درمان دارویی ریزش مو در میان بانوان

اگر شما هم با مشکل ریزش بیش از حد مو یا نازک شدن تارهای مو درگیر هستید، احتمالا خواندن این مطلب برایتان مفید است. در ادامه قصد داریم برخی از موثرترین داروها برای درمان ریزش مو در میان بانوان، که مشکلی بسیار جدی هست را با شما به اشتراک بگذاریم.
ریزش مو در کل پدیدهای طبیعی است که همه افراد در طول روز تجربه میکنند. اما اگر تعداد تار موهایی که هر کس در روز از دست میدهد، از حد مجازی عبور کند، این مسئله تبدیل به یک بیماری و مشکل میشود که باید راه حل و درمانی برای آن پیدا کرد. ریزش مو در میان بانوان بسیار خطرناکتر و نگرانتر کننده از ریزش موی مردان است، چرا که زنان حساسیت بیشتری نسبت به موهای خود دارند و زیبایی خود را تا حدود خوبی به زیبایی موهای سرشان وابسته میدانند. به همین دلیل نیز ریزش مو ممکن است باعث ایجاد بیماریهای روحی در آنها شود.
پس با توجه به اهمیت مسئله ریزش مو در میان بانوان این مقاله را به معرفی روشهای درمان آن اختصاص دادیم. این روشها که گستردگی زیادی نیز دارند، میتوانند توسط پزشک، در مراکز زیبایی یا در خانه انجام شوند. برای انتخاب بهترین روش درمان ریزش مو لازم است به نظر پزشک متخصص، بودجه خود و نوع و دلیل مشکلتان توجه داشته باشید. در این مطلب قصد داریم مهمترین درمانهای دارویی ریزش مو در میان بانوان را برای شما شرح دهیم.
البته اگر شما از آن افرادی هستید که درمانهای طبیعی و خانگی را به مصرف داروهای شیمیایی ترجیح میدهید، پیشنهاد ما به شما مصرف روغن آرگان است. یکی از خواص بینظیر این ماده پرخاصیت برای موهای سر، جلوگیری از ریزش آنها است. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله زیر را در مجله اینترنتی امرسان بخوانید:
از خواص روغن آرگان برای موهای سر چه میدانید؟
درمان دارویی ریزش موی بانوان
اولین و سر راستترین روش درمانی همواره درمان دارویی بوده است. اما توجه داشته باشید که مصرف هیچ دارویی بدون تجویز پزشک درست نیست. پس پیش از شروع دوره درمانی خود، با یک پزشک متخصص مشورت کنید، نظر او در مورد دارو، آثار و عواقبش را بپرسید و سپس اگر او نیز موافق بود مصرف دارویی را شروع کنید.
ماینوکسیدیل

این دارو، یکی از معروفترین و شناخته شدهترین داروها برای درمان ریزش مو است. ماینوکسیدیل که به صورت مایع یا فوم است را باید روزی دو بار به کف سر مالید تا بعد از چند ماه شاهد آثار آن باشیم. این دارو از ریزش موهای سر میکاهد و باعث رشد بیشتر و رویش مجدد موهای از دست رفته میشود.
درست است که ماینوکسیدیل را میشود از داروخانهها و بدون نسخه پزشک نیز تهیه کرد، اما مصرف خودسر و بدون اطلاعات هیچ دارویی شما را آن طور که باید به نتیجه مطلوب نمیرساند. پزشک متخصص تنها کسی است که میتواند بگوید آیا ماینوکسیدیل میتواند درمان دارویی خوبی برای ریزش موی شما باشد یا نه. او میتواند به شما بگوید که کدام غلظت دارو برای شما بهتر و نتیجهبخشتر است و نحوه صحیح مصرف دارو را به شما نشان دهد.
ماینوکسیدیل البته از آن داروهایی نیست که بتوانید بعد از یکی دو ماه تنها به این دلایل که شرایط تان بهبود یافته است، آن را قطع کنید. با قطع کردن مصرف این دارو، ریزش موی شما دوباره بازخواهد گشت. حتی ممکن است در یکی دو ماه اول ریزش موی شما کمتر که نشود هیچ بیشتر هم بشود. اما نگران نباشید اگر پزشک شما معتقد است که این نیز بخشی از روند درمان است و لازم است اتفاق بیوفتد، حتما همینطور است. بسیارند کسانی که مانند شما در ابتدا به مشکل خوردهاند اما در آخر از مصرف این دارو راضی بودهاند. پس از پزشکتان در مورد دوره درمان بپرسید و اگر پس از پایان یافتن دوره و قطع مصرف ماینوکسیدیل با مشکلی مواجه شدید، از او کمک بخواهید.
کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدها که میتوانند آمپول تزریقی، محلول خوراکی و پماد باشند، نوعی هورمون در خود دارند که سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکند. توجه داشته باشید که زمانی باید به سراغ این دارو بروید که ریزش موی شما ناشی از یک بیماری خود ایمنی باشد وگرنه با شروع این دارو با عوارض جانبی خطرناکی مواجه خواهید شد.
داروهای کورتیکواستروئیدی با سرکوب سیستم ایمنی پرکار بدن شما، آثار بیماری را کاهش میدهند و امکان رشد و رویش مجدد موها را فراهم میکنند. برای مشاهده نتایج این روش درمان ریزش مو در میان بانوان، باید حداقل ۱ الی ۲ ماه صبر کرد. اما اگر پس از ۶ ماه تزریق یا استفاده خوراکی زیرنظر پزشک به تیجه نرسیدید، درمان را متوقف کنید.
پیش از شروع درمان، شرایط سلامتی خود را برای پزشک شرح دهید و مطمئن شوید که عوارض جانبی مصرف کورتیکواستروئیدها قرار نیست شما را به دردسر بیاندازد. انواع تزریقی این دارو باعث حساس شدن پوست سر، نازک شدن آن، قرمزی یا ورم و خارش پوست سر میشود. کورتیکواستروئیدهای خوراکی نیز همان طور که گفتیم سیستم ایمنی را تضعیف میکنند. در نتیجه بدن شما توانایی و قدرت خود برای مبارزه با عفونتهای ویروسی یا باکتریایی را از دست میدهد.
از آن جایی که این روزها جهان، با ویروس همه گیر و خطرناک کرونا درگیر شده است، شاید دنبال کردن روشهای درمانی که سیستم ایمنی را ضعیف میکنند چندان ایده خوبی نباشد. چرا که این ویروس وقتی خطرناک میشود که سیستم دفاعی فرد مبتلا ضعیف باشد. در مورد ویروس کرونا در مقاله زیر بخوانید:
ویروس کرونا و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید
مصرف استروژن و پروژسترون
یائسگی یکی دیگر از دلایل ریزش مو در میان بانوان است. این مشکل که به دلیل تغییرات هورمونی به وجود میآید، تنها با برقراری تعادل میان هورمونها رفع میشود. به همین دلیل هم اکثر پزشکان برای درمان ریزش مو در میان بانوان یائسه، مصرف استروژن و پروژسترون را پیشنهاد می دهند. این دو هورمون را میتوان به کمک قرص، کرم یا پچهای پوستی دریافت کرد.
دنبال کردن این درمان دارویی ریزش مو در میان بانوان یائسه، علاوه بر حل مشکل ریزش موی سکهای، دیگر علائم و عوارض یائسگی را نیز کاهش میدهد.