روانشناسی عمومیسبک زندگیمهارت های زندگی

دوستی‌های ناسالم را ترک کنید

خیلی از اوقات تشخیص این‌که ادامه دوستی درست است یا نه، دشوار است. اما افراد نامناسب برای دوستی ویژگی‌های مشترکی دارند. دوست خوب، کمک زیادی به انسان می‌کند و در سختی‌ها و خوشی‌ها، با او شریک می‌شود. اما برعکس، دوست بد می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین موانع موفقیت شما باشد.

با این همه اغلب اوقات پذیرش ناسالم بودن یک دوستی برای افراد سخت است. کمتر کسی می‌تواند به سرعت دوستی‌های ناسالم خود را ترک کند. ترک دوستی ناسالم دومین هنری است که باید در وجود خود پرورش دهید. این دو، یعنی نپذیرفتن و سپس ترک نکردن دوستی‌های ناسالم ممکن است به زندگی شما و اطرافیانتان آثار مخرب و جبران ناپذیری وارد کند.

همانطور که شما نسبت به مرتب کردن لوازم منزلتان حساسید، همانطور که هرازچندگاهی خانه تکانی می‌کنید و وسایل بلا استفاده را دور می‌ریزید و یا همانطور که عکس های قدیمی و به درد نخور گالری تلفن همراهتان را پاک می کنید، باید دوستی‌ها خود را نیز سر و سامان دهید.

تفاوت دوستی‌های سالم و ناسالم

هیچکس در دنیا نمی‌تواند به خوبی شما درمورد سالم بودن یا ناسالم بودن روابط دوستانه‌تان صحبت کند. پس بهتر است هر چند وقت یکبار صادقانه به بررسی رابطه‌‌های دوستانه خود بپردازید و دوستی‌های ناسالم را پیدا کنید. راحت‌ترین راه تشخیص، بررسی احساسی است که از آن رابطه دریافت می‌کنید.

شاید بررسی تمام حرف‌های ضد و نقیض افراد سخت باشد، به همین دلیل ما ابزار دیگری برای تصمیم‌گیری در اختیار شما خواهیم گذاشت:

ذهن و احساس دیگران را از روی حرکات غیرکلامی بخوانید

با خود بیندیشید و مطمئن شوید که ادامه رابطه‌های دوستی فعلی‌تان احساس خوبی برای شما به همراه دارند. در غیر این صورت شاید باید آن رابطه را به پایان برسانید. اگر درمورد پایان دادن رابطه دوستی خود دو به شک هستید،‌ما به شما حق می‌دهیم.

حفظ روابط دوستانه

 به جای پاک کردن صورت مسئله، آن را حل کنید.
به جای پاک کردن صورت مسئله، آن را حل کنید.

بارها و بارها شنیده‌اید که باید به جای پاک کردن صورت مسئله، آن را حل کنید. ما باز هم می‌خواهیم این ضرب المثل را به شما یادآوری کنیم. درست است که ممکن است اشتباه‌های مخربی از طرف یک دوستی ناسالم زندگی را برای شما سخت کرده باشد، اما مطمئن باشید ترک دوستی آنقدر‌ها هم آسان نیست.

پس در وهله اول سعی کنید با دوستتان که حتما برای شما ارزشمند هست، صحبت کنید. مشکلات خود را با او در میان بگذارید و با هم بدنبال راه حل باشید. هیچ کس بی عیب نیست، ممکن رفتارهای غلط او برآمده از مشکلاتی باشد که شما در جریان آن نباشید یا …

هوش عاطفی بالا به شما در کنترل کردن شرایط کمک خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد هوش عاطفی، مطالعه مقاله زیر در مجله امرسان را به شما توصیه می‌کنیم:

هوش عاطفی چیست؟

پس اگر نتیجه گرفته اید که رابطه شما یک دوستی ناسالم است که باید آن را ترک کنید، از شما می‌خواهیم دست نگه دارید. پیش از برنامه‌ریزی برای قطع رابطه، برای حل مشکلات خود زمان و انرژی بگذارید. برگشتن به یک رابطه دوستانه و ترمیم آن به همان شکلی که بود، تقریبا غیر ممکن است. گاهی لزومی ندارد به طور رسمی اعلام کنید که قصد قطع ارتباط را دارید، فقط فاصله گرفتن از او کفایت می‌کند.

راه حل دوم: پایان دوستی

از یاد بردن خاطرات شیرین و فراموش کردن یک رابطه عاطفی و دوستانه گرم کار راحتی نیست. اما اگر دوست شما یک یا چند ویژگی زیر را داشته باشد و دائما آن ها را تکرار کند،‌ احتمالا شما باید به رابطه خود با او خاتمه دهید. چرا که دوستی شما نه تنها بی نتیجه، بلکه متاسفانه مخرب نیز هست.

رازدار نبودن

حال اگر دوست‌ شما رازدار نباشد و بزرگ‌ترین رازهای زندگی شما را که قرار بود مثل رازهای خودش نگه دارد، فاش کند، چه؟
حال اگر دوست‌ شما رازدار نباشد و بزرگ‌ترین رازهای زندگی شما را که قرار بود مثل رازهای خودش نگه دارد، فاش کند، چه؟

رازها ممکن است اطلاعات ارزشمند،‌ مهم و حیاتی زندگی شما باشند. اغلب اوقات راز ها تبدیل به راز می‌شوند چرا که نمی‌خواهید دیگران در جریان آن‌ها باشند. اما همیشه کسی یا کسانی وجود دارند که استثنا باشند. این افراد دوستان صمیمی شما هستند که به آن‌ها اطمینان دارید.

حال اگر دوست‌ شما رازدار نباشد و بزرگ‌ترین رازهای زندگی شما را که قرار بود مثل رازهای خودش نگه دارد، فاش کند، چه؟ توصیه ما به شما این است که دیگر هرگز به او اعتماد نکنید. این اتفاق‌ها دلایل محکمی برای پایان حتمی یک رابطه هستند. چرا که نادیده گرفتن آن‌ها و عواقب ناشی از آن‌ها به هیچ وجه ممکن نیست.

مشکل دیگری که ممکن است پیش بیاید، دروغگویی دوست شماست. زندگی با یک فرد دروغگو چگونه است و به چه مهارت‌‌هایی نیاز دارد؟ ما به سوال شما پاسخ خواهیم داد.

زندگی با یک دروغگو

او را پنهان می‌کنید

دوست شما باید بهترین همراه روزهای تلخ و شیرین زندگیتان باشداگر شما رابطه دوستی خود با او را از خانواده یا دیگر دوستانتان پنهان می‌کنید، احتمالا باید رابطه دوستی خود را پایان دهید. انکار کردن رابطه برای هیچ یک از طرفین احساس خوبی ندارد. چه شما که برای انکار این رابطه و نادیده گرفتن و ضربه زدن به دوست خود عذاب وجدان می گیرید و چه او که احساس می‌کند مایه خجالت و شرمساری شماست.

اگرچه ممکن است هر فردی اشتباه کند، اما اگر رفتار‌های غلط و اشتباه او که مایه آبروریزی و خجالت شما است، زیاد است، احتمالا ادامه دادن این رابطه به نفع هیچ کدام از شما نیست.

به اندازه شما مشتاق این رابطه نیست

افراد نامناسب برای دوستی ویژگی‌های مشترکی دارند.
افراد نامناسب برای دوستی ویژگی‌های مشترکی دارند.

اگر او مدام برنامه‌های مشترکش با شما را تغییر می‌دهد، همیشه به قرارها دیر می‌رسد و فراموش می‌کند که به شما اطلاع بدهد، احتمالا مشکلی وجود دارد. آن مشکل اینست که او به اندازه شما برای این رابطه ارش قائل نیست. پس روی این رابطه دوستی حساب چندانی باز نکنید.

مسیر زندگی شما از هم جدا شده است

نمی‌خواهیم بگوییم که دوستی‌های قدیمی حتما محکوم به شکست هستند، چه بسا دوستی‌های قدیمی که تا آخر عمر هم ادامه پیدا می‌کنند. اما اگر رابطه دوستی شما از زمان دبیرستان شروع شده است بدانید که ممکن است در اقلیت قرار گرفته باشید. چرا که مسیر زندگی اغلب مردم طی زمان، با توجه به اتفاقاتی که تجربه می‌کنند، تغییر می‌کند. اگر دیگر حرفی برای یکدیگر ندارید یا عقاید شما در زمینه‌های زیاد و مهمی تغییر کرده‌است، شاید باید پیش از یک پایان تلخ، رابطه خود را کمرنگ‌تر کنید.

ترک رابطه دوستی

اگر با خواندن مطالب بالا، تصمیمتان برای پایان این دوستی ناسالم قطعی است، کم کم از او فاصله بگیرید. این فاصله به شما فرصت می‌دهد تا از تصمیم خود مطمئن شوید. فراموش نکنید که برگشتن و ارتباط دوباره بسیار دشوار و تقریبا نشدنی است. پس لطفا تا وقتی که عصبانی یا ناراحت هستید، اقدامی برای قطع رابطه نکنید.

حتی اگر تصمیمتان قطعی است، رفتار عجولانه، از سر خشم و احساسی شما را ضعیف جلوه می‌دهد. پس هم تصمیم‌گیری و هم اقدامات لازم را بعد از آرام شدن انجام دهید. خودتان را کنترل کنید زیرا برخورد عجولانه و احساسی با این موضوع باعث پشیمانی شما خواهد شد.

برای پایان دادن دوستی ناسالم خود باید بر حسب میزان صمیمیت و نوع رابطه خود، بهترین زمان و مکان را انتخاب کنید. اگر او همکار یا همکلاسی شما است و هر روز او را می بینید، مکالمه رودر رو بهترین روش است. از آن جایی که شرایط سخت و  استرس زایی را تجربه می‌کنید توصیه می‌کنیم آن‌چه را قرار است بگویید، یادداشت کنید.

 اما اگر هر روز او را نمی‌بینید و تنها هر از گاهی با او ملاقات می‌کنید، به او تلفن بزنید یا پیامی برایش بفرستید. نکته مهمی که پس از پایان رابطه باید در نظر داشته باشید، رفتار محترمانه در موقعیت‌های اجتماعی است.شما هردو باید احترام یکدیگر را حتی پس از پایان رابطه دوستی حفظ کنید. در این‌گونه موارد، برای گذراندن دوره ناراحتی خود سعی کنید وقتتان را با دوستان دیگر سپری کنید.

در چنین شرایطی رسیدن به آرامش درونی برای روح و جسم شما لازم است. شاید می‌پرسید چگونه به آرامش درونی برسیم؟ پاسخ شما نزد ما است:

چگونه به آرامش درونی برسیم؟

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا