گشتی در میدان نقش جهان اصفهان

در این مقاله گشتی در میدان نقش جهان اصفهان می زنیم. محبوب ترین بنای تارخی ایران پس از تخت جمشید میدان نقش جهان اصفهان است. یکی از بناهایی که محال است کسی به اصفهان سفر کرده باشد و گشت و گذار در آن را از دست داده باشد.
نقش جهان یکی از جاذبه های ثبت شده در میراث جهانی یونسکو است و علاوه بر ایرانیان هر ساله توریست های زیادی از سراسر جهان را به خود جذب می کند.
موقعیت جغرافیایی میدان نقش جهان
میدان نقش جهان دقیقاً در مرکز شهر اصفهان واقع شده است. وقتی از میدان امام حسین (ع) که به دوازده دولت نیز مشهور است به خیابان استانداری می روید، می توانید وارد گذرگاه پشت مطبخ شوید، گذری که در ضلع غربی میدان واقع شده است. میدان نقش جهان شگفت انگیز ترین و همچنین دومین میدان بزرگ جهان است. به این منطقه که قدم بگذارید. میدان نقش جهان یا میدان امام که بیشتر این روزها به این نام شناخته می شود. نمای مناره های مسجد امام اولین چیزی خواهد بود که چشم شما را جلب می کند.
در این قسمت مطالعه ارزش های اصلی شخصیتی را به شما پیشنهاد می کنیم.
ورودی میدان نقش جهان
ورودی میدان نقش جهان با غرفه ها و فروشگاه های بازار بزرگ اصفهان آغاز می شود. پس از ورود به میدان، عظمت میدان نقش جهان و مسجد امام به چشم می خورد که به آن نیز مسجد جامع عباسی گفته می شود.
از زیبایی این نما همین کافیست که آبی فیروزه ای آسمان با رنگ آبی فیروزه ای مناره ها ادغام شده و چشم ها را نوازش می دهد. آنچه بعد از این رنگ های آبی به دل می نشیند، صدای نعل اسب در زمین میدان نقش جهان است. صدایی که هرگز متوقف نمی شود و ریتمی خاص که بدون آن میدان نقش جهان کامل نمی شود.
در اطراف میدان، فروشگاه های مختلف و مغازه های صنایع دستی ایرانی نگاه را به سوی خود می کشانند. از محصولات خاتم، قلم زنی، کیف های سنتی و حتی لباس های سنتی در این فروشگاه ها موجود است. اما زیبایی مسجد عباسی اجازه نمی دهد که چیزی در مرکز توجه باشد.
مسجد جامع عباسی در میدان نقش جهان
حدود 100 متر از طریق قسمت شمالی میدان که قدم بزنید به ورودی مسجد جامع عباسی می رسید. مسجدی با چهار مناره و گنبدی شگفت انگیز که هر روز گردشگران از سراسر جهان با هر زبان و لهجه ای در آن آواز می خوانند تا هفت بار تکرار صدای خود را بشنوند و همه از اروپایی و آسیایی، عرب، آمریکایی یا ژاپنی هستند. همگان از زیبایی این فضا در شگفت هستند.
این مسجد، نمایانگر معماری دوره صفویه، یکی از مساجد متقارن در جهان است که همه چیز در ضلع شرقی آن قطعاً در ضلع غربی آن قابل مشاهده است. این تنها بخشی از شگفتی های این مسجد، تنها بخش کوچکی از مستطیل شکل مربع نقش جهان با 507 متر طول و 158 متر عرض است.
اگر مایل به مطالعه هستید، ذهن و احساس دیگران را از روی حرکات غیرکلامی بخوانیم را به شما پیشنهاد می کنیم.
عالی قاپو در میدان نقش جهان

در قسمت غربی میدان نقش جهان ، این بار درخشش باشکوه معماری ایرانی ، علی قپو که از مرکز بقیه بناهای تاریخی به مرکز میدان نزدیکتر است ، باعث جذب مسافر می شود. اثری هنری که شگفتی هایش را از منظر هر بیننده ای جلب می کند.
کاخ عالی قاپو دارای سه طبقه از نمای طرفین آن است. دو طبقه از نمای جلوی آن و چهار طبقه از پشت ساختمان و در واقع شش طبقه اگر با دقت به آن نگاه کنید. این عمارت شگفت انگیز مکانی بود که شاه عباس از آنجا بازی های چوگان یا روند خرید و فروش مردم را تماشا می کرد. ایوانی که شاه عباس از آنجا میدان را تماشا می کرد، حوضچه ای با فواره داشت که سالهاست که در میان کارشناسان این سؤال مطرح شده است که چگونه آب به آن ارتفاع پمپ شده است.
این روزها عالی قاپو حتی از پشت داربست ها و ایوان آن شکوه و جلال خود را بیشتر از گذشته نشان می دهد. در طبقه ششم این عمارت یک سالن موسیقی قرار دارد که از نظر معماری بی نظیر است و همچنین مکان مناسبی برای پخش موسیقی است. گفته می شود که صدای اکو از سالن به قسمت هایی از میدان شنیده می شود که به بررسی های تخصصی تری نیاز دارد.
مسجد شیخ لطف الله در میدان نقش جهان

در جلوی عالی قاپو مسجدی قرار دارد که دارای گنبد رنگی و زیبا است، اما مناره ای در آن نیست. این مسجد به دلیل زنانه بودن خود نیازی به مناره ندارد. از این رو به عنوان مسجدی بدون مناره یاد می شود. شیخ لطف الله نام اصلی این مسجد است. این مسجد در ضلع شرقی میدان نقش جهان واقع شده و دیوارهای بیرونی آن نیز چشم نواز و زیبا است.
اگر به موضوعات روانشناسی علاقه مندید، مطالعه شخصیت شناسی بر اساس ویژگیهای ظاهری صورت خالی از لطف نیست.
شگفتی های مسجد شیخ لطف الله
مسجد شیخ لطف الله نگاه همگان را وادار می کند تا به الگوهای عربی آن خیره شوند. چشمان افراد را از میدان سنگفرش شده به عرش می کشد. درب ورودی این مسجد از چوب درختی یکپارچه ساخته شده است که 400 سال از قدمت آن از هنگام صیقل دادن برای تبدیل شدن به درب مسجد می گذرد. این بدان معنی است که درب مسجد شیخ لطف الله 400 سال از ساختمان مسجد قدیمی تر است. ورودی مسجد پر از زیبایی است. اما ورای همه این زیبایی، در تاریکی و روشنایی یک جذابیت درخشان در انتهای راهرو مشخص است.
وقتی در انتهای راهرو، به سمت چپ متمایل شویم یک درب ورود به داخل مسجد مشاهده می شود. فارغ از اینکه ایرانی، اروپایی یا اصالتاً اهل اصفهان باشید، از این عظمت و شکوه و بزرگی که ناگهان روشن می شود شگفت زده خواهید شد. حیاط مسجد شیخ لطف الله صحنه ای پر از هنر ایرانی – عربی است. تعمق در این زیبایی ها ساعاتی به طول می انجامد.
چگونه نور از هر پنجره می آید؟ راز کلمات اطراف دیوارهای این مسجد چیست؟ اینها برخی از سؤالاتی هستند که به تحقیق و اکتشاف بیشتری نیاز دارند.
این مسجد دارای مهد کودک در زیر خود است که آبی فیروزه ای آن از کف تا آخرین نقطه سقف آن است. رنگی آرام که زنان برای استراحت در آنجا پناه می برند. در زیر گنبد مسجد شیخ لطف الله شگفتی های بیشتری دیده می شود. طاووس که زیر این گنبد بال های خود را بسته و باز می کند. همچنین با وجود پنجره ها و چراغ ها، داخل مسجد به هیچ وجه قابل مشاهده نیست. در مورد این شگفتی ها، هیچ کس تا زمانی که آن را نبیند باور نمی کند.
بازار قیصریه در میدان نقش جهان

اما در وسط میدان صدای آن اسب های بیش از جاهای دیگر شنیده می شود. مانند سفری به تاریخ است، اسب هایی که مسافران را در طول زمان به یک سفر می برند. این همه میدان نقش جهان نیست. درست در قسمت شمالی میدان، یک بازار وجود دارد که امروز از نقاشی های آن اندکی به جای مانده است. در دو طرف دروازه بازار، نماد اصفهان، قوس نقاشی شده است.
این ورودی یا دروازه بازار بزرگ اصفهان است. این بازارچه که لایه دوم میدان نقش جهان است، ساخته ای از سلسله صفوی است و تا مسجد جامع اصفهان ادامه دارد. هر چیزی که بخواهید، می توانید در این بازار پیدا کنید. از صنایع دستی گرفته تا سوغات خوراکی، بستنی گرفته تا پارچه فروشی در این بازار وجود دارند.
همچنین می توانید چطور نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کنیم را مطلاعه کنید.