سبک زندگی

چگونه عادات مثبت را جایگزین استفاده از موبایل کنیم؟

بسیاری از افراد از این‌که معمولا از ساعات روز خود استفاده‌ی کافی نمی‌کنند ناراضی هستند. در سال‌های اخیر با فراگیر شدن شبکه‌های اجتماعی و ورود موبایل‌های هوشمند به بازار که هر کدام هر روز به صورت رقابتی پیشرفته‌‌‌تر و جذاب‌تر می‌شوند، طبیعی است که استفاده‌ی زیاد از موبایل جز عادات ما شده باشد. البته این مسئله برای بسیاری از افراد تبدیل به معضل نیز شده است. اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی و این موضوع که افراد استرس خود را با گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی کاهش می‌دهند، همه و همه دلایلی هستند که باعث شدند افراد بخش زیادی از زمان مفید خود را از دست بدهند.

زمانی که ما به مغزمان یک ورودی می‌دهیم، او نیز در مقابل به ما یک پاداش می‌دهد. هر قدر که مغز سریع‌تر این ورودی را به صورت تمام و کمال دریافت کند، پاداش ما را نیز زودتر می‌دهد. منظور از پاداش ترشح هورمون‌هایی است که در ما احساسات مثبت ایجاد می‌کنند. شاید فراموش کرده باشیم که خواندن یک کتاب خوب، گوش دادن به یک موسیقی خوب، تماشای یک فیلم خوب و گوش کردن به رادیو چه تاثیری بر عمق افکار ما داشت. چراکه زمان زیادی است که به جای این کارها در موبایلمان به دنبال کلیپ‌های یک دقیقه‌ای و محتواهای کوتاه هستیم. این عملکرد طبیعی مغز است که به محتواهای کوتاه، هرچند کم‌عمق پاداش بیش‌تری داده و در ما احساس بهتری ایجاد می‌کند.

اما آیا این درست است که ما برای تغییر این روند هیچ تلاشی نکنیم؟ هرچند تلاش برای این موضوع سختی‌هایی نیز دارد اما ما در این مقاله به شما کمک می‌کنیم با ایجاد عادات کوچک در روزمره‌ی خود، از زمان خود استفاده‌ی مفید کرده و ساعات استفاده از موبایل خود را کاهش دهید.

جایگزینی عادات کوچک به جای اهداف بزرگ به کاهش استفاده از موبایل کمک می‌کند

شاید حالا که این مقاله را می‌خوانید به این فکر افتاده باشید که از امروز سبک زندگی خود را به طور کلی تغییر دهید و کم‌تر از موبایل خود استفاده کنید. اما از قدیم گفته‌اند که سنگ بزرگ، علامت نزدن است! این دیدگاه که از همین امروز می‌خواهید عادات بد خود را برای همیشه ترک کنید، هرگز نمی‌تواند به صورت همیشگی برای‌تان کار کند. سعی کنید از عادات کوچک شروع کنید سبک زندگی خود را کم‌کم تغییر دهید. در ادامه به شما توضیح می‌دهیم که برای ایجاد عادات مثبت در خودتان چه سیاست‌هایی را می‌توانید به کار بگیرید.

درباره‌ی عادات کوچک (Mini Habits) می‌توانید در این‌جا بخوانید.

رسیدن به عادات مثبتی مانند کتاب‌خوانی به جای استفاده از موبایل

در زمانه‌ای که برای فروختن یک همبرگر به مردم، یک میلیون دلار برای تبلیغات هزینه می‌شود و هزاران عکس و ویدیوی رنگارنگ جذاب در شبکه‌های مجازی وجود دارد، بسیار سخت است که مغزمان را مجاب کنیم که به جای آن صفحات به صفحه‌ی سفید کتاب که حروف در آن قطار شده‌اند توجه کند. اما می‌دانیم که ابتذال هم حدی دارد! بالاخره یک روز باید کتاب‌خواندن را برای رشد خودمان شروع کنیم.

پیشنهاد ما به شما این است که به جای هدف‌گذاری بر روی این موضوع که طی یک هفته فلان کتاب را تمام می‌کنم، با خودتان قرار بگذارید بعد از این شبی 5 صفحه کتاب می‌خوانم. وقتی شما به خودتان قول خواندن کامل یک کتاب را طی یک هفته می‌دهید، اگر به این قرار نرسید، سرخورده خواهید شد. همچنین تا آخرین روز آن هفته با خودتان فکر می‌کنید همچنان وقت برای رسیدن به این قرار دارید. پس بهتر است اهداف خود را به قسمت‌های کوچک‌تر بشکنید تا رسیدن به آن‌ها نیز آسان‌تر شود.

خواندن کتاب قبل از خواب
خواندن کتاب قبل از خواب

خواندن کتاب قبل از خواب، برعکس نگاه کردن به موبایل می‌تواند روند خوابیدن شما را نیز سرعت ببخشد و شما خواب با کیفیت‌تری را تجربه کنید. پس این قرار که قبل از خواب چند صفحه کتاب بخوانید می‌تواند یک راه‌کار عالی برای رسیدن به عادت کتاب‌خوانی باشد.

تمامی عادات مثبت دیگر مانند فیلم خوب دیدن، مطالعه‌ی تخصصی و غیره نیز می‌توانند با بکارگیری سیاست جایگزینی عادات کوچک به جای اهداف بزرگ محقق شوند. فقط باید مقدار و زمان مناسب آن‌ها را پیدا کنید و آن را انجام دهید.

ورزش روزانه

شاید بنظر بسیاری از افراد ورزش کردن فقط به این قصد انجام می‌شود که افراد کاهش وزن داشته باشند. درحالیکه کاهش وزن تنها یکی از نتایج ورزش کردن است. فعالیت و ورزش برای سلامت تمامی افراد ضروری است. به علاوه حتی افرادی که با اضافه وزن روزانه مقداری فعالیت دارند اما کاهش وزن ندارند به مراتب سلامت بیشتری از افراد کم‌تحرک دارند.

بنابراین اگر هنوز در برنامه‌ی روزانه‌ي خود جایی را برای ورزش کردن باز نکردید و زمانی را به این کار اختصاص ندادید، بهتر است هرچه زودتر به فکر باشید. شاید بسیاری از افراد بگویند که برنامه‌ی زمان‌بندی زندگی آن‌ها با وجود خانواده، درس و کار اصلا اجازه‌ی تخصیص زمان به ورزش را به آن‌ها نمی‌دهد. اما منظور ما از ورزش روزانه این نیست که شما الزاما یک بار در روز لباس مخصوص بپوشید، از خانه بیرون بروید و به باشگاه بدنسازی بروید و یا این‌که در یک جاده‌ی سلامت بدوید.

منظور ما دقیقا این است که در میان کارهای‌تان دقیقا 20 دقیقه زمان پیدا کنید و در آن زمان یک فعالیت ورزشی انجام دهید. این فعالیت می‌تواند با چند نرمش و تمرین خانگی به سرانجام برسد. درون همان موبایل و شبکه‌های مجازی پر است از اپلیکیشن‌ها و پیج‌هایی که برای ورزش در خانه، تمرین‌های زیادی آموزش می‌دهند. از همان‌ها استفاده کنید و تنها روزی 20 دقیقه ورزش کنید.

نکته‌ی کلیدی در ایجاد عادات مثبت

یک نکته‌ی بسیار مهم در رابطه با این‌که چگونه عادات مثبت را در خودمان ایجاد کنیم آن است که تکرار کنیم. پیش از این هم گفته‌ایم که تکرار و تکرار و تکرار رمز موفقیت در هر کاری است. هرگز نباید ناامید شوید و دست از ایجاد یک عادت مثبت در خودتان بردارید. باید تمرین دوباره‌ی آن عادت را از سر بگرید. هر چند بار که زیر قول و قرارهای‌تان با خودتان زده‌اید، امروز یک روز جدید است، دوباره شروع کنید!

این نکته را نیز فراموش نکنید که هرقدر وظایفی که برای ایجاد عادات مثبت برای خودتان تعیین می‌کنید، کوچک‌تر و آسان‌تر باشد، ماندگاری آن عادات نیز بیشتر است. و قطع به یقین انجام دادن کاری به میزان کم از هرگز انجام ندادن آن بسیار بهتر است. بنابراین سعی کنید برای این موضوع برنامه‌ریزی کرده و در حد توان‌تان برای خودتان وظایفی تعیین کنید.

همه‌ی ما وقت زیادی را در شبکه‌های اجتماعی ‌می‌گذرانیم. احتمالا تا به حال بارها و بارها به تبلیغات زیادی در زمینه‌ی رژیم لاغری برخورد کرده‌اید. «تا پایان تابستان ۱۰ کیلوگرم وزن کم کنید». «رژیم لاغری سریع و آسان را با ما تجربه کنید.». «کاهش وزن بدون رژیم و ورزش». «با دمنوش‌های گیاهی ما به اندام دلخواه‌تان برسید.» شاید خیلی از ما سراغ این تبلیغات رفته باشیم. بسیاری از ما ممکن است مبلغی را هم به حساب آن‌ها واریز کرده باشیم. حتی خیلی از ما دستورات صاحبان این تبلیغات را هم مو به مو اجرا کردیم ولی نتیجه نگرفتیم. بعضا ممکن است که پس از عدم نتیجه‌گیری تقصیر را گردن اراده‌ی خودمان هم انداخته باشیم. در این مقاله به صورت علمی به شما اثبات می‌کنیم تمام این جملات حقه‌های تبلیغاتی است. همچنین سعی می‌کنیم نگاهی هم به روش‌های صحیح کاهش وزن داشته باشیم.

رژیم لاغری موقتی یا همیشگی؟

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا