فیلمهایی در مورد قرنطینه برای دیدن در دوران خانهنشینی

با رشد دوباره آمار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و افزایش تعداد مرگومیرهای ناشی از این بیماری افراد زیادی به قرنطینه خانگی بازگشتند. یکی از فعالیتهای محبوب برای این دوران که زمان زیادی را در خانه میگذرانیم، فیلم دیدن است و چه فیلمهایی بهتر از فیلمهایی در مورد قرنطینه؟
در ادامه لیستی از فیلمهایی را آوردهایم که شخصیتهای اصلی آنها مثل ما به نوعی در قرنطینه هستند و زندگیای متفاوت از زندگی اجتماعی معمول دارند. این فیلمها جز اینکه فیلمهایی در مورد قرنطینه هستند، هر کدام یکی از بهترین اثار ساخته شده در سینمای جهان هستند و ارزش بارها دیده شدن را دارند.
در سکوت و آرامش ناشی از قرنطینه کتاب خواندن، به خصوص کتابهای شعر که مدتیست از آنها دور افتادهایم، نیز لذتبخش است. در مقاله زیر از مجله اینترنتی امرسان، در مورد شعرای توامند معاصر که اشعاری در سبک نو سرودهاند، بخوانید:
شعرای معاصر و توانمند در شعر نو
دورافتاده (Cast Away)

فیلم سینمایی «دورافتاده» فیلمی با بازی تام هنکس و به کارگرانی رابرت زیمکس و محصول سال ۲۰۰۰ است. داستان این فیلم در مورد تنها بازمانده یک سانحه هواپیمایی، چاک است که برای ۴ سال در جزیره متروکی گیر میافتد. او که هیچ همصحبت و همراهی ندارد، یک توپ والیبال را جایگزین دوستانی میکند که نمیتواند ببیند و از آنها دور است. یکی از دلایلی که «دورافتاده» را این روزها و پس از ۲۰ سال بر سر زبانها افتاده شد، ابتلای تام هنکس و همسرش به ویروس کرونا بود.
«دورافتاده» که موضوع جالب و بازگر توانمندی نیز داشت هم یک موفقیت سینمایی و هم یک موفقیت تجاری بود. این فیلم به خوبی دیده شد، مورد توجه مثبت منتقدین قرار گرفت، فروش و سوددهی خیلی خوبی داشت و در جشنواره اسکار نامزد جایزه بهترین بازیگر مرد شد. دورافتاده هم اکنون در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDB قرار دارد.
زندگی تنها و بدون همراه و همدم چاک در این فیلم و قرنطینه به اجبارش، «دورافتاده» را به اولین و زیباترین فیلم در میان فیلمهایی در مورد قرنطینه تبدیل کرده است.
درخشش (The Shining)

کمتر کسی است که این شاهکار سینمایی روانشناسانه و ترسناک را ندیده باشد. «درخشش» با کارگردانی و تهیهکنندگی استنلی کوبریک از شاخصترین و محبوبترین فیلمهای ترسناکی است که حرفی برای گفتن دارد صرفا قرار نیست شما را با چند صدای هولناک یا صحنههای ناگهانی بترساند. این فیلم در مورد نویسندهای به نام جک تورنس (با بازی جک نیکلسون) است که برای سرایداری و نگهبانی از یک هتل در طول زمستان داوطلب میشود. او با همسر و فرزندش به این هتل میآید تا در زمستان که هیچ کسی در آن اقامت ندارد، مراقب آن باشد اما شرایط آنگونه که باید پیش نمیرود. توهم و ترس ناشی از تنهایی در فضایی به آن بزرگی و تجربه نوعی قرنطینه و بریده شدن از دنیای بیرون همه آنها را درگیر ماجراهایی عجیب میکند.
اگر از تنهایی و قرنطینه خسته شدهاید و احساس میکنید از این بدتر نمیشود، «درخشش» از آن فیلمهایی در مورد قرنطینه است که میگوید: قطعا از این بدتر هم میشود، همین که تنهایی شما یا سایر اعضای خانوادهتان را به جنون نرسانده، باید خدا را شکر کنید.
با این همه اگر از سکوت و تنهایی خسته شدهاید و به دنبال فیلمی از یک جمع گرم و صمیمی، با تمام دغدغهها و ماجراهای پیشرویشان میگردید، شاهکار اصغر فرهادی، درباره الی پیشنهاد ما به شماست. معرفی این فیلم را در لینک زیر بخوانید:
۵ فیلم دیدنی با بازی پیمان معادی
مکعب (Cube)

مکعب داستان انسانهایی کاملا غریبه است که در یک مارپیچ مکعبی گیر افتادهاند. انسانهایی که هیچ ارتباطی با دنیای بیرون ندارند و به دنبال نجات از این مهلکه هستند. چرا که در بعضی از اتاقهای این مکعب تلههای مرگباری وجود دارد که جان آنها را تهدید میکند. این فیلم که در ژانر ترسناک، علمی – تخیلی و روانشناسانه قرار دارد، اثری مهیج و پر از رمز و راز است که شما را تا پایان فیلم مشتاق نگه میدارد.
«مکعب» علاوه بر موفقیت سینمایی، یک موفقیت تجاری بزرگ نیز رقم زد و بر خلاف بوجه کمی که برای ساخت آن صرف شد، توانست درآمد زیادی (بیش از ۲۰ برابر هزینه ساخت) داشته باشد. البته دو فیلم بعدی که در ادامه «مکعب» ساخته شدند، هرگز به این اندازه موفق نبودند و نتوانستند آن طور که باید منتقدین و طرفداران را راضی کنند. با این همه دیدن فیلم «مکعب» که یکی از فیلمهایی است که در مورد نوعی از قرنطینه ساخته شده، علاوه بر سرگرم کردن، شما را به فکر نیز فرو میبرد و این اتفاق خجستهای است.
۱۲۷ ساعت (127 Hours)

فیلم سینمایی «۱۲۷ ساعت» چهارمین فیلم از لیست فیلمهایی در مورد قرنطینه است. این فیلم که در ژانر زندگینامه ساخته شده است، داستان زندگی کوهنوردی به نام آرون آلستر، با بازی جیمز فرانکو است که تنها در کوهستان و در شرایط سخت و طاقت فرسایی قرار میگیرد.
در این فیلم میبینیم که آرون دچار سانحهای ناخواسته میشود و برای ۵ روز، در حالی که دستش زیر یک تخته سنگ گیر کرده، زندانی این کوهستان میشود. او که به همه روشهای ممکن برای نجات چنگ میزند، در آخر مجبور به اتخاذ تصمیمهای عجیب و سختی میشود تا بتواند نجات پیدا کند و به محل زندگی خود بازگردد.
این اثر سینمایی با این که دیالوگهای زیادی ندارد اما مخاطب را برای ۱ ساعت و نیم میخکوب خود میکند. «۱۲۷ ساعت» همچنین توانست در میان منتقدین نیز از جایگاه خوب و ویژهای برخوردار شود. این فیلم در ۶ رشته اسکار نامزد دریافت جایزه شد اما متاسفانه هرگز نتوانست هیچ یک از آنها را ببرد.
اتاق (Room)

فیلم «اتاق» داستان زنی به نام جوی است که ۷ سال پیش ربوده شده و در یک اتاق، که حتی نمیداند کجاست، زندانی شده است. او در سال دوم از رباینده خود حامله میشود و حالا پسری ۵ ساله به نام جک دارد که با او در این اتاق زندگی میکند. جوی که هیچ ارتباطی با دنیای خارج ندارد، بی هیچ امکانات خاصی کودک خود را سرگرم میکند و همین میتواند راهنمای مادرانی باشد که این روزها، از صبح تا شب، با کودکانشان در خانه تنها هستند و این موضوع آنها را کلافه میکند.
داستان اصلی فیلم «اتاق» آن را به یکی از آموزندهترین فیلمهایی که در مورد قرنطینه ساخته شده است، تبدیل میکند. «اتاق» با کارگردانی لنی آبراهامسون موفقیتهای تجاری و سینمایی زیادی داشته است. این فیلم توانست درآمدی سه برابر بودجه ساخت خود داشته باشد و نظرات مثبت مخاطبین و منتقدین را نیز به خود جلب کند. فیلم «اتاق» که نامزد ۴ اسکار شد و در آخر یکی از آنها را (اسکار بهترین بازیگر نقش اصلی زن برای بری لارسون در نقش جوی) برد، هم اکنون در میان ۲۵۰ فیلم برتر IMDB قرار دارد.
مریخی (The Martian)

عمیقترین و اصیلترین تنهایی این لیست، متعلق به مارک واتنی (با بازی مت دیمون) است که روی مریخ تنها مانده است. دوستان و همراهان او، به این گمان که مارک مرده است، مریخ را ترک میکنند، فارغ از اینکه او زنده است و حالا باید برای مدت مدیدی تنها بماند. این تنهایی و قرنطینه اجباری، عظیم و طولانی، چه بر سر او میآورد؟
قطعا هرکسی در چنین شرایطی ناراحت و ناامید میشود اما دانشمندی از ناسا باید با بقیه فرق کند. او تسلیم غم و خشم و ناامیدی نمیشود و تصمیم می گیرد از دل این شرایط سخت، برای خود راه نجاتی بیابد. دلیل قرار دادن فیلم «مریخی» در لیست فیلمهایی در مورد قرنطینه نیز همین است که به شما بگوییم: ناامید نباشید، شرایط شما از شرایط مارک که بدتر نیست!! برخیزید و شرایط را با هر چه که به آن دسترسی دارید، بهتر کنید. مطمئن باشید موفق خواهید شد!!
این اثر علمی – تخیلی پرفروشترین ساخته کارگردان آمریکایی، ریدلی اسکات است. این فیلم توانست نامزد دریافت ۷ جایزه اسکار شود، اما متاسفانه در نهایت هیچ کدام را دریافت نکرد. در گلدن گلوب اما موفقتر بود و جایزه بهترین بازیگر نقش اصلی مرد را از آن خود کرد.
حالا که از تنهایی عمیق مردی روی مریخ گفتیم، بد نیست به تنهایی مردمانی روی زمین نیز اشاره کنیم. در فیلم سینمایی «او (Her)» مردی را میبینیم که در میان همه انسانها تنها است و به رابطه با یک سیستم عامل دلخوش کرده است. معرفی و توضیحات کامل این فیلم عاشقانه و علمی – تخیلی را در لینک زیر بخوانید: