دو خورشت ترشمزهی گیلانی

بسیار پیش میآید که شما هوس غذاهای ترش میکنید. شاید با خودتان فکر کنید که منشا هوسها در واقع در ذهن شما هستند و میتوانند صرفا یک فکر گذرا باشند. اما اینطور نیست. سه ناحیه از مغز (هیپوکامپ، اینسولا و هسته خلفی) مسئول هوسهای غذایی شما هستند. زمانی که غذایی را هوس میکنید، در واقع این سه ناحیه فعال میشوند. این نواحی که به نوعی جزئی از سیستم پاداشدهی مغز نیز محسوب میشوند، زمان خوردن و لذت بردن از یک ماده غذایی پاداشی در مغز ایجاد کرده و آن ماده غذایی به هوس غذایی شما تبدیل میشود.
بنابراین هوسها ریشه در عوامل فیزیولوژیک نیز دارند. در این مقاله میخواهیم دو خورشت بسیار خوشمزه و ترشمزه را برای افرادی که بعضا هوس غذای ترش میکنند آموزش دهیم.
فهرست غذاهای ایرانی را در اینجا بخوانید.
خورشت ترش واش گیلانی
مواد لازم برای 2 نفر:
- 2 تکه مرغ (مخلوط ران و سینه)
- نیم کیلوسبزی: سبزی ترش واش، جعفری، گشنیز، تره، خلواش چوچاق یا نعنای خرد شده
- 2 عدد بادمجان متوسط
- 1 عدد گوجه متوسط
- 3 حبه سیر
- ۱ قاشق غذاخوری مخلوط رب انار ترش و آلوچه
- ۱/۲ استکان آبغوره
- ۱ عدد پیاز درشت
- نمک ،فلفل، زردچوبه، پودر سیر به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- آب به مقدار لازم
طرز تهیهی خورشت ترش واش گیلانی
برای شروع طیخ خورشت ترشواش ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد میکنیم. درون قابلمه به مقدار لازم روغن میریزیم و پیازها را به آن اضافه میکنیم. وقتی رنگ پیازها عوض شد، مرغ را درون قابلمه میریزیم. در نظر داشته باشید که پیازها در این مرحله نباید زیادی سرخ شوند چراکه قصد ما این است پیازها همراه مرغ سرخ شوند. پس از آنکه مرغها را اضافه کردید، ادویهها را نیز اضافه کنید و کمی آنها را تفت دهید. وقتی مرغها کمی برشته شدند به این ترکیب یک لیوان آب اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید تا مرغها به اندازهی نیم ساعت پخته شوند.

آمادهسازی سبزی خورشت ترش واش
برای آمادهسازی سبزیها سعی کنید حدود نصف سبزیها از سبزی ترشواش باشد. یعنی در اینجا حدود 200 گرم ترشواش و باقی را به اندازهی مساوی از هر سبزی استفاده میکنیم. سبزی ها را به صورت بسیار ریز خرد کرده و آنها را داخل یک تابه سرخ کنید. برای تهیهی خورشت ترش واش نیازی نیست که سبزیها را زیاد سرخ کنید. همینکه رنگ سبزیها تغییر کند کافی است.
پس از نیمساعت سراغ مرغها میرویم. در این مرحله مرغها و پیازها میبایست به رنگ کاراملی درآمده باشند. سبزی سرخ شده را به مرغها اضافه کنید. سیرها را یا رندهکرده و یا اینکه له کنید و به غذا اضافه کنید. این ترکیب را چند دقیقه تفت داده و سپس حدود 3 الی 5 لیوان آب به آن اضافه کنید. بعد از آن که آب جوشید، در قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید. حدود دو ساعت زمان نیاز است تا این خورشت جا بیفتد.
40 دقیقهی پایانی کار، رب انار و رب آلوچه را در مقداری آب مخلوط کرده و به این ترکیبات اضافه کنید. همچنین آبغوره را نیز در همین زمان اضافه کنید. میزان نمک غذا را بچشید و آن را تنظیم کنید.
پس از گذشت حدود 40 دقیقه غذای شما آماده است. این غذا را معمولا با بادمجان و گوجهی سرخ شده تزیین و سرو میکنند.
خورشت گوجهسبز
گوجهسبز یا همان آلوچه از نوبرانههای پرطرفدار بهار است. تعداد کمی از افراد هستند که بتوانند ادعا کنند این میوهی بهشتی را دوست ندارند. در عین حال مصرف زیاد گوجهسبز معمولا باعث احساس درد در دندانها میشود. از این رو است که احتمالا اکثریت افراد همواره در فصل بهار و اوایل تابستان مقداری گوجه سبز اضافی در یخچال دارند. طبخ خورشت گوجهسبز، بهترین تصمیمی است که میتوانید برای این گوجهسبزها بگیرید. خبر خوب دیگر اینکه شما امکان فریز کردن و نگهداری این گوجهسبزها را برای مدت یک سال نیز دارید. پس اگر به طعم خورشت گوجهسبز علاقهمند شدید، نگران فصلی بودن این میوه نشوید. شما میتوانید با فریز کردن مقداری گوجهسبز در فریز، همهی روزهای سال خورشت گوجهسبز داشته باشید.
مواد لازم برای دو نفر:
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 250 گرم سینهی مرغ خرد شده
- 200 گرم گوجه سبز
- سه دسته جعفری
- یک دسته نعنا
- 1 قاشق چای خوری کاری
- 1 قاشق چای خوری نمک
- 2 قاشق غذاخوری نعنا خشک
- آب جوش به مقدار لازم
طرز تهیه
پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم. وقتی رنگ پیازها شفاف شد، مرغها را اضافه میکنیم و 10 دقیقه آنها را سرخ میکنیم. سبزیها را ریز خرد کنید و به این ترکیب اضافه نمایید. دو دقیقه تفت دهید و سپس ادویهها و نعنای خشک را به ترکیب خورشت اضافه نمایید. هر موقع احساس کردید، که ترکیب خشک است، یک استکان آب اضافه کنید تا غذا نسوزد. گوجه سبز را اضافه کنید و سه دقیقهی بعد 4 لیوان آب در آن بریزید. وقتی خورشت جوشید، در قابلمه را بگذارید و شعله را تا انتها کم کنید. یک ساعت زمان بدهید تا خورشت جا بیفتد. خورشت گوجه سبز شما آماده است.
این خورشتهای ترش را معمولا با برنج سرو میکنند. سعی کنید تا حد امکان همراه این خورشتها کته طبخ کنید. چراکه مواد معدنی برنج در روش کته کردن کمتر از بین میروند. همچنین کته بیشتر از چلو در سیر شدن شما موثر است. با توجه به اینکه غذاهای ترش اشتهاآور محسوب میشوند، بهتر است با کته سرو شوند که افراد با خوردن این غذا احساس ضعف نکنند.
بسیار پیش میآید که وعدههای غذایی ما از سر میز شام یا نهار اضافی میآیند. خیلی از افراد انتخاب میکنند که این غذاها را دور بریزند. افرادی نیز هستند که مجبور میشوند این غذاها را دوباره گرم کنند و بخورند. اما دوباره گرم کردن بسیاری از غذاها خوشآیند نیست. ما در این مقاله با ارائهی چند رسپی آسان به شما کمک میکنیم که هم غذاهایتان را دور نریزید و هم از تمام وعدههای غذایی خود لذت ببرید.