برداشتن خال

برداشتن خال از جمله دغدغههای زیبایی برای افرادی است که وجود انواع خالها بر روی صورت یا بدن خود را نوعی معضل میدانند. برداشتن خال جز در موارد خاص جنبه زیبایی دارد و حتما باید توسط متخصصان زیبایی صورت بگیرد. برداشتن خال و مراقبتهای پس از برداشتن خال از جمله موضوعات این مقاله است.
نکته اولی که درباره برداشتن خال باید بدانید این است که خالهای صورت و بدن انواع مختلفی دارند که این موضوع در هنگام برداشتن این خالها مهم و ضروری است.
لازم به ذکر است که برای برداشتن خالهای قسمتهای مختلف بدن در ابتدا باید با انجام آزمایشات و معاینات دقیق صورت گیرد.
برداشتن خالهای مادرزادی
خالهای بدن انواع مختلفی دارند که یکی از این نوع خالها، خالهای ملانوسیتی هستند که به رنگ قهوه ای دیده میشوند. این نوع خالها میتوانند مادرزادی باشند یا در گذر زمان به وجود بیایند. خالهای مادرزادی باید قبل از برداشته شدن توسط متخصص پوست و زیبایی از لحاظهای مختلف بررسی شوند. زیرا برخی از این خالها بدخیم هستند و دچار تغییرات ظاهری مشهودی نیز میشوند و حتماً باید برداشته شوند؛ به عبارت دیگر برداشتن خالهای بدخیم بیش از آن که جنبه زیبایی داشته باشد، جنبه سلامتی دارند.
برداشتن خالهایی که در گذر زمان ظاهر میشوند
معمولاً این نوع خالها با آغاز دهه سوم زندگی فرد ظاهر میشوند و شایع ترین زمان ظاهر شدن این خالها بین 30 تا 60 سالگی است. این نوع خالها نیز حتماً باید توسط متخصص پوست و زیبایی مورد معاینه قرار بگیرند و تمامی معاینات لازم بر روی این نوع خالها انجام شود.
مراقبت از پوست یکی از دغدغههای اصلی در فصل تابستان است. با گرم شدن هوا و افزایش شدت آفتاب، پوست بدن بویژه صورت نیاز به مراقبت دارد. ۵ نکته در مراقبت از پوست را بخوانید تا بتوانید در مراقبت از پوست خود بهتر عمل کنید.
برداشتن خال با لیزر
پس از آن که نوع خال مشخص شد و تمام معاینات لازم بر روی آن صورت گرفت، نوبت آن است تا پزشک متخصص پوست و زیبایی نوع عمل برداشتن خال را انتخاب کند. معایناتی که بر روی خال مورد نظر برای برداشتن صورت میپذیرد، این موضوع را نیز روشن میکند که چه برداشتن خال باید از چه طریقی باشد.
حذف خال با لیزر برای خالهایی که صاف و قهوه ای یا سیاه هستند، مناسبتر است. حذف کامل خال با لیزر معمولاً نیاز به یک تا سه بار مراجعه به مطب پزشک متخصص دارد. او بی حسی موضعی را اعمال کرده و از لیزر برای حذف سلولهای خال استفاده می کند. به طور کلی، حذف خال با لیزر برای خالهای خیلی بزرگ یا خالهایی که برآمده هستند، مناسب نیست.
یکی از راههای برداشتن خال لیزر است که در این روش با دستگاه لیزر و معمولا در چند مرحله خال مورد نظر را با لیزر میسوزانند.
عوارض جانبی برداشتن خال با لیزر
برداشتن خال با لیزر عوارض جانبی آنچنانی ای ندارد و معمولا قرمزی و تیرگی بعد از لیزر کردن بر روی پوست باقی میماند که آن هم در گذر زمان رفع میشود. در صورت نیاز پزشک متخصص داروهایی برای کاهش این التهاب و تیرگی پوست تجویز میکند.
بیشتر افراد با پوست چرب مشکلاتی دارند. شاید بیشتر به این علت است که براق شدن پوست، منافذ باز و جوشهای احتمالی پوستهای چرب برای کسی خوشایند نیست. در مقاله زیر برخی از راهکارهای خانگی درمان پوست چرب را مرور میکنیم.
برداشتن خال با جراحی
گفته شد که معاینات لازم بر روی خال نشان میدهد که خال را باید لیزر کرد یا برای برداشتن آن باید از جراحی کمک گرفت. معمولا خالهای گوشتی برای نتیجهگیری بهتر باید جراحی شوند. جراحی برداشتن خال یک عمل سرپایی محسوب میشود و تنها به داروی بی حسی موضعی نیاز و معمولاً طول جراحی از 20 دقیقه تجاوز نمیکند.
سه روش برای جراحی خال وجود دارد: تراشیدن، بیوپس پانچ و عمل جراحی
۱) تراشیدن
برای خالهایی که از سطح پوست بالاتر آمدهاند، استفاده میشود. در این روش، ابتدا پزشک شما یک بیحسکننده موضعی را به ناحیه اطراف خال اعمال کرده و با استفاده از یک اسکالپل کوچک و تیز، خال را میتراشد.
۲) بیوپسی پانچ
تکنیک بیوپسی پانچ، معمولاً برای خالهای پوستی کوچکتر استفاده میشود و شامل استفاده از یک دستگاه خاص برای پانچ کردن یک قطعه پوستی است.
۳) عمل جراحی
خالهای پوستی که مسطح یا بدخیم هستند، معمولاً با عمل جراحی برداشته میشوند، یعنی جراح کاملاً خال را بریده و به طور کامل آن را برمیدارد، سپس با بخیه پوست را میبندد.
عوارض جانبی برداشتن خال با جراحی
این نوع عمل برای برداشتن خال نیز جز اسکار به جا مانده از جراحی هیچ عوارض جانبی دیگری ندارد و برای اینکه جای اسکار بر روی پوست فرد باقی نماند، پزشک متخصص از پمادها و انواع داروهای لازم برای تجویز به بیمار استفاده میکند.
همگی بوتاکس و کاربردهای آن باخبریم. در سالهای اخیر درباره مضرات تزریق بوتاکس مطالبی بیان شده اما بوتاکس فواید بسیاری دارد و مضرات آن تنها مختص به بوتاکسهای غیر استاندارد و متفرقه است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فواید بوتاکس مقاله زیر را بخوانید.