مهارت های زندگیموفقیت

قبول یا رد پیشنهاد شغلی

حتما بارها برای شما پیش آمده است که ندانید باید پیشنهاد شغلی که به شما شده است را رد کنید یا بپذیرید. تصمیم سختی هم هست. مناسب بودن آن جایگاه برای شما بر اساس معیارهای زیادی سنجیده می‌شود. در این مقاله در مورد مهم‌ترین مسائلی که پیش از قبول یا رد یک پیشنهاد شغلی باید بررسی کنید، صحبت می‌کنیم.

پیشنهادهای شغلی در لحظات اول ممکن است خیلی خوب یا خیلی بد به نظر برسند. اما تصمیم‌گیری بر پایه هیجانات در چنین مواردی درست نیست. شما باید مهم‌ترین جوانب این مسئله را سر فرصت و با دقت بررسی کنید. تصمیم‌گیری عجولانه در اکثر موارد عواقب خوشی ندارد.

ممکن است پس از گذراندن آزمون‌های سخت، مصاحبه، سوالات تخصصی و … موفق شده باشید آن شغل را بدست آورید. اما هیچ یک از این‌ها دلیل محکمی برای پذیرش حتمای این پیشنهاد شغلی نیست.

کدام مسائل از همه مهم‌تر هستند؟ هنگام تصمیم گیری باید به کدام مزایا و کدام معایب پیشنهاد شغلی بیشتر توجه کرد؟ این شغل چه قدر می‌تواند نیازهای روحی شما را برآورده کند؟ چرا باید به آن مشغول شوید؟ چرا نباید به آن مشغول شوید؟ این‌ها همه سوالاتی هستند که ذهن شما را درگیر خود کرده اند.

در ادامه ۴ تا از مهم‌ترین سوالاتی که در چنین مواقعی باید از خودتان بپرسید را آورده‌ایم:

چرا این پیشنهاد شغلی را می‌پذیرم؟

حتما در پس ذهن شما دلایل بسیاری برای قبول و دلایل بسیاری برای رد هر پیشنهاد شغلی وجود دارد. اما برآورد این دلایل آخر سر شما را به سمت کدام یک از این دو راه می‌برد؟ رد یا پذیرش؟

صادقانه و شفاف به بررسی بپردازید و بهترین جواب به این سوال را پیدا کنید. این بهترین جواب قرار نیست هیچ کس دیگری جز خودتان را قانع کند. پس نگران نظرات دیگران نباشید.

برای پاسخ به این سوال باید به چند موضوع مهم فکر کنید. ببینید که تخصص شما چقدر مناسب این موقعیت شغلی است. آیا با دریافت این پیشنهاد شغلی پیشرفتی در جایگاه یا سواد تخصصی خود دریافت می‌کنید؟ یا آیا پذیرش این پیشنهاد شغلی شما را یک تا چند قدم به اهدافتان نزدیک‌تر می‌کند؟

هرگز خود را درمورد درآمد گول نزنید. در دنیای امروز پول اهمیت و تاثیر زیادی در کیفیت زندگی شما دارد. پس بررسی کنید که این پیشنهاد شغلی می‌تواند نیازهای مادی شما و سایر کسانی که به درآمد شما نیاز دارند  را برآورده کند؟

خارج شدن از کار و ترک موقعیت شغلی به دلیل مسايل مالی اتفاق دلچسبی نیست. پس چه بهتر که اگر با حقوق پیشنهادی خود مشکل دارید،‌ از اول آن را مطرح کنید. اگر کارفرما حاضر به همکاری و افزایش آن نیست، باید بررسی کنید که آیا این پیشنهاد شغلی با این حقوق ارزنده هست یا نه!

پس دلایل خود را با توجه به اولویت‌هایتان بیان کنید و ببینید در نهایت بهتر است این پیشنهاد شغلی را بپذیرید یا نه.

اگر از کار کردن در شرکت‌های مختلف و سر و کله زدن با همکاران و کارفرما خسته شده‌اید، مشاغل دورکاری انتخاب خوبی برای شما هستند. برای آشنایی بیشتر با برخی از آن‌ها و شرایطشان مقالات زیر را مطالعه کنید:

بررسی و معرفی مشاغل دورکاری ، مشاغل دور کاری – قسمت دوم

عواقب رد این پیشنهاد شغلی چیست؟

عواقب رد این پیشنهاد چیست؟
عواقب رد این پیشنهاد چیست؟

ممکن است با خود فکر کنید این موقعیت شغلی آن چیزی نیست که به دنبال آن هستید. حق هم دارید. اما پیش از ابلاغ آن به کارفرما حتما باید به این سوال هم جواب دهید. شما باید به خوبی بدانید که با رد کردن این پیشنهاد چه اتفاقاتی منتظر شما هستند. چه چیزهایی به دست می‌آورید و چه جیزهایی از دست می‌دهید.

اگر تصمیم دارید این پیشنهاد شغلی را رد کنید احتمالا به دنبال یک موقعیت شغلی مناسب‌تر هستید. از خود بپرسید که آیا دریافت این پیشنهاد برای شما ممکن است؟ اگر جواب شما بله است حتما باید بدانید که این پیشنهاد مطلوب دارای چه ویژگی‌هایی است تا اگر کارفرما یا کس دیگری از شما این سوال را پرسید به راحتی به او جواب‌های منطقی دهید.

همان طور که بالاتر هم گفتیم، حتما باید به مسايل مالی هم توجه کنید. برآورد کنید که با رد این پیشنهاد شغلی، وضعیت مالی شما چه تفاوت‌هایی می‌کند؟ آیا ممکن است زندگی برای شما سخت شود؟

پاسخ این سوالات به شما در یک تصمیم‌گیری بهتر و بدون پشیمانی کمک می‌کند. با بررسی دقیق و همه جانبه و پاسخ به همه این پرسش‌ها از تصمیم خود مطمئن می‌شوید و احساس بهتری خواهید داشت.

تا چند سال می‌توانم این کار را ادامه دهم؟

رفتن از شغلی به شغل دیگر و از شرکتی به شرکت دیگر برای هیچ کس مطلوب نیست. شما به شغلی نیاز دارید که بتوانید در آن احساس امنیت و آرامش داشته باشید. علاوه بر امنیت و آرامش باید توجه کنید که قبول پیشنهاد شغلی به منزله تعهد شما است. شما نمی‌توانید با این تصور که اگر این محیط را دوست نداشتم از آن خارج می‌شوم،‌ پیشنهاد شغلی را بپذیرید.

پس چه برای آرامش و امنیت شغلی خودتان و چه به خاطر تعهدی که در قبال کارفرما و سایر همکاران خود دارید، به دنبال شغلی باشید که بتوانید آن را برای چندین سال ادامه دهید.

عوض کردن دائمی شغل در سابقه کاری ثبت می‌شود. مطمئن باشید اگر این ماجرا چندین و چندبار پیش بیاید هنگام استخدام در شرکت‌های جدید، به مشکل می‌خورید. چرا که هیچ کس علاقه‌مند به عقد قرارداد با فردی که به احتمال زیاد آن را فسخ می‌کند، نیست!

پس پیش از قبول پیشنهاد شغلی، ‌مطمئن شوید می‌توانید آن را برای حداقل ۲ سال ادامه دهید.

بهره بری از هوش عاطفی بالاتر،‌ به شما در انعطاف پذیری و تطبیق پذیری بیشتر در محیط کار کمک می‌کند. هوش عاطفی چیست؟ با ما در مقاله زیر از مجله اینترنتی امرسان همراه باشید:

هوش عاطفی چیست؟

با شرایط، حقوق و مزایا مشکلی ندارید؟

شما باید شرایط کاری و مزایای آن را به خوبی و با جزئیات بدانید.
شما باید شرایط کاری و مزایای آن را به خوبی و با جزئیات بدانید.

بالاتر درمورد اهمیت مسائل مالی و حقوق صحبت کرده‌ایم. این جا قصد داریم تذکراتی در مورد مسائلی فراتر از حقوق به شما بدهیم. شما باید شرایط کاری و مزایای آن را به خوبی و با جزئیات بدانید. بررسی کنید که این شرایط چقدر با خواسته‌ها و روحیات شما سازگار است.

انعطاف پذیری شغل، کارفرما و محیط کاری مهم است. پیش از قبول یا رد پیشنهاد شغلی در مورد تعداد روزهای مرخصی، شرایط مرخصی، شرایط دورکاری و … اطلاعات کسب کنید. بیمه سلامت و خدمات درمانی، حقوق اضافه کاری نیز از مسايلی هست که باید پیش از قرارداد در مورد آن حرف بزنید.

شما قرار است روزهای زیادی را درر این موقعیت سپری کنید. پس هرگز از سوالات خود خجالت نکشید و بدون رودربایستیی آن‌ها را مطرح کنید. البته هنگام طرح سوالات باید حتما از ادبیات مناسبی استفاده کنید. کارفرما نباید احساس کمد که ششما فردی زیاده خواه،‌سودجو و خودمحور هستید. شما هنوز هم ممکن است آن شغل را بپذیرید پس باید مراقب ارتباط میان خود و کارفرما باشید.

محل کار را ارزیابی کنید

بالاتر گفتیم شما باید حداقل دو سال در این شرکت بمانید. پس مهم است که با کارفرما و همکاران خود ارتباط سالم و صمیمانه‌ای برقرار کنید. کار کردن در یک فضای دوستانه می‌تواند رضایت شغلی و راندمان کاری شما را بسیار بالاتر ببرد. از آن جایی که شما ساعات زیادی از روز را در محل کار هستید، هم خوانی و اشتراکات فرهنگی میان شما و سایر همکاران مهم است.

برای قبول یا رد پیشنهاد شغلی باید حتما پاسخ این سوالات را پیدا کنید: آیا من از کار کردن در این جا لذت می‌برم؟، آیا این جایی است می‌توانم در آن خوشحال باشم؟، در کدام مسايل با همکارانم به مشکل می‌خورم؟، در چه زمینه‌هایی امکان رشد دارم؟

برای یافتن بهترین پاسخ باید به نحوی با کارمندان آن شرکت ارتباط بگیرید. سوال‌هایتان در مورد شرکت و فضای بین همکاران را محترمانه و دوستانه از او بپرسید.

شما برای ارزیابی همکاران کارفرمای خود نیاز دارید مدت طولانی با آن‌‌ها معاشرت کنید. اما وقتی امکان این امر فراهم نیست، باید با توجه به رفتارهای آن‌ها نوع شخصیتشان را ارزیابی کنید. خواندن این مقاله می‌تواند به شما در فهم زبان بدن افراد کمک کند.

ذهن و احساس دیگران را از روی حرکات غیرکلامی بخوانیم

سخن آخر

مذاکره در مورد پیشنهاد شغلی
مذاکره در مورد پیشنهاد شغلی

نوع برخورد شما با کارفرما و پیشنهاد شغلی مطرح شده کاملا بستگی به بازار و تخصص شما دارد. اگر تخصص شما تخصص کمیابی در بازار است یا شما از خبره‌های زمینه شغلی خود هستید، می‌توانید در مورد شرایط شغلی مذاکره کنید. اما اگر بازار کاری گسترده‌ای در زمینه شغلی شما موجود است،‌ نباید از موضع بالا با کارفرما برخورد کنید.

مذاکرات شما با کارفرما باید محترمانه و دوستانه انجام شود تا هیچ یک از طرفین ناراحت نشوند. احترام هیچ منافاتی با قاطعیت ندارد. با این همه اگر تصمیم گرفته‌اید این پیشنهاد شغلی را نپذیرید هرگز خجالت نکشید. شما آزاد هستید که در مورد آینده شغلی خود تصمیم بگیرید. اما هرگز ماجرا را با بی احترامی و خاطره بد به پایان نرسانید. زیرا ممکن است مسیر شغلی شما به سمت آن‌ها کج شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا