دکوراسیون

پنج سبک مشهور برای دکوراسیون منزل

دکوراسیون منزل همواره برای همه‌ی افراد حائز اهمیت بوده و هست. همه‌ی افراد دلشان می‌خواهد طراحی دکور خانه‌ی خود را طوری انجام دهند که غیر از آن‌که برای دیگران زیبا بنظر برسد، خودشان نیز از آن لذت ببرند. انگلیسی‌ها ضرب‌المثلی دارند که می‌گوید:«خانه جایی است که قلب آدم آن‌جاست.» بنابراین خیلی اهمیت دارد که ما جایی را که قلب‌مان در آن قرار دارد چگونه چیدمان می‌کنیم.

آیا این‌که برویم و تنها لوازمی را که بنظرمان زیبا می‌آیند و رنگ آن‌ها به هم می‌خورد خریداری کنیم کافی است؟ قطع به یقین پاسخ این سوال منفی است. وسایلی که شما خریداری می‌کنید باید از جهت سبک با هم هارمونی داشته باشند و در خانه‌ی شما یک سبک واحد بوجود بیاورند.

این‌که شما فکر کنید می‌توانید در پذیرایی خانه یک مبل کاملا کلاسیک بگذارید و چیدمان هال را کاملا مینیمال و مدرن در نظر بگیرید، غلط است. خانه باید دارای سبک واحد یا در نهایت دو سبک بسیار نزدیک به هم باشد.

در این مقاله 5 سبک مختلف از دکوراسیون منزل را نام برده و ویژگی آن‌ها را توضیح می‌دهیم تا شما بتوانید مطابق با سلیقه‌ی خود یک سبک را انتخاب کنید و مطابق با آن چیدمان منزل خود را انجام دهید.

طراحی داخلی گروهی از کارهای مختلف را توصیف می‌کند که در عین حالی که مرتبط با پروژه می‌باشد مرتبط با تبدیل آن به تنظیمات مؤثر برای طیف وسیعی از فعالیت‌های انسانی است. طراح داخلی کسی است که چنین پروژه‌هایی را برنامه‌ریزی، هماهنگ و مدیریت کند. طراحی داخلی حرفه‌ای چند بعدی است که شامل توسعه مفهومی، ارتباط با ذینفعان پروژه و مدیریت و اجرای طرح است.

طراحی داخلی

سبک مینیمال برای دکوراسیون منزل

 
استفاده از سبک دکوراسیون مینیمال در دهه 1960 و 1970 میلادی، در خانه‌ها رایج شد. این سبک مانند سبک طراحی مدرن بر پایه‌ی طراحی کاربردی استوار است. در این سبک از هر گونه شلوغی و درهم‌ریختگی در محیط خانه اجتناب می‌شود. همچنین از ویژگی‌های دیگر سبک مینیمال می‌توان به سادگی در شکل و طراحی مبلمان و المان‌های دکوراتیو، پوشش ساده‌ی دیوارها، فضای باز و پر نور خانه اشاره کرد. در واقع بزرگ‌ترین ویژگی سبک مینیمال اجتناب از شلوغ‌کاری و زرق و برق دادن به خانه است. رنگ‌های خنثی نظیر رنگ‌های سفید و طوسی از رنگ‌های پرطرفدار در این سبک هستند.

سبک مینیمال
سبک مینیمال

اگر اتاقتان کوچک است وجود یک آیینه در تزئینات خانه می‌تواند کمک بزرگی باشد. نکته مهم این است که در این کار زیاده‌روی نشود چرا که اگر از آیینه خیلی بزرگی استفاده کنید دکوراسیون منزل را خراب خواهید کرد. علاوه بر توجه به سایز باید به توزیع آیینه‌ها در فضا نیز توجه کرد تا به نحوی چیدمان شوند که نور را بازتاب کنند و موجب بزرگ دیده شدن فضا گردند. هرگز یک آیینه را جلوی یک دیوار ساده قرار ندهید.

دکوراسیون خانه های ایرانی کوچک

سبک ترنزیشنال

سبک دکوراسیون داخلی انتقالی یا ترنزیشنال ترکیبی دلنشین از دو سبک دکوراسیون مدرن و سنتی می‌باشد. شاید این دو سبک دکوراسیون بسیار با یکدیگر تفاوت داشته‌باشند ولی طراحان داخلی به یک روش هوشمندانه دست یافته‌اند که این دو سبک را به شکلی زیبا و دلنشین کنار هم قرار داده‌است. در سبک دکوراسیون انتقالی از مبل‌های راحتی بزرگ و منحنی شکل استفاده می‌شود که این طرح از مبلمان از ویژگی‌های سبک سنتی می‌باشد. همچنین دوری از تزئینات پر زرق و برق در دیگر بخش های خانه، از ویژگی های سبک مدرن در این نوع دکوراسیون است. پالت رنگی در این سبک دکوراسیون معمولا شامل رنگ‌های خنثی و تک‌رنگ است.

سبک ترنزیشنال
سبک ترنزیشنال

سبک نئوکلاسیک

دکوراسیون نئوکلاسیک در واقع کاری کرده که دکوراسیون کلاسیک از عناصر مدرن و امروزی بی‌بهره نماند. ویژگی هایی که دکوراسیون نئوکلاسیک را از دکوراسیون کلاسیک متمایز می کند انتخاب عناصر ساده و امروزی در طراحی داخلی منزل می‌باشد. اگر چه سبک های کلاسیک بسیار زیبا و پر نقش و نگارتر بودند ولی از ویژگی های دکوراسیون نئوکلاسیک می توانیم،به ظرافت بیشتر و طراحی های ساده تر اشاره کنیم. مزیتی که در این سبک وجود دارد آن است که در انتخاب وسایل و اجسام دکوراتیو شما هیچ محدودیتی ندارید. این سبک برای کسانی که دکوراسیون کلاسیک را دوست دارند ولی در عین حال نمی‌خواهند که آن زرق و برق موجود در دکوراسیون کلاسیک را در خانه داشته باشند بسیار مناسب است.

با انتخاب مبلمان و وسایلی که تقریبا کلاسیک هستند اما در عین حال اندازه و زرق و برق آن‌ها به اندازه‌ی دکوراتیوهای کلاسیک نیست، می‌توانید سبکی دلنشین را در خانه بوجود آورید.

سبک نئوکلاسیک
سبک نئوکلاسیک

 

همزمان با ورود به سال جدید علاوه بر تغییرات در استایل و ترکیب رنگ‌های مد سال تغییراتی نیز در دکور ایجاد شده و هر سالی مدهای دکوراسیون خاص خودش را دارد. در سال ۲۰۲۰ دکوراسیون خانه‌های خود را چگونه طراحی کنیم؟ برخی از کارشناسان طراحی دکوراسیون با تحقیقاتی چند در این زمینه توانسته اند رنگ دیوار، متریال، سبک های دکوراسیون سال ۲۰۲۰ را پیش بینی کنند.

با مدهای دکوراسیون سال 2020 آشنا شوید

سبک ساحلی

این سبک که با نام سبک همپتون (Hamptons) نیز شناخته می‌شود، از مناطق ساحلی آمریکا برگرفته شده است. از ویژگی‌هایی که در سبک دکوراسیون ساحلی دیده می‌شود، می‌توان به استفاده از پالت‌های رنگی خنثی ترکیب شده با آبی و سبز، مبلمان بژ و یا سفید، اتاق‌هایی پر از وسایل چوبی و یا الهام گرفته از دریا، الگوهای آبی و سفید برای بالش‌ها و پنجره‌های بزرگ اشاره کرد. مقصود اصلی این نوع طراحی ایجاد حس آرامش برای افراد بوده و معمولا نیز در طراحی خانه‌های ساحلی استفاده می‌شود. در واقع نکته‌ی اصلی در اجرای طرح دکوراسیون ساحلی این است که رنگ‌ها، ساحل را یادآوری کنند و از تابش نور جلوگیری نکنند.

سبک ساحلی
سبک ساحلی

 

سبک روستیک برای دکوراسیون منزل

سبک روستیک یا روستایی حدود 200 سال است که از کشورهای غربی و به خصوص آمریکا به تمام جهان رسیده است. طراحی داخلی روستیک، تاکید بر این دارد که طبیعت را در طراحی منزل یادآور شود. بنابراین وجود المان‌های طبیعی در طراحی این نوع دکوراسیون بسیار حائز اهمیت است.

ویژگی‌هایی نظیر ایجاد بافت روستایی و حس سادگی، کهنگی و فرسودگی، طبیعی و دست ساز بودن عناصر و دکوراسیون داخلی، و بهره گیری از عناصر و المان های اصلی معماری فضا مانند کف، سقف، دیوار و سازه‌های فضا از جنس طبیعت همچون چوب و سنگ، اجزا و قطعات ساده و بی‌آلایش، به دور از هر گونه تزیینات اضافی که همهٔ آن‌ها از مواد و متریال طبیعی و یا رنگ‌های طبیعی ساخته شده‌اند و در فضا قرار گرفته‌اند.

سبک روستیک
سبک روستیک

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا