اختلاف سنی در ازدواج

اختلاف سنی در ازدواج، در فرهنگها و جوامع مختلف، متفاوت است. عوامل تعیین کننده این اختلاف سنی، مزایا و معایب آن و نکاتی در مواجهه با آن، موضوعیست که این مقاله به آن میپردازد.
جامعهشناسان معنقدند، عوامل مانند رشد علمی و فرهنگی خانمها، استقلال اجتماعی و موفقیتهای آنان در کسب و کارشان از عوامل موثر در تمایل آقایان به ازدواج با خانمها بودهاست. این روند پیامدهایی از قبیل افزایش سن ازدواج و تغییر معیارهای اقتصادی نیز داشته است.
عوامل تعیین کننده میزان اختلاف سنی در ازدواج

برخی عوامل به طور ناخودآگاه حتی، در اختلاف سنی ازدواج تعیین کننده هستند. برخی از این عوامل عبارتند از:
فرهنگ جامعه
آداب و رسوم محل زندگی فرد به طور کلی در رفتار و معیارهای وی برای انتخاب همسر تاثیرگذار است. در اکثر فرهنگها مرسوم است که آقا بزرگتر از خانم باشد و معمولا اختلاف سنی 2 الی 3 سال را میپسندند. همانطورکه میدانیم در برخی از فرهنگها از جمله کشورمان، اختلاف سنی 10 سال به بالا نیز دیده شدهاست.
همچنین در این زمینه از مطالعه برای بهتر شدن رابطه ازدواج این کارها را انجام دهید غافل نشوید.
فرهنگ خانوادگی
همانطور که فرهنگ جامعه میتواند محدوده اختلاف سنی د ازدواج را تحت تاثیر قرار دهد، فرهنگ خانواده نیز تاثیر بسزایی در این موضوع دارد. برای مثال دختری را تصور کنید که اکثر افراد خانواده وی در سن 20 سالگی و با مردی حدودا 30 ساله ازدواج کردهاند. در این شرایط، احتمال ابالایی وجود دارد که این خانم این فرهنگ خانوادگی را ادامه دهد.
زمان فرزند پروری
افراد نظریات متفاوتی در مورد زمان بچهدار شدن دارند. این برنامهریزی در انتخاب همسر و اختلاف سنی با همسر تعیین کننده است. اگر مردی میخواهد دیر صاحب فرزند شود، بنابراین همسری بسیار جوان انتخاب میکند.
همچنین مطالعه چگونه رابطه ازدواج را از شکست نجات دهیم خالی از لطف نیست.
مسائل شناختی و فیزیکی اختلاف سنی در ازدواج
- بسیاری معتقدند در مورد اختلاف سنی در ازدواج، بهتر است آقا 1 تا 5 سال از خانم بزرگتر باشد. علت فاصله سنی، مسائل فیزیولوژیکی و سن باروری محدود خانمها است.
- اختلاف سنی در ازدواج باید در محدودهای باشد که اختلاف نگرش و درک از زندگی بین زوجین به وجود نیاید. علایق، سرگرمیها، بینش به زندگی و … میان زوجین باید درحالت تعادل و درک متقابل باشد.
- فاصله سنی مطلوب نباید افراد را از سنجش شخصیت فرد مقابل بازدارد. بلوغ رفتاری، اجتماعی و عقلی فرد مقابل، طرز تفکر و حتی ظاهر فرد مقابل باید مورد سنجش طرفین قرار گیرد.
- در هر میزان اختلاف سنی در ازدواج، دیدگاه طرفین به این موضوع بسیار مهم است. در درجه اول در ازدواج باید طرفین تردیدی در انتخاب شرایط خود نداشته باشند. به عنوان مثال خانمی که ازدواج با پسری کوچکتر از خود بدبین است، هرگز نباید تن به چنین ازدواجی دهد.
مزایای اختلاف سنی در ازدواج

بلوغ فکری
در اختلاف سنی در ازدواج، زوج بزرگتر به دلیل تجربه و درک عمیقتر میتواند در تصمیمگیریها به همسرش برای گرفتن تصمیم بهتر کمک کند. همچنین در شرایط مختلف میتواند عاقلانهتر به حل مسائل و اختلافات بپردازد.
اگر به مطالعه در این زمینه علاقهمندید، راهکار های رهایی از یکنواخت شدن زندگی مشترک را از دست ندهید.
بینش متفاوت
اگر اختلاف سنی در ازدواج در محدوده مطلوب قرار گرفتهباشد، برخی تفاوتها در بینش و درک از اطراف، میتواند سبب حفظ تازگی، درک متقابل و پویایی روابط زوجین باشد.
تعادل سالم
زوجین باید از هر نظر مکمل هم باشد. اختلاف سنی مناسب در ازدواج، میتواند این نقش تکمیل کننده بودن را به بهترین شکل ممکن میان زوجین ایجاد کند. این به این معنی است که زوجین از نظر مالی، عاطفی و … یکدیگر را حمایت و تکمیل کنند. این حمایتهای مفید، فرزندان سالم از لحاظ روانی و رفتاری را در پی خواهد داشت.
مشکلات احتمالی اختلاف سنی در ازدواج

افزایش میزان طلاق در اختلاف سنیهای زیاد
اختلاف سنی زیاد در ازدواج، درک متقابل را کاهش و تفاوت بینش را افزایش میدهد. این مساله میتواند سردی روابط، افزایش اختلافات زناشویی و در نهایت افزایش میزان طلاق را در پی داشتهباشد.
اولویتهای زندگی
همانطور که گفتیم، در اختلاف سنی زیاد به دلیل اختلاف بینش و درک از شرایط، اولویتهای طرفین ممکن است متفاوت از هم و سبب اختلافات شود. برای مثال ممکن است اولویتهای یکی از زوجین برای دیگری بیهوده تلقی گردد.
برای مطالعه بیشتر به 6 کلید طلایی برای بهبود رابطه عاطفی با همسرتان مراجعه کنید.
داشتن فرزند
برنامهریزی و تصمیم برای بچهدار شدن در تعیین اختلاف سنی در ازدواج بسیار موثر است. به این صورت که اگر اختلاف سنی زوجین زیاد باشد، کی از طرفین مایل به بچهدار شدن نیست و دیگری به سبب سن بیشتر علاقه دارد فرزند داشته باشد.
معاشرت
سن ما در انتخاب دوستان و گروههایی که عضو آنها هستیم موثر است. این مساله در اختلاف سنی زیاد در ازدواج میتواند مشکلات زیادی را به وجود آورد. تصور کنید، این زوجها نمیتوانند دوستان و روابط اجتماعی یکدیگر را درک کنند و در محافل مورد علاقه همسر خود با دیگران ارتباط به قرار کنند. به زبان سادهتر زوجین با این شرایط به سختی میتوانند در زندگی مشترک دوام آورد.
باید دقت داشتهباشید، که تمامی مسائل گفته شده، هیچ قطعیتی ندارند و همه چیز به شما و نحوه مدیریت زندگیتان بستگی دارد.
نکاتی برای دختران جوان در مورد اختلاف سنی در ازدواج
در ادامه برخی نکاتی را ذکر میکنیم که رعایت آنها میتواند به انتخاب بهتر شما کمک کند.
از مواضع خودتان کوتاه نیایید
ممکن است بلوغ فرد مقابل یا خواستگار شما، مجذوبتان کند و از سنجش معیارهای خود باز بمانید. هرگز از معیارهای و اولویتهای خود در ابتدا به خاطر فرد مقابل نگذرید و در انتخابتان دقت بیشتری کنید. باید بدانید، با گذر زمان و از بین رفتن تازگی رابطه، از بابت گذشتن از تمایلات خود به خاطر همسرتان احساس ناامیدی و دلزدگی خواهید کرد.
حتما ویژگی های شخصیتی دیگر را هم در نظر بگیرید
این نکته بسیار مهم است که بدانید، هیچ توصیهای قطعی نیست و همواره در زندگی این شمایید که میتوانید شرایط را به بهترین نحو جلو ببرید. بنابراین، حتی با وجود فاصله سنی زیاد شما میتوانید با فردی که از لحاظ شخصیتی متناسب شماست زندگی شاد و آرامی داشته باشد. این نکته را جدی بگیرید و تمام ابعاد و ویژگی های فرد مقابل خود را بررسی کنید. از خود سوالاتی بپرسید تا متوجه شوید، فرد مقابل چقدر از پس معیارهای شما برمیآید. برای مثال، با وجود این اختلاف سنی، آیا میتوانم به او اعتماد کنم؟ او چطور پدری برای فرزندانم است؟ و از این قبیل سوالات میتواند موضع ذهنی شمارا نظم و ترتیب دهد.
از یک مشاور خوب کمک بگیرید
یک درمانگر حرفهای، میتواند در تحلیل شرایط و تصمیم درست به شما کمک کند. بنابراین اگر نگرانید که اگر به تنهایی تصمیم بگیرید، پشیمانی به بار میآورید، از یک مشاور خوب خانواده و ازدواج کمک بگیرید.