جشنواره های فرهنگی ایرانی

جشنواره های فرهنگی ایرانی و فرهنگ ایرانی یکی از قدیمی ترین، زیباترین و جذاب ترین فرهنگ هایی جهان است که باعث شده هرساله مقصد توریست ها از دور دنیا شود.
در این مقاله درباره برخی مراسم ها و جشنواره های فرهنگی ایرانی، معرفی و روند و زیبایی آنها صحبت می کنیم. تمام آنجه خاص ایران زیبای ما است.
سفر به سرزمین آداب جشن های خاص
شاید بد نباشد امتحان کنید و از توریست هایی که به ایران سفر کرده اند، در مورد آداب جشن های ایرانی بپرسید. متعجب خواهید شد وقتی آنها زمان زیادی را از داستان های فرهنگ ایرانی، جشن های مختلف مذهبی و غیر مذهبی را برای شما تعریف کنند. فرهنگ ایرانی مهمترین جاذبه گردشگری کشور است.
با وجود اینکه با گذر زمان فرهنگ ایرانی تحولات زیادی را به خود دیده است. زیبایی ها و جذابیت های منحصر به فردی دارد که افرادی که از سراسر جهان به ایران سفر می کنند در اولین ساعات احساس آشنایی و راحتی با مردم ایران می کنند. مردم ایران بسیار مهمان نواز و خون گرم هستند.
بسیاری از افراد سفر می کنند تا فقط در مراسم ها و جشنواره های باستانی و ملی شرکت کنند. برخی از این مراسم قدمتی هزاران ساله دارند و برخی از آنها پس از ورود اسلام به کشور بخشی از فرهنگ ایرانی را به خود اختصاص داده اند.
می توانید برای مطالعه بیشتر به قوانین بینالمللی جالب وخنده دار سری بزنید
عيد نوروز

نوروز مشهورترین جشنواره های فرهنگی ایرانی است. قدمت آن به بیش از هزار سال در ایران برمی گردد. در این جشنواره، مردم ایران سال نو را در اولین روز از سال خورشیدی و با آغاز بهار جشن می گیرند. در برخی از کشورهایی که نوروز را جشن می گیرند، این روزها تعطیلات رسمی است. در ایران، تعطیلات نوروزی تا روز سیزدهم فروردین ادامه دارد. این تعطیلات همچنین در میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
چیدن سفره هفت سین، مهمترین نماد نوروز و یکی از مهمترین آداب و رسوم در مناطق مختلف ایران است. در بین کلیه افرادی که نوروز را جشن می گیرند، یک آیین مشترک است. در این سفره، افراد 7 چیز را قرار می دهند که نام آنها با سین شروع می شود که هر یک از آنها نماد یک مفهوم با ارزش هستند.
همه اعضای خانواده در لحظه سال جدید، با لباس های زیبا و جدید در کنار سفره هفت سین می نشینند و دعا و قرآن را می خوانند.
برای مطالعه بیشتر، رمانتیک ترین شهرهای توریستی اروپا را به شما پیشنهاد می کنیم.
سیزده به در و روز طبیعت
یکی از جشنواره های فرهنگی ایرانی و سنت های معروف ایرانیان در سراسر کشور این است که در روز سیزدهم فروردین به طبیعت رفته و با خانواده جشن می گیرند. این روز آخرین روز از تعطیلات سال نو است و یکی از اعیاد باستانی ایران است. همچنین یکی از مهمترین آداب و رسوم در بین اقوام ایرانی است.
ایرانیان هر ساله پس از گذراندن دوازده روز تعطیلات نوروزی، در این روز، از خانه خود به طبیعت می روند و با آداب و رسوم مختلف و متنوع، آیین های مختلفی برگزار می کنند. پس از این روز، تعطیلات نوروز به پایان رسیده و افراد به زندگی عادی باز می گردند و کار خود را در سال جدید از سر می گیرند.
دلایل زیادی وجود دارد که چرا این سنت هر ساله برگزار می شود. در فرهنگ اساطیری ایرانیان باستان اعتقاد داشتند که ماندن در خانه در این روز باعث نحسی است. بنابراین به همراه خانواده تدارک یک پیک نیک جذاب را می دیدند. در این روز در طبیعت به خوردن غذاهای محلی، بازی کردن و خوش گذرانی می پردازند.
اگر به مطالب گردشگری علاقه مندید، با زیباترین باغ های دنیا آشنا شوید را از دست ندهید.
تاسوعا و عاشورا

در مورد جشنواره های فرهنگی ایرانی با توجه به اینکه اکثر ایرانیان مسلمان هستند. ماه محرم اولین ماه اسلامی است که در آن بزرگترین مصیبت و ظلم در خاندان پیامبر در تاریخ جهان اسلام رخ داده است. عاشورا یکی از رویدادهایی است که در طول تاریخ بیشترین توجه را به خود جلب کرده است. علاوه بر نقش گسترده و تأثیرات عمیق اجتماعی و تاریخی، تبدیل به یک فرهنگ ویژه نیز شده است.
در این ایام، امام حسین (ع)، سومین امام شیعه و هفتاد و دو نفر از یاران وی در واقعه کربلا به شهادت رسیدند. در حالی که در جنگ با لشکر یزید تشنه بودند. این عزاداری عادی نیست و میلیون ها نفر در این ایام با اختلاف طبقاتی، نژادی و مذهبی در هر نقطه از جهان عزاداری می کنند.
این دو روز تاسوعا و عاشورا تعطیلات رسمی در تقویم ایران هستند. در این روزها همه شهرها، خیابان ها و مساجد مانند این است که لباس سیاه پوشیده اند و سنت های مختلفی برگزار شده است.
گروه های عزاداری عمومی، تعزیه، مراسم نخل و هزاران مراسم دیگر فقط بخشی از آداب و رسوم این دو روز است که مردم در شهرهای مختلف ایران این شب ها را برگزار می کنند. هر یک از این آیین ها زیبایی و تنوع خود را دارند و شیوه انجام آنها با توجه به بافت فرهنگی و سنت های حاکم در جامعه متفاوت است.
شب یلدا

شب یلدا در ایران یکی از زیباترین شب های سال است که ایرانیان آن را طولانی ترین شب سال دانسته و در این شب دور هم جمع شده و جشن می گیرند. جشن شب یلدا یکی از مراسم های باستانی در ایران است. این جشن در تمام کشور با اجتماعات و شب زنده داری خانواده و نزدیکان برگزار می شود.
در زمینه جشنواره های فرهنگی ایرانی، ایرانیان نزدیک به چند هزار سال است که یلدا را جشن می گیرند. شب یلدا بلندترین شب سال در نیم کره شمالی زمین، مصادف با انقلاب زمستانی است. جشن ابتدای زمستان در بین سایر قبایل باستانی نیز رایج بوده است. در این شب مراسم مختلفی برگزار می شود که هر کدام جنبه سمبولیکی دارند و نشانه نعمت، فراوانی و خوشبختی است. این آیین ها شامل خوردن میوه هایی مانند انار، خوردن آجیل و شیرینی، پختن غذای محلی، خواندن اشعار حافظ و داستان های قدیمی است.
همچنین می توانید خوش آب و هواترین کشورهای دنیا را مطالعه بفرمایید.
چهارشنبه سوری

چهارشنبه سوری یک از مراسم های ایرانی است که قبل از نوروز و فرا رسیدن بهار برگزار می شود. در بین قبایل ایرانی جایگاه ویژه ای دارد. آیین چهارشنبه سوری ریشه در روایات باستانی ایران دارد.
آتش مهمترین عنصر چهارشنبه سوری و آیین نوروزی در تمام مناطق ایران است. آتش نمادی از درخشندگی، خلوص، طراوت، ساخت و ساز، زندگی، سلامتی است. ایرانیان در ایام نوروز شب قبل از آخرین چهارشنبه سال (سهشنبه شب) برای دفع شر و برآورده شدن آرزوهای خود با پریدن از روی آتش و آتش بازی به استقبال سال نو و نوروز می روند.
برای اجرای این مراسم در مکان های مختلف، مردم آتش های زیادی را روشن می کنند و چند بار از روی آنها می پرند تا کسلی و زرد بودن بیماری و ناراحتی های سال گذشته را به آتش داده و سال نو را آرام و خوب شروع کنند. شکستن ظروف سفالی، فالگوش، پختن آش و غیره از جمله زیبایی ها و سنت های این شب است. امروزه چهارشنبه سوری علاوه بر هیجان انگیز بودن، وحشتناک و خطرناک است.