مفهومی به نام ازدواج موفق

بشر سالهاست که تصمیم گرفته در مسیر زندگی خود شریکی پیدا کند. به عبارت بهتر انسانها سالیان سال است که ازدواج میکنند. آنطور که از ژنتیک ما پیداست، بشر نیز گونهای از تمام جانداران است که به تنازع بقا قائل بوده و تمایل دارد که ازدواج کند و از این طریق خانواده تشکیل دهد تا نسل او ادامه یابد. از قرار معلوم فعلا هم قرار نیست تغییری در این وضعیت رخ دهد. به این معنا که بکار بردن جملهی «من که قرار نیست ازدواج کنم» حتی صورت مسئله را هم پاک نمیکند. چون این اتفاق امری است که بالاخره یک روز در اشکال مختلف در زندگی ما حادث میشود. پس بهتر آن است که بهجای کنار گذاشتن این مسئله به ابعاد مختلف مفهومی به نام ازدواج موفق بپردازیم.
دربارهی تعاریف ازدواج در اینجا بخوانید.
تصویر ذهنی ما از ازدواج موفق
همهی افراد وارد پروسهی ازدواج میشوند به این دلیل که امید دارند تا پایان عمر با دلی خوش کنار یکدیگر زندگی کنند. اما آیا ورودی یا همان (Input) شما از ازدواج موفق صحیح است. شاید مفهوم این جمله برای شما گنگ باشد. به تصویر زیر توجه کنید.

اگر به شما بگویند. یک بشقاب بردارید و از میان این غذا ها یکی را برای نهار انتخاب کنید کدام را انتخاب میکنید؟ احتمالا شما هر کدام از این غذاها را انتخاب کنید آخر سر راضی نخواهید بود. حتی ممکن است یکی از آنها طعمی مطابق ذائقهی شما داشته باشد اما شاید فکر کنید ممکن بود غذای بهتر هم بر سر میز باشد. غذایی که کمتر شور باشد یا بیشتر تند باشد و …
حال به تصویر زیر توجه کنید.

اگر این میز مقابل شما باشد و از شما خواسته شود یک بشقاب بردارید و برای نهارتان یک غذا انتخاب کنید قضیه با قبل بسیار متفاوت است. شما قطعا میدانید که کدام یک از این غذاها را بیشتر دوست دارید. چراکه شما سالها از این غذاها خوردید و با طعم آنها آشنایی دارید. میدانید که کدامیک میتواند بیشتر از همه شما را راضی کند.
ورودی ما از ازدواج موفق
مدیاها در این زمینه بیشترین خیانت را در حق بشر کردهاند. سالیان سال تصویری مشابه تصاویر زیر تحت عنوان ازدواج موفق به ذهن ما القا شده. این در حالی است که زندگی هیچیک از انسانهای معمولی شبیه این تصاویر نیست.


همین حالا چشمانتان را ببندید و سعی کنید چند تا از زوجهایی که زندگی مشترک بیش از 10 سال داشتند و شما آنها را میشناسید به خاطر بیاورید. دلتان میخواهد زندگی مشترک شما شبیه زندگی کدامیک از آنها باشد؟ اگر زندگیتان شبیه زندگی کدام زوج باشد احساس خوشبختی میکنید؟ مطمئن هستم درصد زیادی از شما پاسخ این سوال را نمیدانید. در واقع شما ورودی درستی از اینکه میخواهید چه ازدواجی داشتهباشید ندارید.
دلیل این امر واضح است. شما از کودکی تا به امروز در این زمینه آموزش ندیدهاید. حتی بسیاری از زوجهایی که زندگی مشترک خوب و راضیکننده دارند خیلی مسائل و کنشها و واکنشهایشان را برای شما شرح ندادند. در کشور ما معمولا بخاطر وجود مفاهیمی به نام حسد، چشمخوردن و به رخ کشیدن و … آدمها تمایلی به بیان این مسائلشان ندارند. پس این طبیعی است که شما نیز تصویر درستی از ازدواج نداشته باشید.
تصویر ذهنیتان را عوض کنید
اولین گام برای آنکه بتوانید قدم در یک پروسهی ازدواج موفق بگذارید، آن است که تصویر ذهنیتان را نسبت به این مسئله عوض کنید. پژوهشها نشان میدهد، زوجهایی که به جهت رضایت از زندگی زناشویی در رتبههای اول قرار دارند نیز وضعیتی مشابه چیزی که در ادامه خواهیم گفت دارند. اگر ماه را چهار هفته در نظر بگیریم، این زوجها یک هفتهی بسیار عالی و بیتنش یا حداقل کمتنش را تجربه میکنند. یک هفتهی بسیار پرتنش و ملال آور و دو هفته را نیز طوری سپری میکنند که تقریبا راضیکننده است.
این بهترین و البته واقعیترین وضعیتی است که در خلال زندگی مشترک افراد رخ میدهد. دلیل این امر نیز کاملا واضح و منطقی است. فلسفیترین جملهدنیا این است:«انسان در آغوش کسی دیگر نیز تنهاست». همهی ما انسانهایی هستیم با دنیای متفاوت از دنیای دیگری که هرکدام تنهایی توی دنیای خودمان زندگی میکنیم. هیچ کس نمیتواند دنیای خودش را کاملا ترک کند و به دنیای ما بیاید. دنیای ما فردیت ماست که البته قرار هم نیست در خلال ازدواج از بین برود. پس طبیعی است که تحت این شرایط اصطکاک بین ما و شریک عاطفی ما زیاد پیش بیاید.
آیا ازدواج موفق امری مربوط به شانس افراد است؟
بسیاری از افراد معتقد هستند مفاهیمی مانند شانس خرافه است. اتفاقا شانس کاملا منشا علمی دارد. علمی داریم به نام آمار و احتمالات! شانس در دنیای آمار و احتمالات کاملا معنی دارد. ممکن است شما در دوره زمانهای به دنیا بیایید که ازدواج از هر زمان دیگری تا اینجای تاریخ سختتر است. این شانس شماست! ممکن است شما در جا و موقعیتی قرار بگیرید که تعداد کیسهای ازدواج مناسب شما در آنجا کمتر از جاهای دیگر باشد. بنابراین شانس کمتری وجود دارد که شما فرد مورد نظر خود را پیدا کنید.
پس نتیجه میگیریم ازدواج موفق تا حدی به شانس نیز مربوط است. اما تا حد بسیار بسیار کمی. بیشتر این ماجرا مربوط میشود به دانستههای شما و بکارگیری عملی آنها در زندگی شخصیتان. بعد از آن نیز به مقداری رهیدگی نیاز دارید تا مسائلی را که به طور خاص مربوط به رابطهی شماست بشناسید و خودتان برای آن راهکاری پیدا کنید که ممکن است فقط روی رابطهی شما جواب دهد.
اما به طور کلی هرگز فراموش نکنید که پیش از شروع هر رابطهای نیاز به آموزش دارید. باید بدانید که این تصمیم اصلا آسان نیست و مدیریت و به سرانجام رساندن آن به زمان و انرژی بسیار زیادی نیاز دارد.
در رابطهی عاطفی اکثریت افراد معمولا هفت عادت مخرب وجود دارد. هفت عادتی که اگر به آن آگاه نشوید رابطهی شما هر روز بیشتر رو به افول خواهد رفت. اما برای برون رفت از این مشکل یک راه حل وجود دارد. راه حل این است که شما هفت رفتار مهرآمیز را جایگزین رفتارهای مخرب نمایید. در این مقاله هفت رفتار مخرب و مهرآمیز را نام برده و به شما کمک میکنیم آنها را جایگزین هم نمایید.