید نشوید. شما می توانید روزهایی به خود استراحت دهید. اما فراموش نکنید که در این بازه زمانی قرار است انرژی خود را برای موانع سر راه حفظ کنید. وجود موانع در مسیر موفقیت همیشگی است.